Και πως να χάσει!

Πέντε χρόνια αήττητος στην Α1 ανδρών συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός που έφτασε τις 136 σερί νίκες και οδεύει για τις 138 το Σάββατο το απόγευμα.

Και πως να χάσει!

110+26: Ο Ολυμπιακός με την πρώτη του νίκη στους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών έφτασε τις 136 σερί επιτυχίες στο πρωτάθλημα (κανονική περίοδο και πλέι οφ). Εάν θέλουμε να βρούμε την τελευταία ήττα των «ερυθρόλευκων», θα πρέπει να πάμε πίσω πέντε χρόνια! Συγκεκριμένα, στις 8/5/2013 η Βουλιαγμένη κέρδιζε μέσα στον Πειραιά στον πρώτο τελικό των πλέι οφ (5-7). Ο ΝΟΒ έκανε το 1-0 αλλά η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό. Πανηγύρισε τρεις σερί φορές και επέστρεψε στο θρόνο του κατακτώντας τον τίτλο το 2013. Η ουσία είναι πως από τις 8/5/2013, ο Θρύλος στο πρωτάθλημα Ελλάδας όχι μόνο δεν έχει χάσει αλλά δεν έχει ούτε ισοπαλία. 136 σερί αγώνες μόνο νίκες.

110 αναμετρήσεις είναι για την κανονική περίοδο και 26 αγώνες (με τους φετινούς) είναι για τα πλέι οφ (ημιτελικά, τελικά).

Η λογική λέει πως οι Πειραιώτες το Σάββατο θα κατακτήσουν ένα ακόμη νταμπλ, πανηγυρίζοντας την 138η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα Ελλάδας. Πάντα υπολογίζοντας τα ματς στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ.

Έγινε 80άρης

Ο Ολυμπιακός την Τρίτη το βράδυ με το πρώτο σπριντ έφτασε τους 80 αγώνες σε τελικούς πρωταθλήματος. Το 1993-94 προκρίθηκε για πρώτη φορά στους τελικούς του πρωταθλήματος και έκτοτε έχει απουσιάσει μόλις ΜΙΑ φορά από την τελική φάση! Το 1996-97, όταν η Βουλιαγμένη πήρε το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Χίο (2-0 νίκες). Σε αυτούς τους 80 αγώνες λοιπόν, ο Ολυμπιακός μετρά 59 νίκες και 21 ήττες. Την Πέμπτη στο Λαιμό, θα έχει την ευκαιρία να κάνει 60 τις νίκες του στους τελικούς των πλέι οφ και φυσικά το Σάββατο να τις ξεπεράσει.

Δεν χάνει τον τίτλο όταν κάνει το 1-0

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως όλα αυτά τα χρόνια που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους τελικούς των πλέι οφ τη Α1 πόλο των ανδρών, δεν έχει χάσει πρωτάθλημα όταν κάνει το 1-0 στη σειρά των αγώνων. Όταν ανοίγει το σκορ κατακτά και τον τίτλο. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ανάλογα αποτελέσματα στους πρώτους τελικούς αλλά στον δεύτερο αγώνα της σειράς είτε έχασε είτε κινδύνευσε. Για αυτό και ο Θοδωρής Βλάχος μετά το τέλος του αγώνα της Τρίτης ζήτησε ανάλογη συνέχεια και αυτοσυγκέντρωση. Τη σεζόν 2010-11 ο Ολυμπιακός συνέτριψε 13-4 το ΝΟΒ στον Πειραιά αλλά στη συνέχεια έχασε 10-9 στο Λαιμό (πήρε τον τίτλο με 3-1). Τη σεζόν 2014-15 ο Ολυμπιακός έκανε...πλάκα στον ΠΑΟ στον Πειραιά (16-2) αλλά στον δεύτερο τελικό οι «πράσινοι» έχασαν δύσκολα με 8-7! Τέλος και πριν από δύο σεζόν (2015-16), είχαμε ανάλογο αποτέλεσμα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» (Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-3) και ο ΝΟΒ λίγες ημέρες μετά στην έδρα του έχασε δύσκολα με 10-8. Αυτά τα γνωρίζουν και στο μεγάλο λιμάνι και για αυτό θα πάνε αύριο υποψιασμένοι στο Λαιμό. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Βουλιαγμένη είναι η μοναδική ομάδα εντός συνόρων που έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό την τελευταία πενταετία.