Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 6-11: «Μπρέικ» με την πρώτη και 1-0 (highlights)

Ο Ολυμπιακός...έσπασε την έδρα της Βουλιαγμένης (11-6) στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο των ανδρών και έκανε το 1-0 στη σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες. Στον Πειραιά την Πέμπτη (13/5) ο δεύτερος τελικός

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 6-11: «Μπρέικ» με την πρώτη και 1-0 (highlights)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Γενηδουνιά – έξοχη πάσα Χρυσοσπάθη – 5.53 για το τέλος της πρώτης περιόδου αλλά η Βουλιαγμένη απάντησε άμεσα με τον Γκιουβέτση στον παίκτη παραπάνω (1-1) και πήρε και το προβάδισμα με τον Αλαφραγκή (2-1) στα μέσα της περιόδου. Ο ΝΟΒ πίεζε αρκετά στην άμυνα, ο Ολυμπιακός κυνήγησε κάποιες κόντρες χωρίς αποτέλεσμα με τον αέρα να εμποδίζει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός κατάφερε 1.49 για το τέλος στον πρώτο του παραπάνω να σκοράρει και να ισοφαρίσει σε 2-2 αλλά ο Λότζινα απάντησε άμεσα και πάλι με το ΝΟΒ να βρίσκει γκολ από τη θέση του φουνταριστού, όπως και με τον Αλαφραγκή. Ο Σκουμπάκης στον παραπάνω (2/2 ο Ολυμπιακός) έγραψε το 3-3 σε ένα γεμάτο πρώτο οκτάλεπτο.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, χάθηκαν οι πρώτες επιθέσεις στον παραπάνω ΝΟΒ (1/2) και Ολυμπιακό (2/4), με τη Βουλιαγμένη να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα (4-3, 4.27 για το τέλος του ημιχρόνου) και πάλι με τον Γκιουβέτση και πάλι με γκολ στον παραπάνω (2/3), για να απαντήσει (4-4) με έξοχο τέρμα ο Χρυσοσπάθης στον παραπάνω (3/5), ωστόσο ο Κουρούβανης πέτυχε το 5-4 από την περιφέρεια, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στην κόντρα μετά την πολύ ωραία συνεργασία των Γενηδουνιά, Ίρβινγκ για να σκοράρει ο Αμερικάνος (5-5), σε ένα οκτάλεπτο όπου εάν οι Πειραιώτες είχαν πιο καθαρό μυαλό θα ήταν μπροστά στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός και έχασε τις πρώτες επιθέσεις στον παραπάνω (3/8) στο τρίτο οκτάλεπτο όπως και ο ΝΟΒ (2/4), με τον Αμερικανό Ντάουμπε να έχει 2-3 λανθασμένες επιλογές στην επίθεση ενώ και η ομάδα του Κόλιανιν σε αυτό το οκτάλεπτο δεν μπορούσε να βρει ούτε σουτ, με την άμυνα των Πειραιωτών να είναι εξαιρετική αλλά στην επίθεση δεν λειτούργησαν καλά στα πρώτα έξι λεπτά της περιόδου γιατί στο τελευταίο δίλεπτο ήταν ολόσωστοι. Ο Δερβίσης με έξοχο σουτ από την περιφέρεια έγραψε το 6-5 για τον Ολυμπιακό, 1.56 για το τέλος της τρίτης περιόδου αλλά ο Αφρουδάκης στην επόμενη επίθεση έκανε το 6-6 στον παίκτη παραπάνω, με τον Χρυσοσπάθη όμως να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (6-7) στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου και τον Σκουμπάκη πέντε δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου να διαμορφώνει το 8-6 για τον Ολυμπιακό (πρώτη φορά που μια ομάδα πήρε διαφορά δύο τερμάτων).

Ο Ολυμπιακός είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε και ο Γενηδουνιάς με νέα...βόμβα από την περιφέρεια πέτυχε το 9-6 ενώ ο ίδιος παίκτης με πέναλτι (6.15 για το τέλος) έγραψε το 10-6 για τον πρωταθλητή που μίλησε στα κρίσιμα σημεία, παίζοντας εξαιρετική άμυνα που ήταν και το κλειδί. Ο Γενηδουνιάς που ήταν και στον Λαιμό...καυτός πέτυχε και το 11-6, σε ένα οκτάλεπτο που ανήκε στον εξαιρετικό περιφερειακό του Ολυμπιακού αλλά και στην φοβερή άμυνα της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου που έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών και πάει στον Πειραιά την Πέμπτη (13/5) για το 2-0.

Θυμίζουμε πως ο πρωταθλητής κρίνεται στις 3 νίκες.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 1-3, 0-3,

Βουλιαγμένη: Γκιουβέτσης 2, Αλαφραγκής 1, Λότζινα 1, Κουρούβανης 1, Αφρουδάκης 1.

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 4, Δερβίσης 2, Χρυσοσπάθης 2, Σκουμπάκης 2, Ίρβινγκ 1.