Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Μαρτίνς: «Θεϊκή σεζόν, έξυπνος ο πρόεδρος το έβλεπε από πέρσι»

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στην απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να τον στηρίξει πέρσι, ενώ αφιέρωσε τον τίτλο στον πατέρα του που τον έχασε νωρίς.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Μαρτίνς: «Θεϊκή σεζόν, έξυπνος ο πρόεδρος το έβλεπε από πέρσι»

Λίγο πριν ξεκινήσει τις δηλώσεις του στη Nova οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπουγέλωσαν τον Πέδρο Μαρτίνς και τη μεταφράστρια του συλλόγου Μαρίνα Τσαλή. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά την κατάκτηση του τίτλου και ο Πορτογάλος είπε ωραίες ατάκες στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Αρχικά αναφέρθηκε στην απουσία του κόσμου από το γήπεδο λέγοντας: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο ότι πανηγυρίζουμε τον τίτλο χωρίς τον κόσμο μας πραγματικά τους θέλαμε πάρα πολύ και είμαστε λυπημένοι που δεν τους έχουμε δίπλα μας. Θα ήθελα να το αφιερώσω σε κάποιους ανθρώπους που έφυγαν σύντομα από τη ζωή. Το αφιερώνω στην οικογένεια μου και κυρίως στον πατέρα μου που έφυγε πάρα πολύ νέος και τον έχω πάντα κοντά μου».

Όσο για το τι είχε ο Ολυμπιακός και έφτασε στον τίτλο τόνισε: «Είχαμε τα πάντα, είχαμε ψυχή πρωταθλητή, είχαμε το πνεύμα πρωταθλητή και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την υπέροχη ομάδα. Η μεγάλη επιτυχία οφείλεται στη δουλειά, στη πολλή δουλειά που κάναμε. Δεν ήταν τίποτα εύκολο, είχαμε πολλά εμπόδια. Το κυριότερο είναι το πνεύμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα και φυσικά η πολλή δουλειά», είπε και συνέχισε: «Ήταν μία θεϊκή σεζόν αυτή που τελείωσε. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες. Έχω μάθει πάρα πολλά απ’ αυτούς. Είναι άνθρωποι που το αξίζουν και είμαι πάρα πολύ περήφανος γι’ αυτούς. Είναι μία θεϊκή σεζόν».

Για το γεγονός ότι έμεινε στην ομάδα πέρσι παρά το γεγονός ότι δεν πήρε τον τίτλο σχολίασε: «Πέρσι η ομάδα ήταν πάρα πολύ καινούρια και όλοι ήξεραν ότι χρειαζόταν χρόνος και αυτό φαινόταν. