Μιλάνοβιτς: «Πρόκληση για μένα ο Ολυμπιακός»

Δηλώσεις σχετικά με τους στόχους της νέας σεζόν παραχώρησε ο νέος προπονητής της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Ιγκόρ Μιλάνοβιτς.

Μιλάνοβιτς: «Πρόκληση για μένα ο Ολυμπιακός»

Ως πρόκληση για την καριέρα του χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στη media day των «ερυθρολεύκων».

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για τους υψηλούς στόχους της ομάδας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Έχω πολλές ιστορίες από τον Ολυμπιακό, τότε που ήμουν παίκτης, καθώς το 1990-91 υπέγραψα εδώ, όμως η Ομοσπονδία δεν άφησε τέσσερις ξένους τότε και, εντέλει, δεν τα κατάφερα. Έχω πολλούς φίλους εδώ, νιώθω σαν το σπίτι μου.

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να περάσουμε στο Final-8 του Champions League και βήμα-βήμα να παίρνουμε νίκες και αποτελέσματα. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες στην ομάδα για να προκριθούμε, όλα είναι πιθανά. Απόλαυσα τη δουλειά έως τώρα, οι παίκτες δούλεψαν σοβαρά. Το ξεκίνημα στην Ευρώπη θα είναι σκληρό, έχουμε σκληρά παιχνίδια στην αρχή, πρώτο ματς με την Προ Ρέκο. Προετοιμαζόμαστε γι' αυτό το ματς από τώρα. Ο Ζερδεβάς είναι τραυματίας, θα ήταν καλύτερο να τον είχαμε από τώρα στην ομάδα. Ελπίζω όλοι να είναι υγιείς και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να περάσουμε στο Final-8 και μετά, όλα είναι πιθανά.

Ο φίλος μου ο Βλάχος ήταν εδώ 10 χρόνια, θέλω να τον αντικαταστήσω επάξια. Στόχος μας να κερδίσουμε το Champions League, η ομάδα είναι πολύ ισχυρή σε κάθε θέση, κανένας δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα έως τώρα, από το επίπεδο που είμαστε. Εντάξει, η φυσική κατάσταση δεν είναι ακόμα εκεί που θέλουμε, λογικό, είναι αρχή και θα είμαστε όλοι έτοιμοι όταν χρειαστεί».

Από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, ο Ούγγρος Μάρτον Βάμος τόνισε: «Πρώτα απ' όλα, απολαμβάνω που βρίσκομαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά που παίζω εκτός Ουγγαρίας, ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα καλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Μπορώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου, να το φτάσω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Οι στόχοι μας είναι να κερδίσουμε τους τίτλους στην Ελλάδα, αλλά και να πάμε στο Final-8. Αν βρεθούμε εκεί, όλα γίνονται! Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα από τώρα, αλλά πρώτα απ' όλα, πρέπει να προκριθούμε. Νομίζω, έχουμε μία εξαιρετική ομάδα για να το πετύχουμε. Εξαιρετική ομάδα, εξαιρετικό προπονητή, τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, και τον Δελακά, ως δεύτερο προπονητή. Μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα! Τώρα, προπονούμαστε πολύ σκληρά, προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα παιχνίδια».

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από μία τετραετία στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, δήλωσε: «Η κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι πολύ ωραία. Μόνο θετικές εντυπώσεις έχω από τον ένα μήνα που συμμετέχω στις προπονήσεις. Η ομάδα δείχνει να έχει πολλή ενέργεια και ενθουσιασμό και, αν κάποιος παρακολουθήσει μια προπόνηση, μπορεί να το αντιληφθεί αυτό. Η ομάδα έχει κίνητρο και όλοι δίνουμε το 100%» ανέφερε ο διεθνής περιφερειακός και συνέχισε: «Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, υπάρχουν απαιτήσεις και πίεση, είναι ένας σύλλογος που έχει συνηθίσει όλα τα τμήματα να είναι στη κορυφή. Το γνώριζα αυτό, και εγώ και όλα τα παιδιά είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε παίξει στην καριέρα μας αγώνες με μεγάλη πίεση και ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Όλες οι ομάδες επιπέδου Champions League δουλεύουν σε επαγγελματικό επίπεδο, ο τρόπος διαφέρει, από κάθε ομάδα παίρνεις ό,τι σου ταιριάζει καλύτερα, οι κύριες απαιτήσεις των αθλητών είναι πάντα καλυμμένες. Όταν έφυγα από τη Γλυφάδα για το εξωτερικό, ήμουν στα 19 μου χρόνια, έχω αλλάξει και ως παίκτης και ως άνθρωπος. Μόνο ότι πήγα μόνος μου στη Κροατία, σε πολύ νεαρή ηλικία, να προσαρμοστώ και να ζήσω σε ένα νέο περιβάλλον, με έχει βοηθήσει τόσο μέσα, όσο και έξω από το παιχνίδι. Η φήμη του νέου μας προπονητή προηγείται, τα τελευταία χρόνια που δραστηριοποιείται είναι από τους κορυφαίους σε ομάδες υψηλού επιπέδου, όπου έχει φέρει επιτυχίες. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με ένα τέτοιο προπονητή και νομίζω όλοι οι παίκτες, πέρα από τον ομαδικό στόχο που είναι η κορυφή, μπορούν να πάρουν πράγματα που θα τους βοηθήσουν στη καριέρα τους. Κάθε χρόνο ανεβαίνει και περισσότερο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, πέρα από τον Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη και Πανιώνιος είναι στα πλέι οφ του Champions League και, αν προχωρήσει έστω η μία, μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε δύο ομάδες μας στους ομίλους. Το επίπεδο είναι ίσως το καλύτερο που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε όλα τα εγχώρια τρόπαια και, αν γίνεται, και τα ευρωπαϊκά».

