Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-12: Πρώτη απώλεια αλλά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Φιλίποβιτς 1.05 για το τέλος ισοφάρισε 12-12 τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά και εξασφάλισε και μαθηματικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Α1 πόλο των ανδρών. 

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-12: Πρώτη απώλεια αλλά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας

Πρώτη απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό στην Α1 πόλο των ανδρών αλλά ο νταμπλούχους με τον Φιλίποβιτς να ισοφαρίζει 1.05 πριν από το τέλος τη Βουλιαγμένη (12-12) εξασφάλισε και μαθηματικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά σε άμυνα και επίθεση. Ο ΝΟΒ προηγήθηκε 2-0 με Νίκο Κουρούβανη, Καπότση από την περιφέρεια, με τους «ερυθρόλευκους» που δεν είχαν καλές επιλογές στον παίκτη αλλά στα τελευταία λεπτά της περιόδου ο Φίλιπ Φιλίποβιτς με δύο γκολ, το ένα στον παραπάνω, ισοφάρισε σε 2-2.

Η Βουλιαγμένη άντεξε στο δεύτερο οκτάλεπτο μέχρι τα μισά της περιόδου. Δύο φορές προηγήθηκε (3-2 Αλαφραγκής, 4-3 Πάπαριτς) ωστόσο ο Ολυμπιακός…απάντησε με Μουρίκη (3-3, παραπάνω), Φιλίποβιτς (4-4 πέναλτι) ενώ πέρασε και για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (5-4) με τον Μουρίκη και ακολούθησαν τα γκολ από Δερβίση, Φουντούλη (7-4). Ο Γκιουβέτσης 38’’ πριν από το τέλος του ημιχρόνου έκανε το 7-5 αλλά ο Γενηδουνιάς και πάλι στον παραπάνω για τον Ολυμπιακό που είχε καθαρό μυαλό στη δεύτερη περίοδο έγραψε το 8-5, με την ομάδα του Βλάχου να σκοράρει 6 φορές στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Ο ΝΟΒ δεν τα παράτησε και με τα δύο γκολ από φουνταριστό (Πάπαριτς, Λότζινα) κατάφερε και μείωσε στο γκολ (8-7) στα μέσα της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να δέχεται…φτηνά τέρματα ενώ και επιθετικά είχε ξανά ζητήματα. Βρήκε το πρώτο του γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Μουρίκη στον παίκτη παραπάνω, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να κάνει μεγάλο ματς και να σημειώνει το 9-7.

Με γκολ ξεκίνησε η τελευταία περίοδος, με τον Γούβη να σημειώνει το 10-7, με τον διεθνή αμυντικό να παίζει ως φουνταριστός λόγω της απουσίας του Κολόμβου, αλλά ο Καλογερόπουλος απάντησε αμέσως (10-8). Ο Χρυσοσπάθης και πάλι έδωσε...αέρα τριών τερμάτων (11-8), με τον Σκουμπάκη να μειώνει σε 11-9 με τις πρώτες επιθέσεις στην τελευταία περίοδο να είναι όλες γκολ! Ο Γκιουβέτσης 4.27 πριν από το τέλος του αγώνα μείωσε στο γκολ (11-10) με τον Ολυμπιακό να δέχεται αρκετά εύκολα τέρματα, ειδικά από την περιφέρεια. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά πέρασε στο τέρμα ο Μαθιόπουλος αντί του Ζερδεβά, ενώ ο Γκιουβέτσης με τέρμα στον παραπάνω ισοφάρισε σε 11-11 με τον ΝΟΒ να...τρέχει ένα σερί 3-0. Μάλιστα ο Καπότσης 2.21 για το τέλος με γκολ και πάλι από την περιφέρεια, έδωσε το προβάδισμα στη Βουλιαγμένη με 12-11, για πρώτη φορά μετά το 4-3 στη δεύτερη περίοδο! Ο Φιλίποβιτς 1.05 για το τέλος στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 12-12 για τον Ολυμπιακό που έβγαλε την άμυνα ενώ στα πέντε δευτερόλεπτα ο Ανδρεάδης είπε όχι στον Φιλίποβιτς.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-3, 1-2, 3-5.

Ολυμπιακός: Μουρίκης 3, Φιλίποβιτς 4, Δερβίσης 1, Φουντούλης 1, Γενηδουνιάς 1, Γούβης 1, Χρυσοσπάθης 1.

Βουλιαγμένη: Κουρούβανης Ν. 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης 2, Πάπαριτς 2, Γκιουβέτσης 3, Λότζινα 1, Καλογερόπουλος 1, Σκουμπάκης 1.