Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-11: Αήττητες σήκωσαν το 7ο σερί πρωτάθλημα στον Λαιμό!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στον Λαιμό 11-9 τη Βουλιαγμένη και με 2-0 νίκες κατέκτησε το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 11ο συνολικά ισοφαρίζοντας το ΝΟ Βουλιαγμένης στους τίτλους. Αήττητα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, σήκωσαν πανάξια ένα ακόμη πρωτάθλημα και τώρα βάζουν στόχο το Κύπελλο Ελλάδας για να κάνουν το νταμπλ.

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-11: Αήττητες σήκωσαν το 7ο σερί πρωτάθλημα στον Λαιμό!

Το ξεκίνημα δεν είχαμε καμία σχέση με την πρώτη περίοδο του τελικού της Κυριακής στον Πειραιά. Η Βουλιαγμένη έπαιξε σκληρά, έδωσε ποινές και όσο ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στην παίκτρια παραπάνω, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό αμυντικά.

Οι «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη δεν μπήκαν με μυαλό αν και προηγήθηκαν (1-0) και έδωσαν την ευκαιρία στο ΝΟΒ να περάσει μπροστά με 3-2 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Μάλιστα σε εκείνο το σημείο η Ιωάννα Σταματοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Κοντονή, δεν έγινε το 4-2 για το ΝΟΒ και ακολούθησε ένα 3-0 σερί από τον Ολυμπιακό που ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 5-3, έχοντας μόλις 3/8 στην παίκτρια παραπάνω.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ιωάννα Σταματοπούλου ήταν απίθανη, απέκρουσε ένα ακόμη πέναλτι (αυτή τη φορά της Ξενάκη) και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της να ξεφύγει και 6-3 με γκολ της Τσουκαλά στην κόντρα ενώ η ίδια με πέναλτι έγραψε το 7-3 με τον Ολυμπιακό να έχει ένα σερί 5-0 που σταμάτησε η Πρωτοπαπά (7-4)!

Η Νικόλ Ελευθεριάδου όμως με ένα υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα λίγο πριν από το τέλος της...τρελής τρίτης περιόδου. Η Μαρία Πάτρα στη συνέχεια σκόραρε (5-8) αλλά η Κανετίδου απάντησε αμέσως με την λήξη της περιόδου (5-9).

Στην τελευταία περίοδο, η Βουλιαγμένη με δυο γρήγορα γκολ της Έλενας Ξενάκη πήγε να ξαναμπεί στο ματς (7-9), αλλά η Νικόλ Ελευθεριάδου με μια... βολίδα από την περιφέρεια πέτυχε το 10-7 για τον Ολυμπιακό έξι λεπτά για το τέλος.

Εκεί λοιπόν, που όλοι πίστεψαν πως τα πάντα τελείωσαν, η Βουλιαγμένη επέστρεψε με δυο γκολ της Γιαννοπούλου σε λιγότερο από ένα λεπτό (9-10, 2.59 για το τέλος της αναμέτρησης). Ο Ολυμπιακός όμως είχε απάντηση με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω, με την Μαργαρίτα Πλευρίτου να εκτελεί μετά την ασίστ της Ελευθεριάδου (9-11, 2.27 για το φινάλε).

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 2-4, 4-2.

Βουλιαγμένη: Ελληνιάδη 1, Ρακιντζή 1, Κοντονή 1, Πρωτοπαπά 1, Ξενάκη 2, Γιαννοπούλου 1, Πάτρα 1.

Ολυμπιακός: Κρίστμας 1, Ασημάκη 1, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 3, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 2, Κανετίδου 1.