Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν απο τον πρωταθλητή Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός το Σάββατο το βράδυ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα πορευτεί και τη νέα χρονιά πάνω στο πλάνο που υπάρχει εδώ και μια επταετία με τον Μιχάλη Κουντούρη στο τιμόνι.

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν απο τον πρωταθλητή Ευρώπης

Με την συνταγή που πορεύεται εδώ και μια επταετία θα προχωρήσει η ομάδα πόλο των ανδρών και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πλάνο υπήρχε, υπάρχει και δεν θα αλλάξει ο κόσμος να...χαλάσει. Στα γραφεία του κορυφαίου Συλλόγου της χώρας, στην πλατεία Αλεξάνδρας ξέρουν πολύ καλά που πατάνε, δεν παίρνουν τα μυαλά τους αέρα παρά το τρεμπλ και θα συνεχίσουν τη δουλειά σεμνά και ταπεινά με στόχο ο Ολυμπιακός φυσικά να κατακτήσει και του χρόνου το νταμπλ και να φτάσει όσο το δυνατό πιο ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο καλός ο καπετάνιος

Ξεκινάμε από τον «καπετάνιο». Τον Θοδωρή Βλάχο που φυσικά θα παραμείνει. Όχι γιατί πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά γιατί έχει δημιουργήσει μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια θαυμάζει όλος ο κόσμος. Εντός και εκτός συνόρων. Ο «καπετάνιος» του Θρύλου ετοιμάζει ήδη τα πλάνα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο με βασικό μέλημα την εύρεση του αντικαταστάτη του Κώστα Μουρίκη.

Δεν γινόταν να πει όχι

Ο διεθνής φουνταριστός είναι και η μοναδική δεδομένη αποχώρηση από τον πρωταθλητή Ευρώπης. Έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό με την Προ Ρέκο που έχει κλείσει και τους Μπίγιατς, Ρεντζούτο από τη Γιουγκ. Ο Μουρίκης ήταν αδύνατο να αρνηθεί στην εξαιρετική πρόταση των Ιταλών από τη στιγμή που ο Θρύλος δεν μπορεί να την ισοφαρίσει. Ο Μουρίκης έχει συμβόλαιο αλλά και στο παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως δεν κλείνει το δρόμο σε κανένα. Το ίδιο είχε πράξει και με τον Βλαχόπουλο πριν από δυο χρόνια όταν εκείνος είχε συμφωνήσει να ανανεώσει, είχε δώσει τα χέρια αλλά ήρθε η πρόταση από την Ιταλία και οι «ερυθρόλευκοι» δεν του έκοψαν το δρόμο.

Υπάρχει ο κορμός εδώ και χρόνια

Η μεγάλη επιτυχία του τμήματος είναι πως εδώ και χρόνια έχει έναν βασικό κορμό Ελλήνων παικτών. Αυτό τον κορμό που είναι φυσικά και της Εθνικής Ομάδας, οι Κουντούρης, Βλάχος δεν είναι...τρελοί να θέλουν να τον «σπάσουν». Πρώτο μέλημα είναι να συνεχίσουν όλοι και την επόμενη σεζόν. Η πορεία βέβαια της ομάδας όχι μόνο φέτος αλλά εδώ και μια τετραετία, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον συλλόγων από το εξωτερικό. Και μιλάμε περισσότερο για ομάδες από την Ιταλία και την Ουγγαρία που δίνουν χρήματα. Υπάρχει και η Ρωσία (Ντιναμό Μόσχας) αλλά εδώ υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα της απόστασης και των συνθηκών που συναντούν οι αθλητές που επιλέγουν να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο.

Η Αγία Τριάδα από την Κροατία!

Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να...χαλάσει και η Αγία Τριάδα από την Κροατία αλλά όλα είναι ανοιχτά. Οι Πάβιτς, Μπούσλιε και Ομπράντοβιτς είναι παίκτες υψηλού επιπέδου, έχουν προσφέρει, στο μεγάλο λιμάνι το αναγνωρίζουν και θα γίνει συζήτηση τις επόμενες ημέρες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Πάβιτς αυτή τη στιγμή φαντάζει ως ο πιο σίγουρος από τους τρεις για να παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό.