Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 12-11: Ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του Γούνα και έγινε το 1-0! (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 12-11 του Απόλλωνα Σμύρνης στον Πειραιά και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά. Ο Ζερδεβάς 37 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος απέκρουσε πέναλτι του πρώην "ερυθρόλευκου" Αλέξανδρου Γούνα που πανηγύριζε σαν...τρελός κάθε γκολ του Απόλλωνα και οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα στη σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες. Στις εξέδρες οι πρωταθλήτριες Ευρώπης

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 12-11: Ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του Γούνα και έγινε το 1-0! (vid)

Ο Ολυμπιακός με τον Γενηδουνιά να είναι... καυτός προηγήθηκε 2-0 με δύο γκολ από τον διεθνή άσο αλλά ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε με τους Μοσκόφ, Σολανάκη (2-2). Ο τελευταίος κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο ο Γούνας έκανε το 3-3, αφού ο Γενηδουνιάς και πάλι είχε γράψει το 3-2. Ο διεθνής περιφερειακός με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα στο πρώτο οκτάλεπτο διαμόρφωσε το 4-3 με τους Πειραιώτες να έχουν 1/3 στον παραπάνω και τον Απόλλωνα 0/2.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους Μουρίκη, Τοράκη να αποβάλλονται σε μια φάση όπου...άναψαν τα αίματα, αλλά ο Γενηδουνιάς ήταν ασταμάτητος και με γκολ στον παραπάνω, έγραψε το 5-3 (και πάλι δυο γκολ διαφορά για τον Ολυμπιακό μετά το 2-0). Ο Βιτέλας...απάντησε όμως αμέσως για τον Απόλλωνα στον παίκτη παραπάνω (1/3) αλλά το ίδιο έκανε και ο Ντάουμπε (6-4 στον παραπάνω), ενώ ο Γενηδουνιάς εκτέλεσε τον Γαλανίδη για το 7-4 (πρώτη φορά στο +3) στον παίκτη παραπάνω (4/6), με τον διεθνή Έλληνα περιφερειακό να έχει 6/8! Ο Μοσκόφ με πέναλτι και πάλι για τον Απόλλωνα Σμύρνης μείωσε σε 7-5 αλλά οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί στον άμυνα με παίκτη λιγότερο και στην επίθεση με παίκτη παραπάνω. 1/6 τελείωσε το ημίχρονο ο Απόλλων Σμύρνης και 5/7 ο Ολυμπιακός!

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι δυο καλύτεροι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης συνεργάστηκαν και ήρθε το 8-6. Ο Σολανάκης πήρε την ποινή, ο Μοσκόφ έδωσε την ασίστ και ο Χανιώτης φουνταριστός σκόραρε στον παραπάνω.

Ο ίδιος με γυριστό από τη θέση του φουνταριστού μείωσε ακόμη περισσότερο για τον Απόλλωνα που βρήκε λύσεις στα δύο μέτρα, με τον Σολανάκη και πάλι να ισοφαρίζει σε 8-8 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις στην άμυνα ζώνης του Απόλλωνα Σμύρνης ενώ δεν είχε και εύκολα την κόντρα.

Τελικά τη λύση την έδωσε και πάλι ο Ντίνος Γενηδουνιάς με το 7ο τέρμα του στον αγώνα και έγραψε το 9-8 (2.32 για το τέλος της τρίτης περιόδου) αλλά και πάλι ο Σολανάκης από τα δυο μέτρα γύρισε και έκανε το 9-9 σε ένα ματς πολύ δυνατό και αρκετές φορές σκληρό, με πάρα πολλές ποινές. Ο Αργυρόπουλος στον παραπάνω πέτυχε το 10-9 για τον Ολυμπιακό που κράτησε το προβάδισμα με την ολοκλήρωση της περιόδου.

Με γκολ από τον Χρυσοσπάθη (περιφέρεια) ξεκίνησε η τελευταία περίοδος για τον Ολυμπιακό που πήρε και πάλι προβάδισμα με δύο γκολ (11-9) αλλά ο Απόλλων απάντησε άμεσα με Μοσκόφ (παραπάνω 11-10), Δερμιτζάκη (κόντρα 11-11), ωστόσο ο αρχηγός Μουρίκης με γκολ στον παραπάνω έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (12-11) που παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Μανώλη Ζερδεβά 37 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος να λέει όχι στον Γούνα, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο καλύτερος του Απόλλωνα, Μανώλης Σολανάκης.

Ο Γούνας που μέχρι πέρσι έπαιζε στον Ολυμπιακό και πανηγύριζε σαν...τρελός κάθε γκολ του Απόλλωνα, ίσως θα έπρεπε να αφήσει την εκτέλεση σε κάποιον άλλο...

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 4-2, 2-4, 2-2.

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 7, Αργυρόπουλος 2, Ντάουμπε 1, Χρυσοσπάθης 1, Μουρίκης 1.

Απόλλων Σμύρνης: Σολανάκης 5, Μοσκόφ 3, Γούνας 1, Βιτέλας 1, Δερμιτζάκης 1.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης βρέθηκαν στις κερκίδες του Παπαστράτειου παρακολουθώντας τον αγώνα της ανδρικής ομάδας των ''ερυθρολεύκων'' με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκαν, ενώ ο προπονητής τους Χάρης Παυλίδης τόνισε ότι ακόμη δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος ούτε και ''τα κορίτσια'' του το θαύμα που πέτυχαν πριν λίγες ημέρες.