Είσαι στο νερό κάτι μαγικό...

Πώς οι πρόβλεψεις για απόλυτη διάλυση έγιναν κυριαρχία στο νερό. Ο Παναγιώτης Λιακόπουλος αναλύει το φαινόμενο του Ανδρικού πόλο του Ολυμπιακού. 

Είσαι στο νερό κάτι μαγικό...

5 Φεβρουαρίου 2011. Ο Ολυμπιακός με τον Βαγγέλη Πάτερο τότε στον πάγκο του, για την 11η αγωνιστική της Α1 ανδρών υποδέχεται τη Βουλιαγμένη του Τεό Λοράντου. Τα προβλήματα εκείνη την εποχή στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό γνωστά και πάρα πολλά.
Οι πολίστες απέχουν διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές που υπάρχουν και ο πρωταθλητής παρατάσσεται στο κλειστό κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» με την εφηβική ομάδα!
Ο ΝΟΒ δεν σταματά και...σφυροκοπά. Τελικό σκορ 3-16 και τέλος στο σερί των 126 αγώνων του Ολυμπιακού χωρίς ήττα (125 νίκες και μία ισοπαλία) στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος! Πολλοί εκείνο το βράδυ μίλησαν ακόμη και για το τέλος της «ερυθρόλευκης» αυτοκρατορίας ενώ κάποιοι άλλοι, ακόμη και μέσα από την ομάδα έλεγαν «έπεσε και το ρεκόρ. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να σπάσει αυτό το ρεκόρ και εάν...».

Επτά χρόνια μετά
Όλοι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους. Όχι μόνο δεν ήρθε το τέλος της «ερυθρόλευκης» αυτοκρατορίας αλλά μέσα σε μια επταετία, ο Ολυμπιακός με τον Θοδωρή Βλάχο πλέον στον πάγκο του, είναι αυτός που ξεπέρασε το δικό του ρεκόρ και ξανάγραψε ιστορία. Μάλιστα εάν λάβουμε υπόψη πως τα ντέρμπι της φετινής κανονικής περιόδου με τη Βουλιαγμένη (εντός, εκτός) πέρασαν, τότε ο Ολυμπιακός, έχει τη δυνατότητα να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σερί.
Με σπασμένα φρένα
Το που θα σταματήσει το...κοντέρ κανείς δεν ξέρει. Οι παίκτες και ο προπονητής ξέρουν καλά σε ποιο Σύλλογο ανήκουν και δεν είναι διατεθειμένοι να πατήσουν...φρένο. Και καλά κάνουν. Στο μεγάλο λιμάνι φυσικά εκείνο που θέλουν είναι τα τρόπαια αλλά από τη στιγμή που έρχονται και αήττητα ακόμη καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο πως από τη σεζόν 2012-13 μέχρι και σήμερα, στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα κανονική περίοδος και πλέι οφ, κύπελλο) ο Ολυμπιακός έχει φύγει από το κολυμβητήριο με σκυμμένο κεφάλι μόλις δυο φορές! Στις 8 Μαΐου 2013 στον πρώτο τελικό των πλέι οφ (7-5 από τη Βουλιαγμένη) και στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο φάιναλ φορ στο Καρπενήσι (8-7 από τη Βουλιαγμένη και πάλι). Σχεδόν έξι χρόνια, μόλις δυο ήττες!
Εάν δεν είναι αυτή η ομάδα στο νερό κάτι μαγικό, τότε ποια είναι;