Όμιλος Φίλων Θαλάσσης: Τεχνικός Διευθυντής ο Μανώλης Γούναρης

Ο έμπειρος τεχνικός Μανώλης Γούναρης, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με τον ΟΥΚ Βόλου, επιστρέφει στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης.

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης: Τεχνικός Διευθυντής ο Μανώλης Γούναρης

Τεχνικός διευθυντής στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης ο Μανώλης Γούναρης. Ο έμπειρος τεχνικός επιστρέφει στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα σαν πολίστας και αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή πόλο με αρμοδιότητες τόσο στην ανδρική όσο και στην υπό ίδρυση γυναικεία ομάδα του Ομίλου. Παράλληλα θα προσφέρει βοήθεια με τις γνώσεις του και στις Ακαδημίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

«Ο Μανώλης Γούναρης είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στην υδατοσφαίριση και είναι καθηγητής στη σχολή προπονητών της Γ.Γ.Α.

Έχει εκτεταμένη προπονητική εμπειρία καθώς έχει εργαστεί σε ομάδες τόσο της Α1 όσο και της Α2, συγκεκριμένα στον Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον ΟΥΚ Βόλου.

Επί μία επταετία βρισκόταν στον πάγκο του Ηρακλή, έχοντας να επιδείξει δύο χάλκινα μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και Μίνι Παίδων. Επίσης, διετέλεσε μέλος του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟΚ για 14 σεζόν, διάστημα στο οποίο η ανδρική ομάδα πήρε μία 4η και μία 6η θέση στην Α1, ενώ οδήγησε τους Νέους Άνδρες του συλλόγου στην 2η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τους Εφήβους στην 3η θέση.
Από το 2016 και για έξι χρόνια δούλεψε στον Άρη και ήταν ο αναμορφωτής της ομάδας πόλο του συλλόγου. Την ανέλαβε στη Β’ Εθνική και μαζί της πανηγύρισε ανόδους στην Α2 και στην Α1. Πέρυσι εργάστηκε στον ΟΥΚ Βόλου και σε μία δύσκολη χρονιά για τον σύλλογο κατάφερε να τον κρατήσει άνετα στην Α2.
Είναι χαρακτηριστικό και ίσως σημαδιακό οτι ο Μανώλης επανέρχεται στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης ακριβώς 40 χρόνια αφότου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 1983 στον Βόλο σαν αρχηγός της ομάδας του Ομίλου μας».


Σχετικά με την επάνοδό του στον Όμιλο ο νέος Τεχνικός Διευθυντής Υδατοσφαίρισης Μανώλης Γούναρης δήλωσε:

«Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε για μένα όλη αυτή η περιπέτεια γύρω από την υδατοσφαίριση.

Στόχος του Ομίλου είναι η παραμονή της ανδρικής μας ομάδας στην μεγάλη κατηγορία και ήδη γίνονται κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επειδή μας ενδιαφέρει γενικότερα η ανάπτυξη της υδατοσφαίρισης, προχωράμε φέτος για πρώτη φορά στη δημιουργία γυναικείου τμήματος ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του αθλήματος.

Σημαντικό βάρος θα δοθεί επίσης στην ανάπτυξη των Ακαδημιών μας γιατί αποτελούν το μέλλον του Ομίλου.

Είμαι σίγουρος οτι θα έχουμε μία άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση, τον προπονητή της ανδρικής μας ομάδας Λάμπρο Βογιατζόγλου, τον προπονητή των Ακαδημιών μας Τέλη Κορίτσα και το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο και θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για την υλοποίηση των στόχων της ομάδας μας».