Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-9: Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά (highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 12-9 της Βουλιαγμένης στον Πειραιά, στον τέταρτο τελικό της Α1 πόλο των ανδρών και με 3-1 νίκες κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα. Είναι το ένατο σερί και 35ο στην ιστορία του τμήματος. 

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-9: Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά (highlights)

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, προηγήθηκε 5-2 στα πρώτα έξι λεπτά αλλά στη συνέχεια ήταν κάκιστος σε άμυνα και επίθεση (ειδικά στον παίκτη παραπάνω) και η Βουλιαγμένη βρέθηκε μπροστά 8-6 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου!

Εκεί οι πρωταθλητές ξύπνησαν, πήραν...φωτιά και με ένα σερί 6-0 (!) όχι μόνο επέστρεψαν αλλά πήραν και διαφορά τεσσάρων τερμάτων (12-8), τελειώνοντας τη Βουλιαγμένη.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε 3/5 στον παίκτη παραπάνω και θυμίζουμε πως στον τρίτο τελικό στον Λαιμό είχε 3/15! Έτσι όπως είναι λογικό ήταν σε θέση οδηγού, έλεγχε το ματς απέναντι στην ομάδα της Βουλιαγμένης που δέχθηκε πέντε γκολ αλλά βρήκε λύσεις στην επίθεση και σκόραρε με τη σειρά της τρία τέρματα.

Μάλιστα είχε ευκαιρία στον παραπάνω στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου να μειώσει και στο γκολ αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα. Τελικά αυτό έγινε με τον Μυλωνάκη να...χτυπά από την περιφέρεια από ένα σημείο όπου είχε πληγώσει τον Ολυμπιακό ο Μπάσιτς στον τρίτο τελικό ενώ οι Πειραιώτες και πάλι δεν είχαν καθαρό μυαλό στον παίκτη παραπάνω, σε αυτό το σημείο, με τον Ντάουμπε να παίρνει τραβηγμένες επιθέσεις και το 3/4 έγινε 3/7! Έτσι ο ΝΟΒ με τον Μπάσιτς στον παραπάνω ισοφάρισε σε 5-5 στα μισά της δεύτερης περιόδου, ο Γενηδουνιάς έδωσε το προβάδισμα (6-5, πέναλτι) αλλά ο Τρούλος στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε και ο Μπάσιτς λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 6-7, με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το ημίχρονο 3/10 αν και ξεκίνησε με 3/4!

Μάλιστα η Βουλιαγμένη πήρε προβάδισμα και δύο τερμάτων με τον Καλογερόπουλο (6-8), για να μειώσει ξανά στο σκορ ο Καπότσης (7-8) από την περιφέρεια αυτή τη φορά αφού στον παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι τραγικός, ωστόσο σε αυτό το σημείο του αγώνα ήταν καλός αμυντικά ειδικά στον παίκτη λιγότερο. Το πρόβλημα και στην Τρίτη περίοδο ήταν στην επίθεση αφού ο Ολυμπιακός των πέντε τερμάτων στο πρώτο οκτάλεπτο, είχε μείνει στα δύο! Τελικά ο Μουρίκης στον παραπάνω ισοφάρισε σε 8-8, 2.08 για το τέλος της τρίτης περιόδου για να ακολουθήσει ένα ακόμη τέρμα από τον Σκουμπάκη στον παραπάνω (9-8), με την ομάδα του Βλάχοτυ να τρέχει ένα σερί 3-0.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Χρυσοσπάθης (7.12 για το τέλος του αγώνα) πέτυχε το 10-8 και έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του Πειραιά ενώ ο Ντίνος Γενηδουνιάς 4.34 για το φινάλε πέτυχε το 11-8 και στη συνέχεια ο ίδιος έφυγε στην κόντρα και διαμόρφωσε το 12-8. Ο Καλογερόπουλος πέτυχε το 12-9 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 1-4, 3-1, 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς 4, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης 2, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 2, Ιρβινγκ, Γαλανόπουλος.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Λότζινα 1, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.