Δεληγιάννης: «Δεν θα φοβηθούμε τον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκος Δεληγιάννης μίλησε για την παρουσία της ομάδας του στο πρωτάθλημα και τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, για την Α1 πόλο των ανδρών.

Δεληγιάννης: «Δεν θα φοβηθούμε τον Ολυμπιακό»

Ο 44χρονος τεχνικός των «κυανόλευκων», Νίκος Δεληγιάννης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη μέρα που συνάντησα τα παιδιά και συμφωνήσαμε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε τέσσερις μήνες τώρα. Διότι συμφωνήσαμε να την κάνουμε αυτή τη δουλειά, δεν πήγαμε με ένα βούρδουλα λέγοντας ότι θα αλλάξουμε πέντε πράγματα.

Ο στόχος ήταν αυτός. Ότι θα μπορούσαμε να αποδείξουμε αυτό στο οποίο όλοι συμφωνήσαμε και γι’ αυτό το λόγο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Από την προσπάθειά τους εννοώ και δεν μπορώ να εξαιρέσω κανέναν. Η προσπάθειά τους είναι εξαιρετική, αξιοθαύμαστη θα έλεγα και η ανταμοιβή τους και ατομικά και ως ομάδα είναι αυτό που βγαίνει στο νερό.

Τα θετικά αποτελέσματα σίγουρα είναι σημαντικά, αλλά αυτό που μας ενδιέφερε πρώτα ήταν εικόνα της ομάδας. Τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν αναμενόμενα, αλλά φάνηκε κάπου ότι τα παιχνίδια τα νικήσαμε όλα με πολύ μεγάλες διαφορές και αυτό ήταν που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και αντικατοπτρίζει την προσπάθεια όλων των παιδιών.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που τα παιδιά προσπάθησαν και προσέγγισαν τους αγώνες σε όλα τα κομμάτια. Η ομάδα πανηγυρίζει τον τρόπο που αμύνεται και αυτό είναι σπουδαίο για ένα σύνολο. Είναι δείγμα πολύ καλής χημείας των παιδιών και καλής προσέγγισης. Έχουν αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν το παιχνίδι.

Είμαστε διαφορετική ομάδα. Έχουμε άλλους στόχους και ο Ολυμπιακός έχει άλλη ποιότητα και εμπειρία. Παρ’ όλα αυτά εμείς από φυσική κατάσταση είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να μελετήσουμε καλά τον αντίπαλο, να τον εξετάσουμε και να τον σεβαστούμε. Αλλά εμείς δεν θα φοβηθούμε, ούτε, βέβαια, θα παρουσιαστούμε με θράσος. Είμαστε ταπεινοί και θα τον σεβαστούμε τον Ολυμπιακό, αλλά θα κοιτάξουμε να τον αντιμετωπίσουμε στα ίσια.

Δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι αν, όπως λέγεται συνήθως, απλώς τους κοιτάξουμε στα μάτια. Θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και στόχος μας είναι να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε και ένα δεύτερο για να περάσουμε στον Τελικό. Βέβαια ξέρουμε ποιον έχουμε απέναντί μας».