Α1 πόλο ανδρών: O Ολυμπιακός για το 44-0 κόντρα στον ΠΑΟ, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη!

Το Σάββατο (5/10) ανοίγει η αυλαία του πρωταθλήματος στην Α1 πόλο ανδρών, με τον Ολυμπιακό να κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στο κολυμβητήριο Γουδή. Το Πανιώνιος-Π. Φάληρο προτίμησε να μεταδώσει τηλεοπτικά η ΕΡΤ!

Α1 πόλο ανδρών: O Ολυμπιακός για το 44-0 κόντρα στον ΠΑΟ, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη!

Στο πόλο ανδρών έχουμε και πάλι ντέρμπι αιωνίων. Σαφώς και η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη ωστόσο πάντα τα παιχνίδια Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Ο Παναθηναϊκός πήρε πέρσι το πρωτάθλημα στην Α2 και ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία και με το… καλημέρα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον νταμπλούχο Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» του Νίκου Βενετόπουλου - έχει περάσει από τον Ολυμπιακό - στις 19.00, σε έναν αγώνα όπου δεν θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ (θα δείξει ζωντανά το Πανιώνιος - Π. Φάληρο) θα φιλοξενήσουν μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Οι Πειραιώτες που ξεκινάνε την πορεία τους για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, είναι φυσικά το φαβορί όχι μόνο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ αλλά σε όλα τα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων.

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ (11-5 τη Βουλιαγμένη), οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε φυσικά για το άνετο τρίποντο, έχοντας στο μυαλό τους και την 1η αγωνιστική του Champions League με αντίπαλο τη Γιαντράν Σπλιτ στην Κροατία.

Οι Πειραιώτες παράλληλα θέλουν να διευρύνουν το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί 18 ετών σε βάρος της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού, το οποίο βρίσκεται στο 43-0 (σε πρωτάθλημα και κύπελλο), αφού η τελευταία τους ήττα από τους «πράσινους» στην πισίνα καταγράφηκε το Φεβρουάριο του 2001 (στις 17/2 είχε νικήσει ο ΠΑΟ με του Βαγγέλη Πάτερου με 7-6 τον Ολυμπιακό του Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς στο κλειστό του ΟΑΚΑ).

Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι αιώνιοι ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2017, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 14-4 τον ΠΑΟ και είχε προκριθεί στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Για το πρωτάθλημα η τελευταία φορά που είχαμε «ναυμαχία αιωνίων» ήταν στις 4 Φεβρουαρίου του 2017, με τον Θρύλο να κερδίζει 11-3.

Γενηδουνιάς: «Έξτρα κίνητρο»

Ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος δήλωσε: «Κόντρα στον Παναθηναϊκό πρέπει να παίξουμε τόσο συγκεντρωμένα όσο στον τελικό του Σούπερ Καπ με τη Βουλιαγμένη. Δεν θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ούτε ντέρμπι πάρα τα ονόματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αλλά αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Για αυτό το κίνητρο πρέπει να μπούμε δυνατά και να τελειώσουμε δυνατά και συγκεντρωμένα, ώστε να εστιάσουμε στην αναμέτρηση με τη Γιαντράν τη Δευτέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ που είναι το δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι».

Μάχες παντού

Στην πρεμιέρα, δεν έχουμε μόνο το ντέρμπι των αιωνίων αλλά και πέντε δυνατές αναμετρήσεις. Ο Εθνικός υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης σε μια επανάληψη των περσινών αγώνων στον μικρό τελικό των πλέι οφ, όπου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε πάρει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη Νέα Σμύρνη (14.00) σε ένα ματς που θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ, ο Πανιώνιος που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία υποδέχεται το Π. Φάληρο που μετέχει σταθερά στη μεγάλη κατηγορία.

Στη Γλυφάδα, ο ΑΝΟΓ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, ένα ζευγάρι όπου τα τελευταία χρόνια έχει δώσει καλά παιχνίδια. Στο Λαιμό, ο ΝΟΒ μετά τις ήττες από Όρβοσι (Ευρώπη), Ολυμπιακό (τελικό Σούπερ Καπ) φιλοξενεί τον Υδραϊκό του Δημήτρη Κραβαρίτη.

Στη Χίο έχουμε το νησιωτικό ντέρμπι. Ο ΝΟ Χίου με τον Γιώργο Ντόσκα φυσικά στον πάγκο, θα παίξει με το ΝΟ Χανίων του Ηλία Μαχαίρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Κολυμβητήριο Εθνικό Πειραιά, 15.00: Εθνικός – Απόλλων Σμύρνης (Κουρέτας, Κραβαρίτης)

Κολυμβητήριο «Αντώνης Δημητρόπουλος», 16.00: ΑΝΟ Γλυφάδας – ΠΑΟΚ (Παϊρακταρίδης, Δασκαλοπούλου)

Κολυμβητήριο Ιωνικό, 17.00: ΝΟ Χίου – ΝΟ Χανίων (Μπουδραμής, Πολυχρονόπουλος)

Κολυμβητήριο Λαιμού, 18.00: ΝΟ Βουλιαγμένης – Υδραϊκός (Μοίραλης, Κυράνης Κ.)

Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης, 14.00: Πανιώνιος –Π. Φάληρο (Δαμιανάκης, Κατσώνης) Απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ

Δημοτικό Κολυμβητήριο Γουδή, 19.00: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (Μπιράκης, Αντζουλάκος)