Euro Cup: Με το δεξί ο Πανιώνιος, ήττες για ΠΑΟΚ, Υδραϊκό και Απόλλωνα

Πρεμιέρα με νίκη για τον Πανιώνιο στο Euro Cup. Αντίθετα, με ήττες ξεκίνησαν ΠΑΟΚ, Υδραϊκός και Απόλλων Σμύρνης.

Euro Cup: Με το δεξί ο Πανιώνιος, ήττες για ΠΑΟΚ, Υδραϊκό και Απόλλωνα

Θρίαμβος για τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα του Δ' ομίλου του Β' προκριματικού γύρου του Euro Cup.

Στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Γούνα που…σταμάτησε στα οκτώ τέρματα, ο Πανιώνιος επιβλήθηκε 16-9 της Λιθουανικής Ζάιμπας , κάνοντας ένα εξαιρετικό τέταρτο οκτάλεπτο εκεί όπου «καθάρισε» την αντίπαλο του και της έκοψε κάθε όρεξη για κάτι καλό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ζάιμπας μείωσε 10-9 στα 6:39 από τη λήξη του αγώνα, αλλά στη συνέχεια οι «κυανέρυθροι» την…βομβάρδισαν (επί μέρους 6-0), δεν δέχθηκαν άλλο τέρμα και έφτασαν στην μεγάλη νίκη.

Ο Πανιώνιος ήταν μπροστά στο σκορ από το ξεκίνημα, αλλά με διαφορά δυο τερμάτων ξέφυγε στο δεύτερο οκτάλεπτο όταν ο Γούνας διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου 6-4. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με το ξεκίνημα της επανάληψης πήγε και στο +3 (7-4) με τέρμα του Άντρια Μπιτάντζε. Οι Λιθουανοί όμως με αντεπίθεση, μείωσαν με παίκτη παραπάνω με τον Μπακούλο, έφτασαν τον αγώνα και πάλι στο γκολ (7-6) στα 4:14 με τον Βιτκάουσκας και ισοφάρισαν (7-7) με τον Μπόσιτς. Πρώτα όμως ο Νίκος Κοπελιάδης (2:13) και στη συνέχεια ο Γούνας με το έκτο του τέρμα στη συνάντηση έδωσαν και πάλι ανάσα στην ομάδα τους (9-7, 1:27). Ο Μπόσιτς μείωσε 9-8 (π.π., 00:47), ο Γούνας με εύστοχο πέναλτυ το 10-8 (00:23), για να κλείσει το τρίτο οκτάλεπτο.

Το τέταρτο, ξεκίνησε με γκολ της Ζάιμπας για το 10-9 (Μπόσιτς), o Γιάννης Παπάκος με παίκτη παραπάνω έκανε το 11-9 (6:01) και μετά από αρκετά λεπτά αλλά στο πλέον κατάλληλο σημείο ο Πανιώνιος πήρε διαφορά τριών τερμάτων με σκόρερ τον Παύλο Μουρατίδη (12-9, 4:58). Η πλάστιγγα της νίκης έγειρε για τα καλά 4:10 πριν τη λήξη όταν ο Γούνας (όγδοο τέρμα) εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω για το 13-9. Στα 3:20 ο Μπιτάντζε πήγε τη διαφορά στο +5 με το 14-9. Το επί μέρους 4-0 σε τρία λεπτά, έκριναν για τα καλά την αναμέτρηση. Η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα: 15-9 ο Μπιτάντζε, και το τελικό 16-9 ο Σπούνερ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΖΑΪΜΠΑΣ 16-9

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 4-4, 6-1

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ : Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάντζε 3, Νταλάπας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος 1, Γούνας 8, Σπούνερ 1, Καπετανάκης, Αναγνώστου.

ΖΑΪΜΠΑΣ: Μοτούζας, Βιτκάουσκας 1, Βοϊτένκο, Γκοστάουτας, Γιακούτις, Λομπόφ 1, Γιόνκους, Μπόσιτς 4, Ζούρζα, Γκαλίνοκ, Ιβάνου, Μπακούλο 3, Καβαλεούσκι.

Διαιτητές: Πουτνίκοβιτς (Σερβία), Μπουσέ (Γαλλία)

Πάλεψε, αλλά λύγισε στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο κατάμεστο Ποσειδώνιο ο ΠΑΟΚ, 7-6 από Ντε Ζαν

Το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο φόρεσε τα ευρωπαϊκά του μετά από πολλά χρόνια, ήταν ιδιαίτερα αναβαθμισμένο με τους κανούργιους ηλεκτρονικούς πίνακες και με τις εξέδρες κατάμεστες από τους φίλους του ΠΑΟΚ που δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα. Ο Δικέφαλος του Βορρά πάλεψε γερά στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στον Όμιλο του Euro Cup που διοργανώνει ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, αλλά λύγισε και γνώρισε την ήττα από την ολλανδική Ντε Ζαν με 7-6.

Οι άμυνες των δύο ομάδων πρωταγωνίστησαν στο παιχνίδι το οποίο ήταν ιδιαίτερα κλειστό και οι πορτιέρο των δύο ομάδων είχαν πολύ μεγάλη συμβολή. Η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου δεν κατάφερε να προηγηθεί σε κανένα σημείο του ματς και πλήρωσε τη νευρικότητά της και τη δυστοκί της στην επίθεση.

Μάλιστα, στις αρχές της τρίτης περιόδου το σκορ ξεκίνησε να ξεφεύγει (4-1) και πλέον οι Θεσσαλονικείς όσο κι αν πάλεψαν δεν κατόρθωσαν να κυνηγήσουν τη νίκη.

