Βλάχος για Ολυμπιακό: «Εξαιρετικοί αθλητές έφυγαν, εξαιρετικοί αθλητές ήρθαν»

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και της Εθνικής ομάδας μιλά για μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική σεζόν

Βλάχος για Ολυμπιακό: «Εξαιρετικοί αθλητές έφυγαν, εξαιρετικοί αθλητές ήρθαν»

Η νέα αγωνιστική σεζόν αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική για τον Θοδωρή Βλάχο. Ο 50χρονος προπονητής καλείται να διατηρήσει τον αλλαγμένο Ολυμπιακό στην κορυφογραμμή της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης και παράλληλα να οδηγήσει την εθνική ανδρών στην 11η συνεχόμενη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, είτε μέσω του προολυμπιακού τουρνουά. Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Έλληνας τεχνικός δεν κρύβει ότι τον προβληματίζει αυτή η διπλή αποστολή που τον περιμένει, δηλώνει όμως έτοιμος για σκληρή δουλειά και προσωπικές θυσίες, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.

«Η ζωή προχωρά» είναι το σχόλιο του Θοδωρή Βλάχου για τους σημαντικούς παίκτες που αποχώρησαν το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό (Πάβιτς, Φουντούλης, Ομπράντοβιτς, Μπούσλιε). «Εξαιρετικοί αθλητές έφυγαν, εξαιρετικοί αθλητές ήρθαν» προσθέτει ο 50χρονος τεχνικός, ο οποίος την τελευταία τετραετία έχει οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε τρεις τελικούς Champions League και έναν ευρωπαϊκό τίτλο. «Αποκορύφωμα της χρονιάς το Τόκιο» συμπληρώνει ο ομοσπονδιακός προπονητής, αναφορικά με την εθνική ομάδα, τα «ηνία» της οποίας κρατάει από το 2015, έχοντας πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

Μετά το final-8 του Ανόβερου και την ήττα στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος στον τελικό, ο Ολυμπιακός έμοιαζε να βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο εμβληματικός Γιόσιπ Πάβιτς είχε ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Γιάννης Φουντούλης είχε συμφωνήσει με τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης, η Προ Ρέκο ήθελε τον Άντρο Μπούσλιε (και φυσικά τον πήρε, αφού καμία ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να «ματσάρει» οικονομικά τις προσφορές των Ιταλών), ενώ ο Πάουλο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να επαναπατριστεί και να επιστρέψει στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, όμως, άμεσα και εντυπωσιακά, φέρνοντας στον Πειραιά τρεις «χρυσούς» Ολυμπιονίκες: τους Κροάτες Μάρο Γιόκοβιτς και Ιβάν Μπουλιούμπασιτς και τον Σέρβο Στέφαν Μίτροβιτς. «Η ζωή προχωρά μπροστά, δεν μπορεί να μείνει μία ομάδα για πάντα ίδια. Για κάποιους λόγους, κάποια παιδιά φύγανε, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να φέρει εξίσου σημαντικούς και καλούς παίκτες για να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό σύνολο» τόνισε ο Θοδωρής Βλάχος και συνέχισε:

«Εξαιρετικοί αθλητές έφυγαν, εξαιρετικοί αθλητές ήρθαν. Αυτό θα συμβεί και στο μέλλον και νομίζω ότι κάθε χρονιά θα πρέπει να την κοιτάμε ξεχωριστά. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα τους ίδιους υψηλούς στόχους και την ίδια βαρύτητα στην ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση κι εμείς με τη δουλειά μας θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε στο υψηλότατο σημείο που βρίσκεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θέλουμε τους δύο ελληνικούς τίτλους και να βρεθούμε ξανά στην τελική φάση του Champions League ώστε να διεκδικήσουμε την κορυφή. Σίγουρα είναι μία διαφορετική χρονιά, έχουμε πέντε νέα πρόσωπα, αλλά πιστεύω ότι μερικά πράγματα θα παραμείνουν ίδια. Θα προσπαθήσουμε στο χρονικό διάστημα που έχουμε να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται και να ενσωματωθούν οι νέοι παίκτες στο παιχνίδι της ομάδας. Είναι παίκτες υψηλού επιπέδου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν εύκολα και γρήγορα».