Ελλάδα-Ιταλία 10-11: Τα γκρέμισε στο τέλος

Πικρή ήττα γνώρισε η Ελλάδα στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα από την Ιταλία με 11-10 παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ 2:35 πριν το φινάλε. Με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8 οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου

Ελλάδα-Ιταλία 10-11: Τα γκρέμισε στο τέλος

Με ένα σερί 3-0 στα τελευταία δύο λεπτά η Ιταλία νίκησε 11-10 την Ελλάδα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Οι Έλληνες παίκτες πληγώθηκαν από την αποβολή του Αργυρόπουλου στο δεύτερο οκτάλεπτο όπου δέχθηκαν τέσσερα γκολ. Η Ελλάδα έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να προηγηθεί με 10-8 στο 2:35 πριν το φινάλε όμως εκεί δεν είχε καλές επιλογές και είδε την Ιταλία να κλέβει την νίκη.

Έτσι η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ιταλοί πανηγύρισαν πρώτοι με τον Φοντέλι να σκοράρει έπειτα από μια γρήγορη επίθεση. Η Ελλάδα είχε άμεση απάντηση με τον Ντίνο Γενηδουνιά να βρίσκει δίχτυα στον παίκτη παραπάνω αφού κυκλοφόρησε καλά την μπάλα. Ο Κώστας Γκιουβέτσης εκτέλεσε δυνατά από την πάσα του Αργυρόπουλου και η «γαλανόλευκη» πήρε προβάδισμα εκμεταλλευόμενη ξανά τον παίκτη παραπάνω. Οι Έλληνες διεθνείς έπαιξαν υποδειγματική άμυνα και ο Παπαναστασίου ξεχύθηκε στην κόντρα για να γράψει το 3-1.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την Ελλάδα να βγάζει καλή άμυνα στον παίκτη λιγότερο, να κερδίζει το πέναλτι και τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη να ανοίγει λογαριασμό στο ματς. Οι Ιταλοί όμως πήραν τα ηνία του ματς και μείωσαν με δυνατό σουτ του Ντι Σόμα. Η Ιταλία πέτυχε καίριο πλήγμα στην Ελλάδα αφού ο Αργυρόπουλος αποβλήθηκε και έτσι μείωσε περισσότερο με πέναλτι του Κοντέμι. Ο ίδιος παίκτης έφερε το ματς στα ίσα αφού οι Έλληνες έπαιζαν για αρκετή ώρα με παίκτη λιγότερο και με τον Πρεσούτι η Ιταλίαπέρασε τελικά μπροστά. Το χάντικαπ συνέχισε να κοστίζει στην Ελλάδα με τον Τσενίκε να βρίσκει ακόμη ένα γκολ για την Ιταλία, η οποία είδε δύο παίκτες της να βγαίνουν εκτός και έτσι ο Καλογερόπουλος έβαλε ξανά την Ελλάδα στο ματς.

Οι Ιταλοί μπήκαν φουριόζοι στο τρίτο οκτάλεπτο και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Νταμόντε από την περιφέρεια ανέκτησαν το προβάδισμα δύο τερμάτων. Η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και ο Νικολαϊδης σκόραρε από την πάσα του Γενηδουνιά. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έφεραν ξανά το ματς στην ισορροπία με δεξί τεχνικό σουτ κάτω από το μπλοκ από τον Άγγελο Βλαχόπουλο. Ο Βελόττο ήρθε όμως να βάλει ξανά σε θέση οδηγού τους Ιταλούς. Ο Κάκαρης έβαλε στην πλάτη του τον τελευταίο σκόρερ των Ιταλών, κέρδισε το πέναλτι και ο Βλαχόπουλος «έγραψε» το 8-8. Ο Ζερδεβάς σε μια εκπληκτική επέμβαση κράτησε την ισοπαλία στο φινάλε του οκταλέπτου μετά το κόντρα φάουλ… εφεύρεση των διαιτητών.

Ο Ζερδεβάς απέκρουε μέχει και… με το κεφάλι στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου κρατώντας όρθια την Ελλάδα. Ο Καλογερόπουλος κέρδισε το πέναλτι στην κόντρα και ο Γενηδουνιάς ξαναέφερε το προβάδισμα σε Ελληνικά χέρια προτού σκοράρει ξανά με πέναλτι για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην Ελλάδα στο 2:35 από το φινάλε. Οι Ιταλοί βρήκαν γρήγορα απάντηση με τον Φοντέλι και ο Γενηδουνιάς αποχώρησε με τρεις ποινές. Η Ιταλία κέρδισε το πέναλτι και ο Ντι Σόμα νίκησε τον Ζερδεβά για το 10-10 και οι Ιταλοί μέσα σε ενάμιση λεπτό πέρασαν ξανά μπροστά με τον Ντι Φούλβιο. Ο Κάκαρης κέρδισε την αποβολή και ο Παπανασστασίου αστόχησε.

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-5, 3-2, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 1, Παπανικολάου.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Νταμόντε 1, Φοντέλι 2, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσιούτι 1, Μπρούνι, Ντι Σόμα 2, Βελότο 1, Νικόζια, Κοντέμι 2, Ιόκι Γκράτα.