Ο παλιός κόουτς του Ολυμπιακού Ποπόφ στο Hall of Fame!

Ο σπουδαίος Ρώσος προπονητής Μπόρις Ποπόφ, ο οποίος δούλεψε και στον Ολυμπιακό τη δεκαετία του 90’ κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας, θα μπει στο International Swimming Hall of Fame!

Ο παλιός κόουτς του Ολυμπιακού Ποπόφ στο Hall of Fame!

Ο Μπόρις Ποπόφ, τον ερχόμενο Μάιο και συγκεκριμένα στις 18/5 σε μια λαμπρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα θα μπει στο πάνθεον του παγκόσμιου υγρού στίβου. Ο Ρώσος προπονητής, ο οποίος τον ερχόμενο Μάρτιο θα κλείσει τα 78, σε τρεις μήνες θα είναι και με την βούλα μέλος της «τάξης του 2019» στο International Swimming Hall of Fame.

Ο Ποπόφ ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού τη σεζόν 1992-93 και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός νταμπλ, σε μια εποχή όπου το τμήμα πόλο ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και πλέον συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Ο Ποπόφ είχε τότε παίκτη τον πρωταθλητή Ευρώπης με τους άνδρες, Θοδωρή Βλάχο αλλά και τον νταμπλούχο Ελλάδας με τις γυναίκες Χάρη Παυλίδη.

Είχε ακόμη τότε παίκτες στην ομάδα τους Βολτυράκη, Πλατανίτη, Λούδη, Γιαννόπουλο (η μεγάλη μεταγραφή από τη Γλυφάδα), Χατζή, Βενετόπουλο, Αρώνη, Κραβαρίτη. Πρόλαβε και άφησε το στίγμα στην ελληνική υδατοσφαίριση, σε μια εποχή όπου στην Ελλάδα εργαζόταν ο «στρατηγός» Νίκολα Στάμενιτς και ο φοβερός Κροάτης Μίλε Νάκιτς.

Ο Μπόρις Ποπόφ είναι ο αντίστοιχος Αλεξάντερ Γκομέλσκι (ο ασημένιος συνταγματάρχης του μπάσκετ της Σοβιετικής Ένωσης) της υδατοσφαίρισης. Οδήγησε με μαεστρία τους Σοβιετικούς στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη Μόσχα το 1980 αλλά και σε δυο χάλκινα σε Σεούλ (1988), Βαρκελώνη (1992). Έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα ενώ και ως παίκτης το 1964 ήταν μέλος της Σοβιετικής Ένωσης που πήρε το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε συλλογικό επίπεδο επίσης έχει εγχώριους τίτλους αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόσφατα τιμήθηκε από την Κίνεφ Κίρισι που θα αναμετρηθεί με τη Βουλιαγμένη στην Ευρωλίγκα γυναικών. Η βράβευση έγινε γιατί ο Ποπόφ επί σειρά ετών δούλεψε μαζί με τον Αλεξάντερ Καμπάνοφ, το σπουδαίο Ρώσο πολίστα, ο οποίος πλέον εργάζεται στην Κίνεφ. Να σημειώσουμε πως ο Μπόρις Ποπόφ είναι ο πρώτος Ρώσος προπονητής που θα μπει στο International Swimming Hall of Fame.