Βουλιαγμενη - Ολυμπιακός 6-11: Περίπατο στον Λαιμό

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του πρώτου ντέρμπι της σεζόν στην Α' κατηγορία στο πόλο γυναικών. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη κέρδισε 11-6 στο Λαιμό τη Βουλιαγμένη για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Από τρία γκολ Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Πλευρίτου.

Βουλιαγμενη - Ολυμπιακός 6-11: Περίπατο στον Λαιμό

"Πλώρη" για την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, από Οκτώβρη μήνα, έβαλε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη πέρασαν...αέρα από τον Λαιμό, κερδίζοντας άνετα (11-6) τη Βουλιαγμένη, που έχει πλέον στον πάγκο την Άντι Μελιδώνη, στο πρώτο ντέρμπι της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός με την κλασική ζώνη στο μεγαλύτερο διάστημα, δημιούργησε προβλήματα στη Βουλιαγμένη όπως συμβαίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΝΟΒ προσπάθησε με πρες να κλέψει μπάλες και να βγει στην κόντρα και η αλήθεια είναι πως εκεί βρήκε τις καλές στιγμές του.

Η Ξενάκη στην κόντρα από τη θέση του φουνταριστού έγραψε το 1-1 για το ΝΟΒ, αφού η Τσουκαλά στην παίκτρια παραπάνω στα μισά της πρώτης περιόδου είχε ανοίξει το σκορ ενώ νωρίτερα είχε χαμένο πέναλτι η Κούλχαας (δοκάρι).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός που είχε 1/3 στην παίκτρια παραπάνω στην πρώτη περίοδο, έφτιαξε το ποσοστό (2/3 σε αυτή την περίοδο) με τις Βάσω Πλευρίτου, Τσουκαλά να σκοράρουν ωστόσο ο ΝΟΒ «χτύπησε» και πάλι στην κόντρα με την Ειρήνη Νίνου αλλά και την Κούλχαας (παραπάνω). Ωστόσο ο Ολυμπιακός πήγε μπροστά στο ημίχρονο 4-3 με το πέναλτι (το κέρδισε η Βάσω Πλευρίτου) της Ελευθερίας Πλευρίτου.

Μάλιστα, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Μαργαρίτα Πλευρίτου με υπέροχη προσπάθεια έγραψε το 3-5 (για πρώτη φορά η διαφορά στα δύο τέρματα) ενώ η Μπενέκου μετά την πάσα της Τσουκαλά και πάλι από τη θέση του φουνταριστού έγραψε το 6-3 για τον Ολυμπιακό, με τη Βουλιαγμένη να έχει ένα ακόμη χαμένο πέναλτι (δοκάρι) αυτή τη φορά με την Ξενάκη. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν συγχωρεί και με την Τσουκαλά (μεγάλο παιχνίδι από την αρχηγό της Εθνικής) να σημειώνει ένα ακόμη τέρμα η διαφορά πήγε στα τέσσερα γκολ (7-3) για έναν Ολυμπιακό που έκανε ότι ήθελε στο νερό σε άμυνα και επίθεση και εάν είχε καλύτερες επιλογές στην παίκτρια παραπάνω η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη. Αντίθετα ο ΝΟΒ που για ένα ημίχρονο ήταν ανταγωνιστικός, στην τρίτη περίοδο...κατέρρευσε.

Η Ξενάκη στην πρώτη επίθεση της τελευταίας περιόδου έγραψε το 7-4 με υπέροχο τέρμα και ξαφνικά το ματς πήρε μια...άγρια ομορφιά με...τρελές επιθέσεις και χωρίς μυαλό, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα με γκολ-πέναλτι της Ελευθεριάδου (8-4), για να έρθει η Αβραμίδου να τελειώσει τον αγώνα σημειώνοντας το 9-4 για τον νταμπλούχο Ελλάδας. Μάλιστα στα μισά της περιόδου, η Βασιλική Πλευρίτου με ένα ακόμη όμορφο τέρμα από την περιφέρεια ανέβασε τη διαφορά στα έξι γκολ (10-4). Η Κούλχαας (πέναλτι) μείωσε σε 10-5 στην επόμενη επίθεση αλλά τα πάντα είχαν κριθεί, με την Βασιλική Πλευρίτου με το τρίτο της προσωπικό τέρμα να γράφει το 11-5. Η Μαρία Πάτρα ήταν εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό 11-6 για τον νταμπλούχο Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-3, 0-3, 3-4.

Βουλιαγμένη: Ξενάκη 2, Ειρήνη Νίνου 1, Κούλχαας 2, Πάτρα.

Ολυμπιακός: Τσουκαλά 3, Βασιλική Πλευρίτου 3, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Μπενέκου 1, Αβραμίδου 1, Ελευθεριάδου 1.