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε επίσης: «Οι πρώτοι δύο στόχοι, το πρωτάθλημα και το κύπελλο, είναι πολύ σημαντικοί, αλλά φέτος κοιτάμε πιο ψηλά, όπως θέλαμε και πέρυσι. Δυστυχώς, δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα θέλαμε πέρυσι. Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή, οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Ο δρόμος για το Final-8 είναι μεγάλος, θέλουμε να προκριθούμε και από εκεί και πέρα, θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο. Έχω συνεργαστεί υπερβολικά πολλά χρόνια με τον Θοδωρή Βλάχο. Και πριν φύγω για Αμερική, μαζί του ήμουν στο Φάληρο. Επτά σεζόν στον Ολυμπιακό και την Εθνική με τον Θοδωρή Βλάχο. Μου φαινόταν περίεργο στην αρχή, αλλά τώρα το έχω συνηθίσει, είμαι χαρούμενος και τυχερός που συνεργάζομαι με τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς. Μέχρι στιγμής, δουλεύουμε αρκετά στην άμυνα. Από την αρχή έχει βάλει το στοιχείο του στο παιχνίδι».

Ο Γιάννης Φουντούλης τόνισε: «Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα για την κορυφή. Προερχόμαστε από μια σεζόν που, ναι μεν πήραμε το νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε στην Ευρώπη. Μια καινούρια προσπάθεια ξεκίνησε, με νέο προπονητή, με ένα πιο γεμάτο ρόστερ φέτος, στόχος μας να βρεθούμε στο Final-8 αρχικά. Και όταν γίνει αυτό, να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Σίγουρα, ο κάθε προπονητής φέρνει δικό του στυλ παιχνιδιού. Το ότι είμαστε παραπάνω παίκτες σε αριθμό θα βοηθήσει, ώστε να έχουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα υψηλό ρυθμό και ένταση. Το σημαντικό είναι, αφού η περσινή χρονιά δεν πήγε όπως θέλαμε, να αποτελέσει ένα κίνητρο, για να προσπαθήσουμε φέτος περισσότερο, με μεγαλύτερη δίψα για διάκριση, για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε. Το πρωτάθλημα έχει δυναμώσει, αυτό κάνει καλό σε όλες τις ομάδες, το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί. Σεβόμαστε τους πάντες και θα μπαίνουμε στο νερό με σοβαρότητα. Η Βουλιαγμένη και ο Πανιώνιος δείχνουν ότι έχουν ποιότητα, θα γίνουν ωραίες μάχες στη σεζόν. Η ομάδα δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμη, σίγουρα χρειάζεται χρόνος, ξεκινάμε στην Ευρώπη με την Προ Ρέκο, είναι μεγάλο κίνητρο να κερδίσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η σεζόν είναι πολύ μεγάλη με πολλά παιχνίδια. Ήδη προετοιμαζόμαστε να είμαστε έτοιμοι τότε. Ο νέος προπονητής μας ζήτησε να ευχαριστηθούμε τη συνεργασία μας, να μας βλέπει στην προπόνηση με χαμόγελο και όρεξη και ότι πιστεύει, ότι με αυτό τον τρόπο και με την ποιότητα της ομάδας, θα καταφέρουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Τέλος, ο Μάρκο Μπίγιατς είπε: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα στον Ολυμπιακό, όπως από την περσινή πρώτη περίοδο που αγωνίστηκα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά μέχρι τώρα και περιμένουμε με ανυπομονησία τα δύσκολα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε. Στόχος μας είναι βεβαίως πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στο Final-8 του Champions League και εκεί να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, όλες οι ομάδες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πέρυσι, αν και ξεκινήσαμε καλά, δεν τα καταφέραμε, τώρα πιστεύω πως θα δείξουμε μεγαλύτερο πάθος, θα παίξουμε πιο έξυπνα, έχουμε πολύ καλούς παίκτες και ομάδα και πιστεύω, θα πάμε πολύ καλά. Έχουμε και ένα πολύ καλό προπονητή, μεγάλο παίκτη όσο αγωνίσθηκε, είναι ακόμα στο ξεκίνημα, αλλά πιστεύω θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».