Α1 Πόλο Ανδρών: Ο Υδραϊκός πήρε τη νίκη γοήτρου, 12-11 τον Πανιώνιο

Ο Υδραϊκός επιβλήθηκε 12-11 του Πανιωνίου σε εξ αναβολής ματς για τη 10η αγωνιστική της Α1 Πόλο Ανδρών.

Α1 Πόλο Ανδρών: Ο Υδραϊκός πήρε τη νίκη γοήτρου, 12-11 τον Πανιώνιο

Το ματς ήταν τυπικής διαδικασίας, καθώς όλες οι θέσεις στην πρώτη τετράδα του Β' Ομίλου είχαν οριστικοποιηθεί, οι ομάδες έπαιξαν χωρίς άγχος και χρησιμοποίησαν νέα παιδιά. Και ο Υδραϊκός έκανε την έκπληξη και επιβλήθηκε με 12-11 επί του φαβορί Πανιωνίου, το βράδυ της Τετάρτης (6/12) στο κολυμβητήριο του ΑΝΟ Γλυφάδας, στο εξ αναβολής παιχνίδι από τη 10η αγωνιστική, το μοναδικό που εκκρεμούσε -στον συγκεκριμένο Όμιλο- στην Α' φάση.

Ο Πανιώνιος καταλαμβάνει τη 2η θέση στην τελική βαθμολογία του Β' Ομίλου με 36 βαθμούς και ο Υδραϊκός την 4η με 22. Αμφότεροι πάνε στον Όμιλο (G1) των ισχυρών της Β' φάσης.

Ο Πανιώνιος είχε την τελευταία κατοχή στο ματς (11-11 το σκορ) με τον τερματοφύλακά του Κώστα Γαλανίδη να έχει προωθηθεί για να δημιουργήσει υπεραριθμία. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν βρήκαν τον στόχο και ως εκ τούτου η εστία τους έμενε κενή. Ενστικτωδώς και θέλοντας να «γλυτώσει» από ένα πιθανό buzzer beater, ο Μοσκόφ πέταξε την μπάλα μακριά, υποπίπτοντας δηλαδή σε παράβαση πέναλτι μιας και η μπάλα ήταν για τον Υδραϊκό.

Ο Λιαπάκης (πρώτος σκόρερ του Υδραϊκού με 5 γκολ) ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έτσι έγραψε έναν ιδανικό επίλογο στον μαγικό δεύτερο γύρο των Υδραίων. Στον πάγκο των νικητών δεν ήταν ο Νίκος Καραμάνης λόγω τιμωρίας.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 3-3, 3-3, 2-2.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ: Πετρόπουλος, Κατσαγούνος 3, Τακάτα, Γκαράνης, Χατζηκυριακάκης, Σουζούκι 4, Μπλάνης, Ρομπόπουλος, Χατζηστεφάνου, Λιαπάκης 5, Χαραλαμπόπουλος, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος, Μουρατίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γαλανίδης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Σοφός Κ., Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 4, Μουρίκης 2, Γούνας, Ουκρόπινα 2, Καπετανάκης, Λιμαράκης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.