«Ελάτε με… κλειστά μάτια στον Ολυμπιακό»

Οι Πάβιτς, Μπούσλιε, Ομπράντοβιτς έκαναν…πλύση εγκεφάλου στους συμπατριώτες τους Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς για τον Θρύλο. Ο λαός του Ολυμπιακού που ξετρέλανε τον Μίτροβιτς. 

«Ελάτε με… κλειστά μάτια στον Ολυμπιακό»

Αίσθηση έχει προκαλέσει όπως είναι λογικό η απόκτηση των Μάρο Γιόκοβιτς, Ιβάν Μπουλιούμπασιτς και Στέφαν Μίτροβιτς από τον Ολυμπιακό. Αρκετές ιστοσελίδες στο εξωτερικό στάθηκαν στην τεράστια κίνηση της διοίκησης των Πειραιωτών και για τους Γιόκοβιτς, Μίτροβιτς σημείωναν πως εδώ και μέρες υπήρχε σχετική φημολογία για μετακίνησή τους στο μεγάλο λιμάνι και τον νταμπλούχο Ελλάδας.

Έκπληξη αποτέλεσε η απόκτηση του Κροάτη αμυντικού, Μπουλιούμπασιτς για τον οποίο τις προηγούμενες μέρες δεν είχε ακουστεί τίποτα και οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτα, απέσπασαν το πολυπόθητο ναι του έμπειρου Κροάτη άσου. Εδώ θα πρέπει να σταθούμε, στα όσα λένε όλα αυτά τα χρόνια για τον Ολυμπιακό οι τρεις Κροάτες που τίμησαν το σκουφάκι του Θρύλου και τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα είναι στον Πειραιά.

Ο λόγος για τους Γιόζιπ Πάβιτς (σταμάτησε), Άντρο Μπούσλιε (θα συνεχίσει στην Προ Ρέκο), Πάουλο Ομπράντοβιτς (λογικά επιστρέφει στην Κροατία). Και οι τρεις όπου σταθούν και όπου βρεθούν μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Πειραιά, τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, τους συμπαίκτες τους, τους Έλληνες και τα όσα έζησαν στη χώρα μας.

Είναι λογικό οι Μάρο Γιόκοβιτς, Ιβάν Μπουλιούμπασιτς να μίλησαν με τους συμπατριώτες τους που τα τελευταία χρόνια έπαιζαν στον Ολυμπιακό. Άλλωστε και οι πέντε ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012 ενώ έχουν συνυπάρξει και σε ομάδες της Κροατίας. Οι Πάβιτς, Μπουλιούμπασιτς έπαιξαν μαζί στη Μλάντοστ, οι Γιόκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Μπούσλιε είναι…παιδιά του Ντουμπρόβνικ και της Γιουγκ και μαζί έχουν γράψει ιστορία.

Θυμίζουμε πως οι Ομπράντοβιτς, Μπουλιούμπασιτς συνυπήρξαν στην Πριμόριε πριν από λίγα χρόνια, σε μια περίοδο όπου η ομάδα της Ριέκα ήταν στην κορυφή της Κροατίας και έφτασε δυο φορές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ηττήθηκε από την Προ Ρέκο και τις δυο. Οι Πάβιτς, Μπούσλιε, Ομπράντοβιτς ουσιαστικά αυτό που είπαν στους δυο συμπατριώτες τους είναι «παίξτε για αυτή την ομάδα και δεν θα το μετανιώσετε. Πηγαίνετε με κλειστά τα μάτια».

Φυσικά και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, έμαθαν τα καλύτερα για τα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα από την Κροατία, αφού μιλάμε για δυο παίκτες που δεν προκαλούν προβλήματα, είναι οικογενειάρχες και λατρεύουν το πόλο. Αυτό που μένει είναι να…δέσουν τώρα με την υπόλοιπη ομάδα και να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα έχασε με τον κόσμο ο Στέφαν

Όσον αφορά τον τρίτο της…παρέας, αυτό που μάθαμε είναι πως ήθελε Ολυμπιακό μετά το φάιναλ 8 στο Ανόβερο. Ο Σέρβος άσος ξετρελάθηκε με τον κόσμο των Πειραιωτών και επειδή του αρέσει να παίζει μπροστά σε «καυτό» κοινό, πλησίασε τους Πειραιώτες, ρώτησε, έμαθε και από εκεί και πέρα, όταν ο διοικητικός ηγέτης Βαγγέλης Μαρινάκης…απασφάλισε, ήταν πολύ εύκολο για τον Σέρβο περιφερειακό να πει το ναι και να…πιάσει λιμάνι. Ο Μίτροβιτς στο Ανόβερο κατέκτησε με τη Φερεντσβάρος το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και όπως έλεγε ο ίδιος του έμεινε στο μυαλό η εικόνα του κόσμου της ομάδας του Πειραιά, να αποθεώνει την ομάδα παρά την ήττα στα πέναλτι. Τα έχασε ο Μίτροβιτς που περιμένει με τη σειρά του τη νέα χρονιά να νιώσει τη…ζεστασιά του «Πέτρος Καπαγέρωφ».