Άκου, Χρήστο Αφρουδάκη...

O Έλληνας πολίστας μίλησε για τα... κακώς κείμενα στην ελληνική υδατοσφαίριση την ημέρα που ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 140 σερί νίκες στην Α1 ανδρών, ξεχνώντας τις χειρονομίες Αλεξίας Καμμένου στον τελικό με τον νταμπλούχο Ολυμπιακό τον περασμένο Μάιο.

Άκου, Χρήστο Αφρουδάκη...

«Η Βουλιαγμένη θα συνεχίσει να παλεύει με την δική της φιλοσοφία, έχοντας πάντα ως βασικό της κριτήριο ότι είναι μια ομάδα με αρχές, με ήθος, και πραγματικά υπηρετεί τον Ελληνικό αθλητισμό στον μέγιστο βαθμό, με ότι αυτό συνεπάγεται, χωρίς unfair παιχνίδια» είπε μεταξύ άλλων στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό ο Χρήστος Αφρουδάκης.

Ένας από τους κορυφαίους πολίστες όχι μόνο της χώρας αλλά κόσμου που πάνω από 20 χρόνια κοσμεί με την αγωνιστική του παρουσία τις πισίνες. Με πρωταθλήματα, κύπελλα, μετάλλια σε Εθνικό επίπεδο και φυσικά Τσάμπιονς Λιγκ με τη σπουδαία Ποζίλιπο την εποχή που μεσουρανούσε και είχε αφήσει στην...άκρη την Προ Ρέκο. Ένας πολίστας που έχει παίξει στις κορυφαίες ομάδες της χώρας (Ολυμπιακό, Εθνικό, Βουλιαγμένη) και το Σάββατο μίλησε για τις αδικίες που κατά τη γνώμη του πάντα γίνονται.

Δεν είδαμε βέβαια την ίδια ευαισθησία από τον Χρήστο Αφρουδάκη, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγους μήνες ήταν πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων υδατοσφαιριστών για τα όσα συνέβησαν στον τελικό Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη στις γυναίκες.

Στις 15 Μαΐου 2018 όπου όλος ο κόσμος είδε την προπονήτρια του ΝΟΒ («ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ») να απαντάει με χειρονομία στις ύβρεις των οπαδών του Ολυμπιακού. Εκεί μάλλον δεν ενόχλησε γιατί η χειρονομία έγινε προς τον κόσμο της ομάδας που μονοπωλεί το άθλημα, όπως είπε το Σάββατο ο Αφρουδάκης.

Και τι να κάνει δηλαδή ο Ολυμπιακός; Μήπως θα πρέπει να χάσει κανένα παιχνίδι για να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα; Μήπως θα πρέπει να πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να γνωρίζει ήττες, όπως συνέβη την περασμένη Τετάρτη με τη Βερόνα, για να χαίρονται κάποιοι;

Μήπως θα πρέπει να διώχνει παίκτες και τους λέει πηγαίνετε στη Βουλιαγμένη ή στον Παναθηναϊκό για να χάσουμε τον τίτλο και να έχει ενδιαφέρον το άθλημα; Να το κάνουμε σαν το ποδόσφαιρο; Nα χάσει επιτέλους ένα πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και στο πόλο για να έρθει η άνοιξη;

Και όλες οι επιτυχίες που έζησε το άθλημα της υδατοσφαίρισης μέσα στο καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα στις Εθνικές ομάδες; Και η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ολυμπιακό; Αυτά τι είναι; Δεν είναι επιτυχίες του αθλήματος;

Αλλά είπαμε, επιτυχία σε αυτή τη χώρα θεωρείται μόνο όταν χάνει ο Ολυμπιακός. Στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο πόλο, στην κολύμβηση, στο χάντμπολ, στο πινγκ πονγκ. Ακόμη και στο τάβλι. Αρκεί να χάνει ο Ολυμπιακός. Ο κορυφαίας Σύλλογος της χώρας που φταίει για όλα. Ακόμη και για τον «Ορέστη»...

Αλήθεια γιατί δεν μένουν στη Βουλιαγμένη;

Ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε και για την περίπτωση του τερματοφύλακα Μανώλη Ζερδεβά. Ο τελευταίος θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό, όπως έχουμε γράψει και εδώ και το δείχνει με κάθε τρόπο. Δικαιώματά του και θα κριθεί από την επιλογή του.

