Ολυμπιακός-Βερόνα 11-5: Μπρέσια και στο βάθος Προ Ρέκο για τον Θρύλο

Ο Ολυμπιακός «βύθισε» 11-5 τη Βερόνα στο φινάλε της φάσης των ομίλων. Έτσι θα βρει στον προημιτελικό τουfinal 8 την επίσης Ιταλική Μπρέσια κι αν την αποκλείσει στον ημιτελικό θα περιμένει (λογικά) η Προ Ρέκο σε μια επανάληψη του περσινού τελικού της Γένοβας!

Ολυμπιακός-Βερόνα 11-5: Μπρέσια και στο βάθος Προ Ρέκο για τον Θρύλο

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Βερόνα (11-5) στον Πειραιά και πάει στο Ανόβερο φορτσάτος για να διατηρήσει το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης. Πρώτος αντίπαλος η επίσης Ιταλική και σκληροτράχηλη Μπρέσια ενώ στον ημιτελικό, εάν η ομάδα του Πειραιά προχωρήσει, τότε θα βρει απέναντί της την Προ Ρέκο που λογικά θα αποκλείσει το Ανόβερο που φιλοξενεί τη διοργάνωση αλλά δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Το ξεκίνημα ήταν νευρικό για τον Ολυμπιακό που είχε αρκετές λάθος επιλογές στην επίθεση αλλά αμυντικά για ακόμη μια φορά ήταν εξαιρετικός όπως και ο Πάβιτς. Οι Ιταλοί προσπάθησαν αρκετές φορές να βγουν στην κόντρα και βρήκαν ένα τέρμα με τον Ντράσοβιτς στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ με τον Ντίνο Γενηδουνιά στο φινάλε της επίθεσης (1-0, 5.39 για το τέλος της περιόδου) ενώ το οκτάλεπτο έκλεισε με πετυχημένο παραπάνω για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Γούνας πήρε την αποβολή από τον Φοντέλι και ήταν εκείνος που τελείωσε και την επίθεση μετά την ασίστ του Μυλωνάκη (2-1). Να σημειώσουμε πως η Βερόνα παρατάχθηκε στο ματς με τον Νικόζια στο τέρμα και όχι τον Λάζοβιτς, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Θρύλος μπήκε δυναμικά και πριν καλά-καλά παιχτούν δυο λεπτά, η διαφορά είχε πάει στα τρία γκολ με πρωταγωνιστές τους Φουντούλη, Μουρίκη. Ο πρώτος με εκτέλεση στον παραπάνω (την αποβολή είχε πάρει ο δεύτερος) έγραψε το 3-1 και ο φουνταριστός του Θρύλου μετά την πάσα του Φουντούλη ήταν εκείνος που με έξοχο γυριστό πέτυχε το 4-1. Τεράστια βέβαια και η συνεισφορά του Γιόζιπ Πάβιτς, ο οποίος ήταν απροσπέλαστος και είχε δυο φοβερές επεμβάσεις στο πρώτο τετράλεπτο. Τελικά η Κροάτης αρχηγός του Ολυμπιακού νικήθηκε από τον Φοντέλι 3.05 για το τέλος του ημιχρόνου (4-2), σε ένα διάστημα όπου οι Ιταλοί έπαιξαν σκληρά, έβγαλαν άμυνες και κατάφεραν με τον Λουόνγκο (πέναλτι) να μειώσουν και στο γκολ (4-3) με τον Νικόζια να έχει με την σειρά του, διαδοχικές αποκρούσεις. Μάλιστα 39’’ πριν από το τέλος του ημιχρόνου, ο Μιράρκι με σουτ από την περιφέρεια (έφυγε η μπάλα από τα χέρια του Πάβιτς) πέτυχε το 4-4 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. 2/2 στον παραπάνω για τον Ολυμπιακό στο α’ μέρος και 0/2 για τους Ιταλούς.

Ο Φουντούλης όπως στη δεύτερη περίοδο, έτσι και στην τρίτη, ήταν εκείνος που σκόραρε πρώτος γράφοντας το 5-4. Ο Χιώτης περιφερειακός του Θρύλου στην κόντρα τελείωσε άψογα την επίθεση. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν και πάλι σοβαρή, οι Ιταλοί δεν είχαν ρυθμό και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι. Ο Κάκαρης πήρε την αποβολή από τον Βαλεντίνο και ήταν εκείνος που τελείωσε και την επίθεση στον παραπάνω για το 6-4, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να έχει 3/3 στον παίκτη παραπάνω! Αντίθετα οι Ιταλοί, είχαν 0/4 στις επιθέσεις με παραπάνω με τον Ολυμπιακό να παίζει καταπληκτική άμυνα και τον Πάβιτς να κατεβάζει ρολά. Ο Γενηδουνιάς στο φινάλε της τρίτης περιόδου είχε τεράστια ευκαιρία για το 7-4, όταν έφυγε στην κόντρα, έφτασε απέναντι από τον Νικόζια, προσποιήθηκε, έκανε τη λόμπα αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός σε αυτό το οκτάλεπτο δεν δέχθηκε ούτε ένα τέρμα ενώ επιθετικά, σκόραρε και πάλι δυο φορές ενώ είχε κι άλλες καλές στιγμές για περισσότερα τέρματα.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με ένα τέρμα όνειρο από τον Γούνα. Ο διεθνής περιφερειακός με το χρόνο της επίθεσης να τελειώνει, πήρε τη μπάλα από το Δερβίση, προσποιήθηκε και εξαπέλυσε μια «φωτοβολίδα» για το 7-4. Η άμυνα στη συνέχεια βγήκε και ο Μουρίκης πήρε την αποβολή αλλά ο Γούνας βιάστηκε και χάθηκε ο παραπάνω για τον Θρύλο (ο πρώτος χαμένος) που ήταν όμως ασταμάτητος. Έτσι ο Φουντούλης αφού βγήκε η άμυνα, έφυγε γρήγορα στην κόντρα, ο Σκουμπάκης τον είδε, πάσαρε και ο Χιώτης διαμόρφωσε το 8-4, με τον κόσμο να ζητά από την εξέδρα το Ευρωπαϊκό στο Ανόβερο! Ο Σκουμπακης που νωρίτερα είχε κάνει την πάσα, ήταν εκείνος που στον παραπάνω (3/4) μετά την ασίστ του Ομπράντοβιτς στο δοκάρι έγραψε το 9-4. Ο Θρύλος δεν σταμάτησε εκεί και με τον Φουντούλη πάλι στην κόντρα, η διαφορά πήγε στα έξι γκολ (10-4) ενώ ο Αργυρόπουλος και πάλι στην κόντρα έκανε το 11-4! Ο Μιράρκι στον παίκτη παραπάνω ήταν αυτός που στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 11-5.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 2-0, 5-1.

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Κάκαρης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Ζερδεβάς

Βερόνα: Λάζοβιτς, Ντόλτσε, Αλεζάνι, Φοντέλι 1, Ντι Σόμα, Ντράσοβιτς 1, Μπρούνι, Μιράρκι 2, Λουόνγκο 1, Κασασόλα, Βαλεντίνο, Νικόζια.