Απόλυτος ο Ολυμπιακός, πήρε και τον Εθνικό (19-7)

Την 160η διαδοχική νίκη του στην Α1 ανδρών (κανονική περίοδος και πλέι οφ) πανηγύρισε απόψε ο Ολυμπιακός. Ο πρωταθλητής Ευρώπης κέρδισε 19-7 τον Εθνικό και ολοκλήρωσε τη regular season  για μία ακόμη φορά με το απόλυτο των νικών (22).  

Απόλυτος ο Ολυμπιακός, πήρε και τον Εθνικό (19-7)

Τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα με τη Σπαντάου στο Βερολίνο για το LEN Champions League, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία για ένα καλό τεστ με αντίπαλο τον Εθνικό του Φάνη Κουντουδιού που θα βρίσκεται στα πλέι οφ. Ο κόουτς Βλάχος αν και δεν είχε στα πλάνα του τους Μουρίκη, Μπούσλιε, δοκίμασε κάποια πράγματα ενόψει Σπαντάου ενώ πάνω από ήθελε η ομάδα να βρει ρυθμό μετά τη διακοπή και του πρωταθλήματος και τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας στο Ζάγκρεμπ (Europa Cup).

O Ολυμπιακός με τον Γενηδουνιά να σκοράρει στην κόντρα και από την περιφέρεια (υπέροχο σουτ), πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Θαλασσινός μείωσε για τον Εθνικό με σουτ από το πεντάμετρο αλλά ακολούθησε ένα γρήγορο 2-0 (Σκουμπάκης περιφέρεια, Γούνας στην κόντρα) για το 4-1 (α’ περίοδος).

Με τέρμα του Γούνα στην κόντρα ξεκίνησε και το δεύτερο οκτάλεπτο για τους πρωταθλητές Ευρώπης (5-1), που δέχθηκαν ένα «φτηνό» γκολ από τον Φώσκολο (5-2). Ο Νικολαΐδης στην επόμενη φάση κέρδισε το πέναλτι και ο Φουντούλης έγραψε το 6-2 για τον Θρύλο. Ο Χιώτης περιφερειακός έβγαλε ασίστ σε κόντρα επίθεση για τον Χαλυβόπουλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 7-2 (2.57 για το τέλος του ημιχρόνου). Με κόντρα είχαμε και το 8-2 (1.26 πριν από το φινάλε της δεύτερης περιόδου) με «δράστη» αυτή τη φορά τον Αργυρόπουλο. Ο Ομπράντοβιτς 11’’ πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με όμορφο σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 9-2.

Πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε ένα λεπτό στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Γούνας στον παίκτη παραπάνω (πανέξυπνη πάσα Ομπράντοβιτς) ανέβασε τη διαφορά στα οκτώ γκολ (2-10). Ο Θαλασσινός απάντησε αμέσως για τον Εθνικό (3-10) με τον πρώτο πετυχημένο παραπάνω των παικτών του Κουντουδιού σε τέσσερις επιθέσεις ενώ ο Φώσκολος και πάλι από τη θέση του φουνταριστού μείωσε σε 4-10, σε ένα σημείο όπου οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν ένα μικρό σερί 2-0. Ο Ομπράντοβιτς στα μέσα της περιόδου με γκολ στον παραπάνω (2/3) έγραψε το 4-11 και στη συνέχεια ο Φουντούλης με τρία διαδοχικά τέρματα ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στα δέκα γκολ (4-14).

Ο Γαλανόπουλος (απέκρουσε και πέναλτι του Καλαϊτζή στα μέσα του οκταλέπτου) ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού στην τελευταία περίοδο αντί του Πάβιτς ενώ ο Νικολαΐδης με όμορφο γυριστό από τη θέση του φουνταριστού πέτυχε το 15-4. Ο Φουντούλης με το πέμπτο προσωπικό του τέρμα έκανε το 16-4 (κόντρα επίθεση), με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν ζεστοί και έτοιμοι για την αναμέτρηση με τη Σπαντάου το ερχόμενο Σάββατο. Ο Μπεριστιάνος 3.06 πριν από το τέλος του αγώνα, σκόραρε το πέμπτο τέρμα του Εθνικού (5-16) ενώ ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα με σουτ στον παίκτη παραπάνω νίκησε τον Γαλανόπουλο (6-16). Ο Ομπράντοβιτς με ένα ξαφνικό σουτ από την περιφέρεια σημείωσε το 17-6 ενώ ο Αργυρόπουλος με υπέροχη προσπάθεια και τελείωμα διαμόρφωσε το 18-6 (55’’ πριν από το τέλος). Ο Φώσκολος το φουνταριστό έκανε το 18-7 που δεν ήταν το τελικό σκορ αφού ο Νικολαΐδης πέντε δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 19-7 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-5, 2-5, 3-5.

Εθνικός: Φώσκολος 3, Θαλασσινός 2, Μπεριστιάνος 2.

Ολυμπιακός: Φουντούλης 5, Γούνας 3, Ομπράντοβιτς 3, Γενηδουνιάς 2, Αργυρόπουλος 2, Σκουμπάκης 1, Χαλυβόπουλος 1, Νικολαΐδης 2.