Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 14-8: Επίδειξη δύναμης στον Πειραιά!

Ένας καταπληκτικός Ολυμπιακός πήρε εύκολα το ντέρμπι (14-8) της 3ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ενισχυμένο και φιλόδοξο φέτος Απόλλωνα Σμύρνης. Στο ημίχρονο οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν μπροστά με 10-2 με τον Γενηδουνιά να σκοράρει τέσσερις φορές.

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 14-8: Επίδειξη δύναμης στον Πειραιά!

Επίδειξη δύναμης από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της αγωνιστικής (3η) με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μια εβδομάδα μετά την ήττα από τη Βουλιαγμένη και ενώ κάποιοι βιάστηκαν να τους...ξεγράψουν έστειλαν το μήνυμά τους.

Κέρδισαν εύκολα 14-8 τον Απόλλωνα Σμύρνης που φέτος θέλει να...κυνηγήσει το πρωτάθλημα αλλά κατάλαβε σήμερα στον Πειραιά, πως κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και έπαιξε καταπληκτική άμυνα. Ο Ζερδεβάς κάτω από τα δοκάρια ήταν ο γνωστός Ζερδεβάς και από εκεί και πέρα στην επίθεση με γκολ των Σκουμπάκη (παραπάνω), Γενηδουνιά (κόντρα) πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα με 2-0. Μάλιστα στη συνέχεια είχε κι άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσει τη διαφορά, απέναντι σε έναν Απόλλωνα που ήταν εκτός...νερού. Βέβαια 1.20 πριν από το τέλος μείωσε σε 2-1 με τον Μίτροβιτς και είχε και ευκαιρία για το 2-2 αλλά στον παραπάνω ο Ζερδεβάς είπε όχι και στην κόντρα ο Γενηδουνιάς πέτυχε το 3-1.

Με γκολ ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος για τον Ολυμπιακό από τον Κάκαρη (4-1) ενώ ο Απόλλων έχασε κι άλλο παίκτη παραπάνω (0/3) με τον Γούνα να μην μπορεί να σκοράρει, με τον πρώην άσο των νταμπλούχων να θέλει με...μανία να σημειώσει γκολ και να έχει βιαστικές και κακές επιλογές. Οι γηπεδούχοι ήταν μυαλωμένοι, σκόραραν στον παραπάνω (2/4) και πάλι με τον Κάκαρη (5-1), με τους φιλοξενούμενους να είναι εκνευρισμένοι ενώ έμεινε εκτός και ο Χατζηκυριακάκης (αποβολή με αντικατάσταση) αλλά ο Γαλανίδης απέκρουσε το πέναλτι με το κεφάλι (!) Βέβαια στην εξέλιξη της φάσης, με παρόμοιο τρόπο στον παίκτη παραπάνω (δοκάρι) η διαφορά πήγε στα πέντε γκολ (6-1) στα μισά της περιόδου. Ο Αμερικανός Μπόουεν στον παραπάνω έκανε το 6-2 στην αμέσως επόμενη φάση αλλά ο Ολυμπιακός...απάντησε για το 7-2 με την Ίρβινγκ (φέρει ευθύνη ο Γαλανίδης σε αυτή τη φάση) ενώ ο Γενηδουνιάς (πέναλτι) έγραψε και το 8-2 και ο ίδιος διαμόρφωσε το 9-2 στον παίκτη παραπάνω για να πετύχει ο Καπότσης το 10-2 σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν εντυπωσιακή.

Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλειστικά στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος σημείωσε τέσσερα γκολ και μπροστάρη τον έμπειρο αμυντικό Τοράκη (2), ψαλίδισε τη διαφορά με τους Σολανάκη, Γούνα να σκοράρουν επίσης. Ο Ντάουμπε βρήκε δίχτυα για τον Ολυμπιακό που σε αυτή την περίοδο ήταν βιαστικός, είχε κακές επιστροφές και δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα με τα δυο πρώτα οκτάλεπτα αλλά αυτό είναι λογικό.

Στην τελευταία περίοδο, ο ρυθμός έπεσε, είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και η αλήθεια είναι πως το 11-6 δεν γύριζε μετά την προσπάθεια της τρίτης περιόδου για τον Απόλλωνα. Ο Σκουμπάκης στα μέσα της περιόδου με σουτ από την περιφέρεια έγραψε το 12-6 και έβαλε το...κερασάκι στην τούρτα. Ο Γούνας 2.17 πριν από το τέλος με γκολ στον παραπάνω διαμόρφωσε το 12-7 για να...απαντήσει ο Καπότσης (13-7) ενώ το 13-8 που ήταν δεν ήταν το τελικό έγραψε ο Μπόουεν. Στην επόμενη επίθεση ο Χρυσοσπάθης διαμόρφωσε το τελικό 14-8.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 7-1, 1-4, 3-2.

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 2, Κάκαρης 2, Αργυρόπουλος 1, Ίρβινγκ 1, Καπότσης 2, Ντάουμπε 1.

Απόλλων Σμύρνης: Τοράκης 2, Μίτροβιτς 1, Μπόουεν 2, Γούνας 2, Σολανάκης 1.