Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός, 17-5 τον Απόλλωνα στο ντέρμπι

Το «7 στα 7» στο πρωτάθλημα της Α1 έκανε η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 17-5 του Απόλλωνα Σμύρνης, σπάζοντας το αήττητο των φιλοξενούμενων και παρέμεινε πλέον μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός, 17-5 τον Απόλλωνα στο ντέρμπι

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Παπαστράτειο και άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των «ερυθρολεύκων», οι Πειραιώτες αγωνιζόμενοι με απόλυτη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αποτελεσματικοί στον παίκτη παραπάνω, έχοντας 8 στις 11 επιθέσεις και με πέντε γκολ στην κόντρα, έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη (6/11, 12:00) στον Πειραιά, τo NO Πατρών για το Κύπελλο πριν αναχωρήσει για την Ουγγαρία, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη Ζόλνοκ, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή, Αδαμάντιου Μαντή.

Προβάδισμα δια χειρός Γιόκοβιτς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, χάρη στα τέρματα των Αργυρόπουλου και Γιόκοβιτς, στον παίκτη παραπάνω και στην κόντρα αντίστοιχα. Νέα καλή «ερυθρόλευκη» άμυνα και στην επίθεση γίνεται το 3-0 και πάλι από τον Γιόκοβιτς, μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στον παίκτη παραπάνω. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχουν, έβγαλαν αποτελεσματικά μια ακόμα άμυνα με παίκτη λιγότερο, κρατώντας τους φιλοξενούμενους στο μηδέν για σχεδόν έξι αγωνιστικά λεπτά. Στο 00:34 ο Γιόκοβιτς, με το τρίτο του προσωπικό τέρμα, επαναφέρει τη διαφορά στο συν τρία, διαμορφώνοντας το 4-1, σκορ που έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Διεύρυνε το προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τέσσερα γκολ (6-2), λίγο πριν τα μισά της δεύτερης περιόδου, με τον Γιόκοβιτς να έχει σημειώσει ήδη τέσσερα από τα έξι γκολ των «ερυθρολεύκων». Τρία διαδοχικά γκολ από τους Δερβίση και Αργυρόπουλο (2), στην κόντρα, έφεραν το παιχνίδι στο 9-3, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με έξι γκολ, 1:22 πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Το 9-3 ήταν και το σκορ του αγώνα για το πρώτο μισό.

Ασταμάτητος

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, σε άμυνα και επίθεση. Ο Μπουλιούμπασιτς σούταρε από την περιφέρεια και διεύρυνε το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στο 10-3. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, σε έναν ακόμα παίκτη παραπάνω και ο Μουρίκης σκοράρει, μετά από ασίστ του Μυλωνάκη, για το 11-4. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, εκδήλωσαν νέα κόντρα, μετά από εξαιρετική άμυνα και με τελικό αποδέκτη και σκόρερ τον Γενηδουνιά, έφτασαν στο 12-4. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 13-4, χάρη στο τέρμα του Αργυρόπουλου στο 00:19.

«7Χ7» και μόνος πρώτος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, συνέχισε τις αλλαγές, δοκιμάζοντας πράγματα, με τους παίκτες του να παραμένουν σε υψηλό ρυθμό. Προσθέτοντας ακόμα τέσσερα τέρματα στο ενεργητικό τους στην τελευταία περίοδο και με το επιμέρους 4-1, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο τελικό 17-5 με χαρακτηριστική άνεση, έκαναν το «7Χ7» στο πρωτάθλημα και πλέον έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Γιόκοβιτς και Αργυρόπουλος σημείωσαν από τέσσερα τέρματα, ενώ ακολούθησαν Γενηδουνιάς και Μπουλιούμπασιτς που πέτυχαν από τρία.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 5-2, 4-1, 4-1

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Γιόκοβιτς 4, Μπουλιούμπασιτς 3, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος 4, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαλυβόπουλος Αρ.

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Μπαντέρ 1, Αλαμάνος, Μπεριστιάνος, Μοσκόφ 2, Μητρόπουλος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος, Βιτέλλας, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Γκάτσος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης, στο olympiacossfp.gr, τα εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι που ήμασταν πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι, είχαμε πολύ καλό ρυθμό και καταφέραμε να πάρουμε μια άνετη νίκη. Το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στη Ζόλνοκ. Το σημερινό παιχνίδι σε λίγες μέρες δεν θα το θυμάται και κανείς ειδικά μετά την οδυνηρή απώλεια, με την οποία έχει στιγματιστεί ο χώρος μας τις τελευταίες ημέρες, με το χαμό του Αδαμάντιου Μαντή. Έφυγε άδικα από κοντά μας και θέλουμε όλοι μας να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογενεια του».

Ο Κωνσταντίνος Κάκαρης, δήλωσε από την πλευρά του: «Ήταν μια καλή εμφάνιση για εμάς και είναι πολύ σημαντικό καθώς ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Ζόλνοκ, την Παρασκευή, στην Ουγγαρία. Παρουσιαστήκαμε από την αρχή συγκεντρωμένοι και σοβαροί, κάναμε ότι μας ζήτησε ο προπονητής μας, πετύχαμε γκολ αρκετά στον παίκτη και στην κόντρα και φτάσαμε σε μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα».