Euro Cup: Νίκες για Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, δεν τα κατάφεραν Βουλιαγμένη και Απόλλων Σμύρνης

Θρίαμβος και δεύτερη νίκη για τον Πανιώνιο, παρθενική νίκη για τον ΠΑΟΚ όμως και ήττες για Βουλιαγμένη και Απόλλων Σμύρνης στα προκριματικά του Euro Cup.

Euro Cup: Νίκες για Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, δεν τα κατάφεραν Βουλιαγμένη και Απόλλων Σμύρνης

Ο Κώστας Γκιουβέτσης σημείωσε έξι τέρματα και ο Πανιώνιος επικράτησε 14-8 της Γερμανικής Ντούισμπουργκ, στο δεύτερο παιχνίδι του στον Δ' όμιλο του Β' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξάγεται στη Νέα Σμύρνη.

Σε ένα κατάμεστο για δεύτερη συνεχή ημέρα κολυμβητήριο, οι παίκτες του Κώστα Δήμου είχαν ένα καταιγιστικό δεύτερο μέρος που δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Μπροστάρης ο Γκιουβέτσης που πήρε τη σκυτάλη από τον Γούνα και είχε...συχνά ραντεβού με τα αντίπαλα δίχτυα. Η επανάληψη εξελίχθηκε σε επίδειξη δύναμης από τον Πανιώνιο, που έδειξε πανέτοιμος για το αυριανό (15/10, 20:30) παιχνίδι με την Μλάντοστ, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κρίνει το ένα εισιτήριο για τη συνέχεια στην διοργάνωση.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα ΕΔΩ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ 14-8

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 6-2, 3-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ : Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 6, Μπιτάντζε 1, Νταλάπας, Καλαϊτζής 2, Μουρατίδης, Παπάκος, Γούνας 3, Σπούνερ 1, Καπετανάκης, Αναγνώστου.

ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ: Σένκελ, Άιντνερ 2, Σίμιτς 1, Κοβάτσι, Σβαρκ, Ντολφ, Ίλινγκερ, Κούιπερς 2, Σέιφερτ, Τανάσκοβιτς 2, Γκεργκελίφι, Γκουσάκοφ 1, Μπουργκσμούελερ.

Διαιτητές: Κουν (Ουγγαρία), Μπουσέ (Γαλλία).

Οι πρώτες και δεύτερες ομάδες κάθε ομίλου συνεχίζουν σε προκριματικά play-offs. Οι τρίτες και τέταρτες ομάδες κάθε ομίλου συνεχίζουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Euro Cup.

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ (14/10) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ζάιμπας-Ντούισμπουργκ 17-15

Μλάντοστ – Μπρέσια 9-13

Ζάιμπας –Μλάντοστ 10-14

Ντούισμπουργκ –Πανιώνιος 8-14

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Μπρέσια 6β. (2 αγώνες)

-Πανιώνιος 6 (2)

3.Μλάντοστ 3 (2)

-Ζάιμπας 3 (3)

5. Ντούισμπουργκ 0 (3)

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (15/10) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:30 Ζάιμπας -Μπρέσια

20:30 Πανιώνιος -Μλάντοστ

Πρώτη σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ, 8-7 την Ετσέιντε

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη, την πρώτη του στη διοργάνωση του Euro Cup και συγκεκριμένα στον Όμιλο της προκριματικής φάσης που φιλοξενεί ο ίδιος στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής (14/10) ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε με 8-7 επί της ισπανικής Ετσέιντε και μπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Σ' ένα πολύ δυνατό ματς, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει το δικο του ρυθμό, παίζοντας καταρχήν πολύ καλή άμυνα. Μπορεί να μην κύλησαν όλα ομαλά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, αφού υπήρξαν περιπτώσεις που η τύχη δεν ήταν με το μέρος της ομάδας του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, όμως οι κυανόλευκοι, πιστοί στο πλάνο τους και με επιμονή και υπομονή στον στόχο και με μερικά κρίσιμα γκολ ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν μία σπουδαία νίκη.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Δικέφαλος βρέθηκε να προηγείται και με 8-5 και απλώς οι Ισπανοί μείωσαν στο φινάλε στο ένα γκολ. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζέσε Κούπμαν με τρία γκολ, ενώ κομβικός ο Χάρης Αϊβαλιώτης αλλά και όλη η ομάδα με την άμυνα που έπαιξε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΕΤΣΕΪΝΤΕ 8-7

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 2-1, 4-3.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Λασκαρίδης, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός 2, Κεχαλάρης 1, Μιλάρντοβιτς, Τσολακούδης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Προσινικλής Π., Κούπμαν 3, Καπράγκος, Αλειφτήρας.

ΕΤΣΕΪΝΤΕ (Μπενασάρ Ντίαζ): Μαλνέρο, Αλέγκρε 1, Εσπινόζα, Ντίαζ 1, Μαγκρίνας 1, Γκουτιέρεζ, Κένινγκ 1, Εσπανιόλ 2, Μερκάδο 1, Γκονζάλεζ, Σαλβαδόρ, Ροντρίγκεζ, Πέρεζ.

Δείτε λεπτομέρειες του αγώνα ΕΔΩ.

Στον επόμενο αγώνα του στον Προκριματικό Όμιλο, ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει αύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 τη γερμανική Ludwigsburg 08, ενώ το βράδυ του Σαββάτου, στις 20:30, κοντράρεται με τη γαλλική Μονπελιέ.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Σταύρου Σαράφη και του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Πρεμιέρα με το αριστερό για τον ΝΟ Βουλιαγμένης, ηττήθηκε 13-9 από την Όρβοσι

Πρεμιέρα με το αριστερό για τον ΝΟ Βουλιαγμένης που ηττήθηκε 13-9 από την Ουγγρική Όρβοσι στην πρώτη αγωνιστική στον Γ' όμιλο του Β' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξάγεται στο Κότορ (Μαυροβούνιο).

Ο ΝΟΒ βρέθηκε από την αρχή να κυνηγάει στο σκορ, και σε κανένα σημείο δεν κατάφερε καν να ισοφαρίσει. Σταδιακά μάλιστα η διαφορά μεγάλωνε, και έφτασε στα πέντε γκολ στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου (11-6).

Τρία τέρματα σημείωσε ο Στάθης Καλογερόπουλος.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα ΕΔΩ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΡΒΟΣΙ 9-13

Οκτάλεπτα: 3-5, 2-3, 2-3, 2-2

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ., Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ 2, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης.

ΟΡΒΟΣΙ: Λεβάι, Ανγιάλ 2, Μάνχερτζ 4, Βαρνάι 1, Σάλαμον 1, Κσακσόφσκι 1, Ντάλα, Τοτ 1, Βινιάρι, Μπουριάν 2, Μπούντσχουχ, Αράνι 1, Μπισζτριτσάνι.

Διαιτητές: Μπους (Ισπ.), Σίολβα (Πορτογ.).

Στον άλλο αγώνα της ημέρας: Πρίμορατς Κότορ- Τουρκουά (Γαλλία) 10-10 (ισοφάρισε ο Γκαρντάσεβιτς για τη γηπεδούχο στα 00:22).

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (15/10) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:00 Πρίμορατς-ΝΟ Βουλιαγμένης

21:00 Όρβοζι- Τουρκουά.

Οι πρώτες και δεύτερες ομάδες κάθε ομίλου συνεχίζουν σε προκριματικά play-offs. Οι τρίτες και τέταρτες ομάδες κάθε ομίλου συνεχίζουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Euro Cup.

Πάλεψε, αλλά λύγισε στο φινάλε ο Απόλλων Σμύρνης, 10-9 από Μεντιτεράνι

Ο Απόλλων Σμύρνης έδωσε τρομερή μάχη στον δεύτερο αγώνα του στον δικό του Όμιλο (Δ') των προκριματιών του Euro Cup στη Βαρκελώνη, απέναντι στην οικοδέσποινα Μεντιτεράνι. Η "ελαφρά ταξιαρχία" κόντραρε στα ίσια την ισχυρή ισπανική ομάδα, αλλά στο τέλος λύγισε, έχασε στις λεπτομέρειες με ένα γκολ, 10-9 και η υπόθεση - πρόκριση στον επόμενο γύρο δυσκόλεψε πολύ (έχει δύο ήττες).

Η Μεντιτεράνι είχε καταφέρει να προηγηθεί και με 9-6 στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη έκαναν την ολική επαναφορά στο ματς και με γκολ των Γαρδίκα, Χονδροκούκη, Γωνιωτάκη κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 9-9. Ένα γκολ του Τόρες, όμως, 50 δευτερόλπετα πριν από τη λήξη έδωσε τη νίκη στους Ισπανούς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙ 9-10

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-1, 2-4, 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης 2, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Μυρίλος, Σολανάκης 1, Καβουσανός.

ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙ (Μαρτίνεζ Εσπέχο): Ματαρεντονά, Γκαρσία 1, Λινάρες 2, Εστέβεζ, Πρατ 2, Κόρες, Ρόκα 1, Κουέτ, Ράντιτς 1, Πέρεζ 2, Πουέγιο, Τόρες 1, Ορντέγκα.

Δείτε λεπτομέρειες για τον αγώνα ΕΔΩ.

Σήμερα Σάββατο (15/10) ο Απόλλων Σμύρνης αντιμετωπίζει στις 10:30 το πρωί την ιταλική Τριέστε και στις 18:30 τον Ερυθρό Αστέρα.