Απόλλων Σμύρνης – Περιστέρι 8-6: Προβάδισμα για τα προκριματικά του Champions League

Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε 8-6 τον ΓΣ Περιστερίου και έκανε το 1-0 στη σειρά για τις θέσεις 3-4 στην Α1 πόλο των ανδρών. Πήρε λοιπόν το προβάδισμα για την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Απόλλων Σμύρνης – Περιστέρι 8-6: Προβάδισμα για τα προκριματικά του Champions League

Το Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Απόλλωνα Σμύρνης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη σειρά των μικρών Τελικών της Α1 των Ανδρών, αλλά η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε σε ένα ματς ντέρμπι να πάρει τη νίκη με 8-6 στο κεκλεισμένων των θυρών κολυμβητήριο στο Γουδή, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης του Πρωταθλήματος, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Το Περιστέρι προηγήθηκε 2-0, ο Απόλλων επέστρεψε και πήρε το προβάδισμα (6-4) αλλά η ομάδα του Κώστα Λούδη ισοφάρισε σε 6-6. Τελικά στο τέλος ο Απόλλων πήρε τη νίκη με 8-6 και έκανε το 1-0.

Πλέον οι δύο ομαδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Πέμπτη (13/11) στις 20:00 στη Χωράφα στο δεύτερο ματς της σειράς.

Ο Σολανάκης ήταν εκείνος που με ωραίο γκολ από το φουνταριστό έδωσε το προβάδισμα με 7-6 στον Απόλλωνα για να ακολουθήσουν καίριες επεμβάσεις του Γαλανίδη (στα 1:45 και 1’ πριν το τέλος), που έδωσαν την ευκαιρία στον Νικολά Μοσκόφ να καθαρίσει τη νίκη με γκολ στην κόντρα στα 45’’ για τη λήξη (8-6). Στο τελευταίο δευτερόλεπτο το Περιστέρι κέρδισε πέναλτι με τον Μιρόνοφ να σουτάρει στο δοκάρι.

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – ΓΣ Περιστερίου 8-6 (1-2, 2-1, 3-1, 2-2)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Κίτσος, Τοράκης, Μοσκόφ 2, Βιτέλλας, Μπόουεν 3, Γούνας 1, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Φέγγος, Τροβάς

ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Λαδάς Π., Φάρμερ 1, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης 2, Σκαρπέλης, Καρούντζος 1, Μιρόνοφ, Κλήμος, Τζώρτζης 1, Αγκόρτσας, Αϊβαλιώτης, Γιαννόπουλος, Μπιτσάκος.