Πιθανότατα τον Αύγουστο θα ξεκαθαρίσει η αγορά του Χασάν

O Αχμέντ Χασάν, που ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρόσφατο ματς με τον ΟΦΗ, θα αναγκαστεί να περιμένει έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν προκειμένου να δει αν τελικά ο Ολυμπιακός θα τον αποκτήσει από την Μπράγκα. Τυπικά η οψιόν αγοράς του από τους Πειραιώτες εκπνέει στα τέλη Ιουλίου. 

Πιθανότατα τον Αύγουστο θα ξεκαθαρίσει η αγορά του Χασάν

Ο Αχμέντ Χασάν αποτελεί εγγύηση στα μάτια του Πέδρο Μαρτίνς ως ένας επιθετικός που πλαισιώνει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Αιγύπτιος φορ, που αποκτήθηκε ξανά από τον Ολυμπιακό με τις ευλογίες του Πορτογάλου τεχνικού, είναι λογικό τον τελευταίο καιρό να περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από το θέμα που τον απασχολεί, ξέχωρα φυσικά από το νταμπλ και την ευρωπαϊκή διάκριση.

Κι αυτό που θέλει ο Χασάν δεν είναι τίποτε άλλο από το να συνεχίσει και του χρόνου στον Ολυμπιακό. Θέλει να απεμπλακεί από την Μπράγκα που του έχει φάει τα... συκώτια τα τελευταία χρόνια και δεν ρίχνει τις απαιτήσεις της για να φύγει με πώληση προς... Πειραιά μεριά.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό τις διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα προκειμένου να ρίξει την οψιόν αγοράς που ήταν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ (τυπικά η διορία εκπνέει στο τέλος Ιουλίου). Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι «αρσεναλίστας» έχουν αρχίσει -λόγω κορονοϊού- να αντιλαμβάνονται ότι ένα τέτοιο ποσό πολύ δύσκολα θα το δώσει οποιαδήποτε ομάδα για την αγορά του Χασάν. Ούτε καν οι Άραβες που λέγεται ότι τον γλυκοκοιτάζουν, ασχέτως αν ο ποδοσφαιριστής δεν θέλει να ακούει για αραβικά πρωταθλήματα.

Προτεραιότητα του παίκτη είναι η παραμονή του στον Πειραιά και για αυτό τον λόγο η πλευρά του θα πιέσει όσο μπορεί την Μπράγκα να ρίξει τις απαιτήσεις της.

Από εκεί και πέρα, όλα φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσουν αφού ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν. Για την ώρα η Μπράγκα συμφώνησε για την παράταση του δανεισμού του έως τον Αύγουστο προκειμένου ο Χασάν να παίξει και στο ματς με τη Γουλβς, μιας και θεωρείται δεδομένο ότι ο Μαρτίνς θα τον βάλει στη λίστα αντί του τραυματία Χιλάλ Σουντανί.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός (και κατ’ επέκταση ο Μαρτίνς) θέλει την παραμονή του, ο Χασάν επιθυμεί να συνεχίσει στους Πειραιώτες και αυτό που απομένει είναι η Μπράγκα να επανέλθει στην πραγματικότητα της εποχής του κορονοϊού. Δεν έχει άλλωστε και κανένα νόημα να κρατάει έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο δεν υπολογίζει για τη συνέχεια και την ίδια στιγμή να αξιώνει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την πώλησή του.