Πάβιτς: «Θαύματα ο Ολυμπιακός, μπράβο σε Μαρινάκη, Κουντούρη»

Μοναδικές τοποθετήσεις, για ακόμη μια φορά σε άπταιστα ελληνικά από τον Γιόζιπ Πάβιτς, στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Πάβιτς: «Θαύματα ο Ολυμπιακός, μπράβο σε Μαρινάκη, Κουντούρη»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιόζιπ Πάβιτς βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού «Μεγάλη μου Αγάπη» (Κανάλι 1 του Πειραιά). Ο σπουδαίος Κροάτης του πρωταθλητή Ευρώπης μίλησε για όλους για όλα. Έκανε λόγο για τα «θαύματα» του κορυφαίου Συλλόγου της χώρας και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι ασχολούνται με τον Ολυμπιακό ενώ στάθηκε στη βοήθεια των Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιχάλη Κουντούρη.

«Δεν πίστευα πως θα ζούσα αυτά τα πράγματα εδώ στον Ολυμπιακό. Δεν το περίμενα. Ήξερα για το πόλο γιατί παίζω πόλο. Ήξερα πως η ομάδα έχει ποδόσφαιρο και μπάσκετ αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα αθλήματα. Είναι τα πάντα εδώ στον Ερασιτέχνη. Με τέτοια προβλήματα και ο Ολυμπιακός έχει πάρει πόσα πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά. Είναι θαύματα αυτά και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου που τρέχουν για την ομάδα και φυσικά στους Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιχάλη Κουντούρη. Ούτε μισή πισίνα δεν έχουμε. Θα το ξαναπώ. Αυτά που γίνονται είναι θαύματα. Για αυτό πρέπει να κάνει ένα δικό του κολυμβητήριο ο Ολυμπιακός. Τα παιδιά του Συλλόγου μας, θέλουν από πίσω έναν ταξιτζή. Τα πάντα έχει ο Πειραιάς, εκτός από ένα κολυμβητήριο» τόνισε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ο Πάβιτς ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπήρχε με το «Πέτρος Καπαγέρωφ»: «Η δουλειά μας είναι μέσα στο νερό. Σίγουρα είναι πιο εύκολο για εμάς στον Πειραιά. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι και ούτε σε 10 ημέρες να φτιάξουμε πισίνα. Ότι έγινε, έγινε».

«Το Ευρωπαϊκό ανήκει και στον κόσμο»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στο ξεκίνημα στην Ευρώπη (μια ήττα, μια ισοπαλία) και φυσικά την αναμέτρηση με τη Σπαντάου στον Πειραιά: «Το ξεκίνημα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Δεν ήταν μόνο η πισίνα. Κάποια παιδιά ήταν στο στρατό, άλλος άρρωστος, άλλος τραυματίας. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες είμαστε όλοι μαζί. Ήρθε η ώρα να ξανακάνουμε αυτό που κάναμε πέρσι. Πρέπει να κερδίσουμε τη Σπαντάου. Να ακούει ο κόσμος και να έρθει κοντά μας. Είναι το πρώτο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ στον Πειραιά μετά το Ευρωπαϊκό στη Γένοβα. Η Σπαντάου είναι μια καλή και σταθερή ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Είμαστε καλύτεροι και στην έδρα μας πρέπει να κερδίσουμε. Είναι αλλιώς όταν παίζεις σε γεμάτο κολυμβητήριο. Όποιος ήταν στη Γένοβα ξέρει. Δεν είχαν κόσμο οι άλλες ομάδες. Αυτό το Ευρωπαϊκό στην Ιταλία δεν είναι μόνο δικό μας αλλά και του κόσμου. Παίζουμε 30% καλύτερα με τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας». Για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πάβιτς είπε «κάθε χρόνο είναι και πιο δύσκολο. Ανέβηκαν τα μπάτζετ και υπάρχουν ομάδες που μπορούν να πάρουν το Ευρωπαϊκό. Γιουγκ, Ρέκο, Ζόλνοκ, Φερεντσβάρος, Μπαρτσελονέτα, Βερόνα είναι σκληρές ομάδες. Τώρα το ξέρουμε και εμείς μέσα στην ομάδα. Το καταλάβαμε. Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν και εμείς πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ. Μας αγχώνει το γεγονός πως έχουμε μόλις έναν βαθμό τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Βέβαια έχει δρόμο το Τσάμπιονς Λιγκ».

Οι μαγικές στιγμές

Ο Πάβιτς ρωτήθηκε και για όλα όσα έχει ζήσει στον Πειραιά από την ημέρα που άφησε το Ζάγκρεμπ και τη Μλάντοστ. «Είναι κάτι τρομερό. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Και πέρσι στη Χίο που πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας και γιορτάσαμε στο σύνδεσμο με τον κόσμο ήταν κάτι μοναδικά. Όλα τέλεια. Φυσικά το Ευρωπαϊκό στη Γένοβα δεν το ξεχνάω όπως αξέχαστος είναι και ο ημιτελικός με τη Ζόλνοκ στη Βουδαπέστη και το γκολ του Βλαχόπουλου στο τέλος που περάσαμε στον τελικό. Απίστευτη ήταν και η υποδοχή στο Καραϊσκάκη μετά το Ευρωπαϊκό που πήραμε στη Γένοβα. Κάθε ημέρα που γνωρίζω τους ανθρώπους στον Ολυμπιακό, γίνομαι και πιο χαρούμενος. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή και κοιτάει να παίρνει τους κορυφαίους. Για αυτό έχει και τους καλύτερους Έλληνες».