Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 4-12: Ένας Θρύλος 150 σερί νικών!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έφτασε τις 150 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 12/12 στο Γουδή!

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 4-12: Ένας Θρύλος 150 σερί νικών!

Ο Ολυμπιακός στην αυλαία του β’ γύρου του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών κέρδισε εύκολα 12-4 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Γουδή και έφτασε τις 150 σερί νίκες στην Α1 ανδρών!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του Θοδωρή Βλάχου, κέρδισαν εύκολα 12-4 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Γουδή και έφτασαν τις 150 σερί νίκες στην Α1 ανδρών σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ.


Για να βρούμε την τελευταία ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα θα πρέπει να πάμε πίσω περίπου έξι χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 8/5/2013 στον πρώτο τελικό των πλέι οφ με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη (5-7).


Όσον αφορά τον σημερινό αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι «ερυθρόλευκοι» (έμεινε εκτός ο Ομπράντοβιτς αφού τη θέση των ξένων κάλυψαν οι Πάβιτς, Μπούσλι) μπήκαν δυνατά. Προηγήθηκαν 3-0 με τους Γούνα, Φουντούλη (2) για να μειώσει ο Απόλλων (απουσίαζε ο Σαρτζετάκης λόγω ενός προσωπικού ζητήματος) με πέναλτι του Μοσκόφ (1-3) και να κάνει το 1-4 ο Αργυρόπουλος με υπέροχο τρόπο στο τέλος της πρώτης περιόδου.


Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός που δεν είχε αποβολή στην πρώτη περίοδο, κέρδισε τρεις αλλά δεν σκόραρε σε καμία και έτσι ο Απόλλων (είχε 0/2 στον παραπάνω), έμεινε μέσα στο ματς με τον Αλαμάνο να μειώνει σε 4-2 με τέρμα στον παίκτη παραπάνω (1/4 στο ημίχρονο). Το πρώτο γκολ του Θρύλου στη δεύτερη περίοδο ήρθε 2.30 πριν από το τέλος με υπέροχο σουτ του Γενηδουνιά (2-5) και ο ίδιος με πέναλτι έγραψε το 2-6 που δεν ήταν πάντως σκορ ημιχρόνου, αφού σε νεκρό χρόνο ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Νικολά Μοσκόφ με ένα μοναδικό σουτ-γυριστό μείωσε σε 6-3.


Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Γαλανόπουλο στο τέρμα και εξαιρετικές επιλογές στον παίκτη παραπάνω. Ο Θρύλος με 3/3 (Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Κάκαρης) στον παραπάνω (έναν τομέα που ήταν κάκιστος στο πρώτο μέρος), ξέφυγε 9-3, παίζοντας εξαιρετική άμυνα ενώ και ο Γαλανόπουλος κάτω από τα γκολπόστ ήταν ζεστός και κράτησε ανέπαφη την εστία του.


Στην τέταρτη περίοδο, ο Απόλλων βρήκε γρήγορα το γκολ με τον Δερμιτζάκη (9-4) από τη θέση του φουνταριστού ενώ για τους πρωταθλητές Ευρώπης σκόραρε και πάλι ο Γενηδουνιάς με σουτ «βολίδα» από την περιφέρεια (10-4). O Γούνας, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση, ανέλαβε στη συνέχεια δράση και με δυο συνεχόμενα γκολ έκανε το 12-4 που ήταν και το τελικό σκορ.

*Ο Ολυμπιακός είχε στο πρώτο ημίχρονο 0/3 στον παραπάνω αλλά τελείωσε τον αγώνα με 4/7! Ο Απόλλων είχε 1/8 στον παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 0-3, 1-3.

Απόλλων Σμύρνης: Μοσκόφ 2, Αλαμάνος 1, Δερμιτζάκης 1,

Ολυμπιακός: Γούνας 3, Φουντούλης 3, Αργυρόπουλος 1, Γενηδουνιάς 4, Κάκαρης 1.