Ελλάδα-Βραζιλία 23-4: Την έπνιξε!

Η Εθνική Ανδρών, με όπλο την πίεση στην περιφέρεια, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Βραζιλία, την οποία και νίκησε με 23-4 για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα. 

Ελλάδα-Βραζιλία 23-4: Την έπνιξε!

Το «δύο στα δύο» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα έκανε η Εθνική Ανδρών, η οποία διέλυσε με 22-4 την Βραζιλία.

Ο Θοδωρής Βλάχος έπαιξε με ψηλά την άμυνα, γεγονός που δυσκόλεψε αφόρητα τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την Ελλάδα πέραν των γκολ της από την περιφέρεια στην αρχή του ματς.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσαρμόστηκε άνετα και με έντονη πίεση στην περιφέρεια κατάφερε να κυριαρχήσει απόλυτα και να φτάσει σε ακόμη μια νίκη. Χαρακτηριστικό είναι πως στις τρεις τελευταίες περιόδους η Ελλάδα δέχθηκε μόλις ένα γκολ.

Νωρίτερα, η Γαλλία είχε νικήσει την Κίνα με 16-9 (3-3, 4-2, 2-1, 7-3), σε ένα αποτέλεσμα που ευνοεί την Ελλάδα καθώς θα είναι πρώτη και με ισοπαλία την Παρασκευή (9/2), λόγω διαφοράς τερμάτων.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυναμικά και έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας άνοιξε το σκορ με τον Γενηδουνιά και ο Αργυρόπουλος υποδέχθηκε και εκτέλεσε όμορφα για το 2-0. Η Βραζιλία όμως έφτασε στην ισοφάριση με δύο σουτ από την περιφέρεια, πρώτα με τον αρχηγό της, Γκιμαράες και έπειτα με τον Ρεάλ.

Η «γαλανόλευκη» πήρε ξανά το προβάδισμα με γρήγορη επίθεση και σκόρερ τον Καλογερόπουλο και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2 με πέναλτι του ίδιου παίκτη. Ο Πιρές μείωσε σε 4-3 προκαλώντας την επιδοκιμασία του προπονητή του όμως ο Γκίλας βρήκε δίχτυα για να ανεβάσει ξανά την διαφορά στα δύο γκολ. Ο Καλογερόπουλος με όμορφη λόμπα «χτύπησε» στην κόντρα για την Ελλάδα στο φινάλε του οκταλέπτου.

Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου ο Καλογερόπουλος παρέμεινε «καυτός» και σκόραρε από την περιφέρεια για το 7-3. Ο Σκουμπάκης έκανε την ασίστ, ο Κάκαρης βρήκε δίχτυα με μία επαφή και η Ελλάδα «ανέβασε» το σκορ στο 8-3 στα μέσα της περιόδου. Οι Βραζιλιάνοι δεν κατάφερναν να βρουν σκορ και έτσι ο Φουντούλης στην κόντρα πέτυχε ακόμη ένα γκολ για την «γαλανόλευκη». Από το… κρεσέντο δεν θα μπορούσε να λείπει ο Νικολαΐδης, ο οποίος «έγραψε» εξ’ επαφής το 10-3.

Από εκεί που σταμάτησε συνέχισε η Εθνική και στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Αργυρόπουλο να κάνει το 11-3 έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το 12-3 ήρθε σύντομα με τον Γκίλα να σκοράρει με πέναλτι. Ο Σκουμπάκης με ωραία ενέργεια ανέβασε την διαφορά στα δέκα γκολ. O Φουντούλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για 14η φορά για την Ελλάδα. O Παπαναστασίου βρήκε χώρο και σκόραρε για το 15-3. Ο Γκίλας έπιασε απροετοίμαστο τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 16-3.

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Κάκαρης πέτυχε ακόμη δύο γκολ για την Ελλάδα που δεν «κατέβασε τις μηχανές». Ο Έλληνας φουνταριστός έδωσε την μπάλα στον Γενηδουνιά και αυτός από δύσκολη γωνία σκόραρε στα μέσα του τέταρτου οκταλέπτου. O Αργυρόπουλος με πέναλτι έβαλε το 20ο γκολ για την Ελλάδα, που έκανε το 21-3 με τον αρχηγό της. Ο Φουντούλης σκόραρε ξανά για το 22-3. Οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν τελικά να βρουν γκολ ξανά για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο μειώνοντας σε 22-4. Λίγο πριν το φινάλε σκόραρε και ο Παπανικολάου για το 23-4.

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ 23-4

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-0, 6-0, 7-1

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 3, Αργυρόπουλος 3, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Καλογερόπουλος 3, Παπανικολάου 1, Τζωρτζάτος

Βραζιλία (Ντίαζ): Μπαρέλα, Καμπράλ, Ναρντάτσι, Κουτίνιο, ντε Ολιβέιρα, Ραφαέλ Ρεάλ, Πέδρο Ρεάλ 1, ντα Σίλβα, Γκιμαράες 1, Ρικάρντο Σίλβα, Πιρές 2, Κασραλάντε, Μέντες.