Πόλο: Αντίθετος ο Εθνικός με την επανέναρξη, προτείνει final-4

Η κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδας ανακοίνωσε πως το πρωτάθλημα πόλο (άνδρες, γυναίκες) ξεκινά και πάλι στο τέλος του μήνα αλλά ο Εθνικός είναι αντίθετος. Η ομάδα του Πειραιά εξήγησε το γιατί και πρότεινε τη διεξαγωγή final-4!

Πόλο: Αντίθετος ο Εθνικός με την επανέναρξη, προτείνει final-4

Η κολυμβητική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως το πρωτάθλημα πόλο (άνδρες, γυναίκες) ξεκινά και πάλι στο τέλος του μήνα αλλά ο Εθνικός είναι αντίθετος. Η ομάδα του Πειραιά εξήγησε το γιατί και πρότεινε τη διεξαγωγή final-4!

Την αντίθεσή της στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και της Α’ Γυναικών εξέφρασε με επίσημη ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου, Δώρα Ιωαννίδου, η διοίκηση του Εθνικού.

Η ομάδα του Πειραιά καταθέτει και πρόταση για τη διεξαγωγή ενός Final-4 στην Α1 Ανδρών μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας, εφόσον εκείνες το επιθυμούν.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

«Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις της ΚΟΕ, σχετικά με τον προγραμματισμό για την “ολοκλήρωση” του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και Γυναικών.

Ο Εθνικός, δια της Προέδρου του, έχει εκφράσει ήδη κατ΄ιδίαν στον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλο αλλά και με ανακοίνωσή του ( τού υπευθύνου τού γυναικείου τμήματος κ. Κολοβού), τον σοβαρό προβληματισμό του στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της Α1, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα.

Οι λόγοι είναι αγωνιστικοί αλλά και οικονομικοί.

Όλες οι ομάδες θα εμφανιστούν με εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, καθώς όλοι σχεδόν οι ξένοι παίκτες έχουν φύγει για τις χώρες τους, ενώ η μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις (τόση όση δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε), θα συντελέσουν σε ένα αποκαρδιωτικό θέαμα για όλους , με αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της Ελληνικής υδατοσφαίρισης !!

Πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε την εμμονή της Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή των υπολοίπων αγωνιστικών, όταν σχεδόν η πλειοψηφία των ομάδων δεν επιθυμεί την ολοκλήρωσή τους.

Βέβαια, προς το παρόν, εκτός από το σωματείο μας, καμία άλλη ομάδα από αυτές που αντιδρούν δεν έχουν εκφραστεί δημόσια, κάτι που μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση καθόσον δεν γνωρίζουμε τους λόγους που το αποφεύγουν.

Η πρότασή μας για την Α1 ανδρών θα ήταν να πραγματοποιηθεί μόνο Φάιναλ Φορ, με τις 4 πρώτες ομάδες της τωρινής βαθμολογικής κατάστασης (εφόσον φυσικά το επιθυμούν), κάτι που είναι απόλυτα θεμιτό και δεν πλήττει καμία άλλη ομάδα, καθώς η βαθμολογική τους διαφορά δεν αφήνει περιθώρια αλλαγής στην κατάταξη».