Αύριο Παρασκευή (14/10), ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στις 20:30, την ισπανική Τενερίφη.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΝΤΕ ΖΑΝ 6-7

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-1, 4-4, 1-0.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Λασκαρίδης, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν. 1, Καλαργυρός, Κεχαλάρης, Μιλάρντοβιτς 1, Τσολακούδης 2, Χαραλαμπόπουλος, Προσινικλής Π., Κούπμαν 2, Κουγιούνης, Αλειφτήρας.

ΝΤΕ ΖΑΝ: Χούισμανς, Ρεμπτ, Μπέικερ 1, Βαν Ντερ Στρούικ Κ., Μπράντγες 2, Μέιν 3, Κάτελαρς, Κόρβερ, Βαν Ντερ Στρούικ Γ., Γιάνσεν, Μαντολίνι, Λούκας 1, Ντε Γιογκ.

Αναλυτικά το παιχνίδι ΕΔΩ.

Πρεμιέρα με ήττα ο Υδραϊκός, 22-10 από την Ορτίζια

Με ήττα 22-10 από την οικοδέσποινα ιταλική Ορτίτζια ξεκίνησε τους αγώνες του στον Β' Όμιλο του 1ου προκριματικού γύρου του LEN Euro Cup ο Υδραϊκός, το απόγευμα της Πέμπτης (13/10), στις Συρακούσες.

Η ομάδα του Νίκου Καραμάνη δεν μπόρεσε να κοντράρει τους ανώτερους αγωνιστικά Ιταλούς και παρότι πάλεψε και αντιστάθηκε στο πρώτο ενάμισι οκτάλεπτο του αγώνα, γνώρισε τη βαριά ήττα, με το σκορ να ξεφεύγει κυρίως από τα μέσα της 2ης περιόδου

Στα θετικά για την ομάδα της Ύδρας, η παρουσία των δύο νεοαποκτηθέντων Ιαπώνων, με τον Σουζούκι Τόι να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Τακάτα Μιτσούρου τρία.

Αύριο Παρασκευή (14/10) ο Υδραϊκός αντιμετωπίζει την Πεΐ Ντε από τη Γαλλία στις 12:00 το μεσημέρι.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΟΡΤΙΤΖΙΑ 10-22

Οκτάλεπτα: 2-3, 4-7, 1-6, 3-6.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Μάμαλης, Μπεκές, Σουζούκι 2, Παπαδημητρίου, Γκαράνης 1, Παπαβασιλείου, Μπλάνης 2, Ρομπόπουλος 2, Δημακόπουλος, Τακάτα 3, Κοντονής, Μπερτόλης, Μητράκης.

ΟΡΤΙΤΖΙΑ: Τεμπέστι, Γκιριμπάλντι, Καρλεσέτσι, Α. Κοντέμι 2, Ντι Λουτσιάνο 2, Βέλκιτς 3, Φερέρο 1, Γκόρια 1, Φ. Κοντέμι 5, Ρόσι 3, Βίντοβιτς 3, Ναπολιτάνο 2, Ρουγκιέρο.

Αναλυτικά το παιχνίδι ΕΔΩ

Υπέκυψε στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Απόλλων Σμύρνης, ήττα 15-12 από Βαζούτας

Πάλεψε γερά ο Απόλλων Σμύρνης στη Βαρκελώνη, στον πρώτο του αγώνα στον Δ' Όμιλο του 1ου προκριματικού γύρου του Euro Cup, αλλά τελικά υπέκυψε στο τελευταίο οκτάλεπτιο και ηττήθηκε με 15-12 από την ουγγρική Βαζούτας, το βράδυ της Πέμπτης (13/10).

Η "ελαφρά ταξιαρχία" μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο σκορ, φτάνοντας να προηγείται με 4-2 και 6-4. Η ουγγρική ομάδα ανέβασε ρυθμό στην τρίτη περίοδο και για πρώτη φορά πέρασε μπροστά στο σκορ, προβάδισμα το οποίο διατήρησε αύξησε στο φινάλε της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη αντιμετωπίζει αύριο Παρασκευή (14/10), στον δεύτερο αγώνα της, την ισπανική Μεντιτεράνι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΒΑΖΟΥΤΑΣ 12-15

Οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 3-5, 3-5.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 2, Γαρδίκας 3, Μυρίλος, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

ΒΑΖΟΥΤΑΣ: Γκιόρκε, Τατράι 2, Σάπο 2, Μέσζαρος 3, Νάγκι, Κσακσόβσκι 2, Μέσζαρος Τζούνιορ, Γκιάρφας 4, Κόβατς 1, Γκαλ 1, Σζάμπο, Μπατίζι, Γκιάπιας.

Αναλυτικά το παιχνιδι ΕΔΩ.

Στο παιχνίδι που προηγήθηκε και άνοιξε το πρόγραμμα του 4ου ομίλου: Ντούισμπουργκ (Γερμ)- Μπρέσια (Ιταλία) 6-18 (3-4, 3-5, 0-4, 0-5, Ζέιφερτ 3- Ρενζούτο Ιόντιτσε 3, Λουόνγκο 3, Ντι Σόμα 3).

Οι πρώτες και δεύτερες ομάδες κάθε ομίλου συνεχίζουν σε προκριματικά play-offs. Οι τρίτες και τέταρτες ομάδες κάθε ομίλου συνεχίζουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Euro Cup.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (14/10) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:30 Ζάιμπας-Ντούισμπουργκ

11:30 Μλάντοστ – Μπρέσια

18:30 Ζάιμπας –Μλάντοστ

20:30 Ντούισμπουργκ –Πανιώνιος.