Νηρέας Χαλανδρίου: Νέος προπονητής ο Νίκος Καραμάνης

Την πρόσληψη του Νίκου Καραμάνη στην τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας πόλο, ανακοίνωσε ο Νηρέας Χαλανδρίου. 

Νηρέας Χαλανδρίου: Νέος προπονητής ο Νίκος Καραμάνης

Νέο προπονητή έχει από σήμερα η ανδρική ομάδα πόλο του Νηρέα Χαλανδρίου και αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Καραμάνη ο οποίος ανακοινώθηκε επισήμως από την διοίκηση του συλλόγου. Χαρούμενος για τη νέα πρόκληση την καριέρα του δήλωσε ο έμπειρος κόουτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νηρέα:

"Ο Νηρέας Χαλανδρίου ξεκίνησε από σήμερα (Δευτέρα 3/8) τη συνεργασία του με τον διακεκριμένο προπονητή υδατοσφαίρισης Νίκο Καραμάνη. Ο πετυχημένος Έλληνας τεχνικός και μέλος του ομοσπονδιακού προπονητικού τιμ, αναλαμβάνει το τιμόνι της ανδρικής ομάδας του Νηρέα, εν όψει της συμμετοχής της, πλέον, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, ενώ θα είναι υπεύθυνος και για την οργάνωση όλων των τμημάτων υποδομής των αγοριών, ως επικεφαλής ανανεωμένου τεχνικού τιμ. Ο Νηρέας Χαλανδρίου, εξάλλου, ευχαριστεί τον μέχρι χθες προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Ζυμβραγάκη για τη σημαντική συμβολή του στην άνοδο της ομάδας στην Α2 Ανδρών".

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ:

"Ο Νίκος Καραμάνης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2008 στον ΓΣ Ηλιούπολης, την ανδρική ομάδα του οποίου ανέλαβε από τη Γ’ Εθνική και την ανέβασε μέχρι την Α1 Ανδρών (έμεινε έως το 2014). Την τριετία 2016-2018 εργάστηκε στον Εθνικό, με την ομάδα Παίδων του οποίου κατέκτησε το αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα. Από το 2018 έως χθες ήταν προπονητής Νέων Ανδρών και Εφήβων στο Παλαιό Φάληρο, με το οποίο επίσης είχε πολύ καλές πορείες (στις 4άδες των αντίστοιχων πρωταθλημάτων).

Στις Εθνικές μας ομάδες, εξάλλου, έχει διατελέσει βοηθός του Σάκη Κεχαγιά στην Εθνική Ανδρών (2014) και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου στην Εθνική Νέων Ανδρών. Στο ίδιο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε και ως συνεργάτης του Τεό Λοράντου και φυσικά συνέβαλε στις τεράστιες διακρίσεις του, δηλαδή την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2017 και του 2019 και στο Ευρωπαϊκό του 2018".

“ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ”

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Νηρέα, ο Νίκος Καραμάνης τόνισε: “Είμαι χαρούμενος που αναλαμβάνω τις τύχες του ανδρικού πόλο ενός σπουδαίου συλλόγου. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Δημήτρη Γιακουμάτο και το ΔΣ που με εμπιστεύτηκαν. Θα ρίξουμε, φυσικά, το βάρος στην ανδρική ομάδα, για να τη φέρουμε ψηλά και να αποκτήσει περγαμηνές (όπως και η γυναικεία), αλλά θα δουλέψουμε πολύ, από την αρχή, τα τμήματα υποδομών ώστε να βγάλουμε υλικό που θα δώσει τα εχέγγυα στον σύλλογο να έχει και μέλλον".

Ο πρόεδρος του Νηρέα Δημήτρης Γιακουμάτος δήλωσε: “Καλωσορίζουμε έναν καταξιωμένο προπονητή και τον καλούμε να φέρει αυτή τη θετική αύρα και το άστρο του και στον σύλλογό μας και μαζί με τις ικανότητές του να τον ωθήσει στα ψηλά πατώματα της ελληνικής ανδρικής υδατοσφαίρισης. Καλή επιτυχία”.