Ο Αφρουδάκης λοιπόν άφησε «αιχμές» αλλά ξέχασε να αναφερθεί στον Μάριο Καπότση, ο οποίος επίσης το καλοκαίρι αποχώρησε από τον Όμιλο. Ένας παίκτης της Εθνικής ομάδας, με εμπειρία και ικανότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει τη Βουλιαγμένη αλλά πλέον παίζει στη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο «Άφρου» ξέχασε να αναφερθεί φυσικά και σε άλλες πάρα πολλές περιπτώσεις παικτών του ΝΟΒ που εδώ και χρόνια, μεγαλώνουν στο Λαιμό αλλά στη συνέχεια αποχωρούν. Και μιλάμε για σπουδαίους αθλητές που έχουν γράψει ιστορία στη χώρα με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο το Χρήστο που έφυγε από το ΝΟΒ και πέρασε από Ποζίλιπο, Εθνικό, Ολυμπιακό και πλέον έχει επιστρέψει.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης ένα ακόμη αστέρι που επίσης κάποια στιγμή άφησε το ΝΟΒ και έπαιξε σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης. Και φυσικά στην περίπτωση του Γιώργου δεν πρέπει να ξεχνάμε τα όσα συνέβησαν πριν από 18 χρόνια. Όταν ένας από τους κορυφαίους φουνταριστούς στον κόσμο, έκλεισε στην Προ Ρέκο. Το 2000 όλα αυτά για όσους το έχουν ξεχάσει. Ο μεγάλος Αφρουδάκης ήταν έτοιμος να μετακομίσει στην Ιταλία. Η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ γιατί η Βουλιαγμένη...πάτησε στους νόμους που υπήρχαν τότε και δεν επέτρεψε σε ένα δικό της παιδί να φορέσει το σκουφάκι της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη στο πόλο.

Να συνεχίσουμε με παίκτες που έλαμψαν στο Λαιμό αλλά κάποια στιγμή αποφάσισαν να αποχωρήσουν; Ο σπουδαίος τερματοφύλακας Γιώργος Ρέππας, ο αμυντικός ογκόλιθος Δημήτρης Μάζης, ο τεράστιος Γιώργος Ψύχος και φυσικά ο Τεό Λοράντος. Πολίστες που το 1997 χάρισαν στην χώρα μας το πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο αλλά όλοι στη συνέχεια κάποια στιγμή έφυγαν από τη Βουλιαγμένη. Υπάρχουν φυσικά κι άλλα παραδείγματα πιο πρόσφατα. Οι Άγγελος Βλαχόπουλος, Αλέξανδρος Γούνας που πήραν τίτλο με τη Βουλιαγμένη αλλά την επόμενη χρονιά ήθελαν να παίξουν στον Ολυμπιακό. Τι να τους κάνουμε, να τους πάρουμε το κεφάλι; Εάν ήθελαν να πάνε σε άλλη ομάδα θα υπήρχε πρόβλημα ή όχι;

Δυο ακόμη παραδείγματα; Αλεξάνδρα Ασημάκη και Χριστίνα Τσουκαλά! Στις γυναίκες. Δυο κοπέλες «σημαίες» του ΝΟΒ που όμως αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να συνεχίσουν στον μεγάλο αντίπαλο Ολυμπιακό. Τι να πουν οι Μιχάλης Κουντούρης, Χάρης Παυλίδης; Όχι δεν τις θέλουμε για να μην παίρνουμε συνέχεια εμείς το πρωτάθλημα; Ο Ζερδεβάς μας πείραξε τώρα;

Παντού σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα αθλήματα οι κορυφαίες ομάδες θέλουν τους καλύτερους και οι κορυφαίοι αθλητές ψάχνουν να βρουν ένα καλό συμβόλαιο στους πρώτους.

Κεφάλαιο Εθνική

Ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε και για τις Εθνικές ομάδες. Ο ίδιος ήταν μαζί με τον Θοδωρή Βλάχο στις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες. Δεν ξέρουμε αν μέσα σε λίγα χρόνια έχουν αλλάξει τόσα πολλά αλλά καλό θα ήταν ο έμπειρος άσος της Βουλιαγμένης για αυτό το θέμα να τοποθετηθεί άμεσα γιατί η αλήθεια είναι πως ανάλογες τοποθετήσεις μόνο καλό δεν κάνουν στο άθλημα. Ύστερα μάλιστα από μια σεζόν όπου η χώρα μας σάρωσε τα πάντα.