Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 9-11: Κοκκινίζει και το πρωτάθλημα στο πόλο ανδρών

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 11-9 μέσα στον Λαιμό τη Βουλιαγμένη, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και θέλει ακόμη μια νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 9-11: Κοκκινίζει και το πρωτάθλημα στο πόλο ανδρών

Με τους Φουντούλη, Γενηδουνιά να κάνουν μεγάλο ματς, ο Ολυμπιακός πέρασε από τον Λαιμό (11-9 τη Βουλιαγμένη) και θέλει ακόμη μια νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να κάνει το νταμπλ.

Καμία σχέση το πρώτο οκτάλεπτο του δεύτερου τελικού με εκείνο του πρώτου αγώνα. Η Βουλιαγμένη δυο φορές προηγήθηκε με τον Ολυμπιακό να απαντάει ισάριθμες, με τον Γενηδουνιά να ισοφαρίζει 2-2 εννέα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της με το πέναλτι που πήρε ο Παπαναστασίου. Ο ΝΟΒ είχε 1/2 στον παραπάνω ενώ ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στον πρώτο αγώνα στον Πειραιά. 0/2 στον παίκτη παραπάνω.

Τα ποσοστά άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο στον παίκτη παραπάνω, με τη Βουλιαγμένη να μην χάνει το προβάδισμα (3-2, 4-3) αλλά και τον Ολυμπιακό να απαντάει με τέρματα στον παραπάνω με τους Μπούσλιε (3-3), Δήμου (4-4). Η διαφορά έγινε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, όπου ο Ολυμπιακός έβγαλε εξαιρετικές άμυνες και στην περιφέρεια και στα δύο μέτρα. Έπαιξε γρήγορα, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Βάμος (πέναλτι, 4-5) ενώ στην κόντρα ο Φουντούλης έγραψε το 6-4 για τον Ολυμπιακό στο τέλος του ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτή την περίοδο είχαν 2/3 στον παραπάνω όπως και ο ΝΟΒ. 4/6 και για τις δυο ομάδες που στον Πειραιά στον πρώτο τελικό, στη δεύτερη περίοδο είχαν μαζί 0/7!

Σε ένα…φτωχό τρίτο οκτάλεπτο, με κακές επιλογές στην επίθεση και πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε αν και έβγαλε άμυνες στον παίκτη λιγότερο να πετύχει ένα τέρμα και να πάρει μια καλή διαφορά, σε ένα οκτάλεπτο (τρίτο) όπου πολλές φορές μέσα στη σεζόν έχει ζητήματα. Η Βουλιαγμένη βρήκε τις λύσεις στο τελευταίο δίλεπτο και με ένα 2-0 (Καστρινάκης, Αλαφραγκής) ισοφάρισε σε 6-6 αλλά ο Φουντούλης με πέναλτι (το κέρδισε ο Γενηδουνιάς) έδωσε αμέσως το προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά (6-7). Ο ΝΟΒ ξανά στον παραπάνω, με τον Καλογερόπουλο αυτή τη φορά, ισοφάρισε 7-7 σε μια περίοδο όπου η ομάδα του Λαιμού πήρε 4 ποινές και ο Ολυμπιακός μόλις μία (!) κι αυτή στο τέλος του οκταλέπτου.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με τις δυο ομάδες στα ίσα και τη Βουλιαγμένη να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Καλογερόπουλο να περάσει μπροστά με 8-7. Ο Ολυμπιακός μετά το εντυπωσιακό κλείσιμο στη δεύτερη περίοδο δεν είχε καθαρό μυαλό, είχε ζητήματα στην πίεση της Βουλιαγμένης και δεν μπορούσε να βγάλει σουτ με καλές προϋποθέσεις. Τη λύση έδωσε ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος 5.54 πριν από το τέλος με μια «βολίδα» από την περιφέρεια έκανε το 7-8 για να τον μιμηθεί στη συνέχεια ο Ντίνος Γενηδουνιάς (7-9, 5.21 για το τέλος του αγώνα). Έτσι ο Ολυμπιακός που έδειχνε να έχει… κολλήσει, βρήκε γκολ με τους εξαιρετικούς διεθνής περιφερειακούς του. Μάλιστα ο αρχηγός με πέναλτι έγραψε το 10-7, 4.38 πριν από τη λήξη.

Ο Παπασηφάκης με τέρμα στον παραπάνω (ξανά για τη Βουλιαγμένη κερδισμένη αποβολή) μείωσε σε 8-10, με τον Ολυμπιακό να χάνει στη συνέχεια τον δικό του παραπάνω και να δίνει ελπίδες στους γηπεδούχους που πήραν ακόμη μια ποινή (3.19 πριν από το φινάλε). Ο Βουγιασίνοβιτς πήρε τάιμ άουτ αλλά βγήκε η άμυνα σε ένα κρίσιμο σημείο. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή, ο Φουντούλης σκόραρε και έκανε το 8-11, 2.21 πριν από το τέλος του δεύτερου τελικού και τελείωσε τα πάντα.

Ο Φάρμερ απλά στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 9-11 στον παίκτη παραπάνω και πάλι για τη Βουλιαγμένη που είχε οκτώ γκολ στον παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 3-1, 2-4.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 1, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 2, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ 2, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Βάμος 1, Δήμου 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γραμματικός, Παπαναστασίου, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.