Ο Πάβιτς και η κούπα που του λείπει

Ο Γιόζιπ Πάβιτς αρχηγός με τα όλα του. Ο Κροάτης σούπερμαν του Θρύλου κάνει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και απόψε θέλει να σηκώσει το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του. Το Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Πάβιτς και η κούπα που του λείπει

Τέτοιους παίκτες θέλει να βλέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αθλητές που τιμούν το σήμα του Θρύλου. Αθλητές που μπορεί να έχουν κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα τους και να έχουν φτάσει τα 36 τους χρόνια αλλά πεθαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Τα δίνουν όλα. Παλεύουν σαν λιοντάρια γιατί απλά αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Είτε μιλάμε για μπάλα, είτε για μπάσκετ, είτε για πόλο είτε ακόμη και για την κολύμβηση.

Ο Γιόζιπ Πάβιτς είναι όλα τα παραπάνω κι ας μην γεννήθηκε στα Μανιάτικα. Είναι ένας γίγαντας (1.95) ή όπως μας είχαν πει οι Κροάτες όταν τον απέκτησε ο Ολυμπιακός πριν από τρία χρόνια «μας πήρατε το χταπόδι. Θα παίζει πόλο μέχρι τα 40 και θα τιμήσει το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Δεν θα κοροϊδέψει ποτέ».

Χρυσά και σημαιοφόρος της Κροατίας!

Ο Πάβιτς έχει κατακτήσει τα πάντα σε Εθνικό και Συλλογικό επίπεδο, εκτός από το τσάμπιονς λιγκ. Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά είναι αληθινό. Αυτός ο σούπερ τερματοφύλακας δεν έχει στο παλμαρέ του μόνο την μεγάλη ευρωπαϊκή κούπα και θα κάνει τα πάντα μαζί με τους συμπαίκτες του απόψε για να τη σηκώσουν μέσα στη Γένοβα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα σε Ελλάδα φυσικά με τον Ολυμπιακό και στην Κροατία με τη Μλάντοστ.

Με την Εθνική Κροατίας έχει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (2012) στο Λονδίνο όπου είχε ψηφιστεί και καλύτερος τερματοφύλακας ενώ τέσσερα χρόνια μετά στο Ρίο ήταν δεύτερος στο φινάλε του με το σκουφάκι της Κροατίας. Μάλιστα ήταν και ο σημαιοφόρος της αποστολής της Κροατίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο! Με την Κροατία έχει ακόμη χρυσό στο παγκόσμιο του 2007 στη Μελβούρνη και ακόμη ένα ασημένιο και τρία χάλκινα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ πριν από οκτώ χρόνια και την ίδια χρονιά είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο κύπελλο στην Οραντέα. Έχει ακόμη σε WorldLeague1 χρυσό, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα ενώ το 2013 είχε κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Το 2012 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πολίστας στον κόσμο αν και τερματοφύλακας.

Έφτασε στην πηγή

Ο Πάβιτς πριν από δυο χρόνια στη Βουδαπέστη, έφτασε στην πηγή με τον Ολυμπιακό. Στον τελικό με τη Γιουγκ δεν τα κατάφερε η ομάδα του μεγάλου λιμανιού και έχασε 6-4. Ήταν ο πρώτος τελικός Τσάμπιονς λιγκ για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο Κροάτης δείχνει έτοιμος με τις εμφανίσεις του, να πάρει από το χέρι τον Θρύλο και να τον σπρώξει προς τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Κι αν συμβεί αυτό, ο Έλληνας Γιόζιπ θα σηκώσει πρώτος το Ευρωπαϊκό που τόσο πολύ θέλει να κάνει δικό του.