Όλα έτοιμα στη Χίο για το Final 4 του πόλο

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Final 4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης στο νησί της Χίου, εκεί όπου θα βρίσκονται οι Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Πανιώνιος και Γλυφάδα

Όλα έτοιμα στη Χίο για το Final 4 του πόλο

Το Final 4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών θα φιλοξενήσει η Χίος. Οι τέσσερις φιναλίστ ομάδες (Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα,Πανιώνιος) έδωσαν το παρών στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Διαθεσόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός. Από πλευράς ''ερυθρόλευκων'' μίλησαν ο Θοδωρής Βλάχος και Αλέξανδρος Γούνας. Ο κ. Διαθεσόπουλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η Χίος για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης σχολιάζοντας:

«Η επιλογή της Χίου είχε δύο παραμέτρους. Πρώτον, η βούληση του Δήμου και του Ναυτικού Ομίλου Χίου να γίνει μία μεγάλη διοργάνωση στο νησί, που έχει μεγάλη παράδοση στο χώρο. Το πόλο είναι το κυρίαρχο άθλημα σε αυτό το νησί, η καρδιά του 80% των φιλάθλων είναι γύρω από το πόλο και η ομάδα του ΝΟΧ έχει μεγάλη ιστορία, με επιτυχίες και μεγάλη συνεισφορά στις υποδομές. Δεύτερη παράμετρος, ήταν ότι αυτό το νησί τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από το τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα. Η τοπική κοινωνία κουράζεται, προβληματίζεται, αγωνιά και δέχεται τα πλήγματα. Μία τέτοια διοργάνωση, σε ένα ακριτικό νησί σαν τη Χίο, είναι μία "συμπαράσταση" από τη δική μας μεριά, μία τόνωση της τοπικής κοινωνίας, ότι δεν είναι παρατημένη και ξεχασμένη να "φυλάει Θερμοπύλες"».

Ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: «Θεωρώ ότι στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για τους αγώνες, αλλά στην επαρχία ο κόσμος ψάχνει και θέλει να βλέπει διοργανώσεις και μεγάλα παιχνίδια. Σαν προπονητής του Ολυμπιακού, δεν έχω να πω πολλά για το συγκεκριμένο Final 4. Θα πω ξεκάθαρα, ότι επιθυμία και στόχος μας είναι ξεκάθαρος, η κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Το θέλουμε πάρα πολύ, προετοιμαζόμαστε και αν αποδώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας θα κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Ο Αλέξανδρος Γούνας ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τη Χίο για τη διεξαγωγή του Final 4 του Κυπέλλου. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων αλλά εμάς είναι ξεκάθαρος στόχος μας να το κατακτήσουμε και έχουμε όλα τα φόντα για να το πετύχουμε».

Το πρόγραμμα του Final 4 :

Παρασκευή (23/3)

Ολυμπιακός-ΝΟ Βουλιαγμένης 18:00

ΑΝΟ Γλυφάδας- Πανιώνιος

Σάββατο (24/3)

Τελικός -15:00

Κατακτήσεις:

Ολυμπιακός:18

ΝΟ Βουλιαγμένης:4

ΑΝΟ Γλυφάδας:3

Πανιώνιος: Οι ''κυανέρυθροι'' έχουν φτάσει σε πέντε τελικούς χωρίς να πανηγυρίσουν την χαρά του τροπαίου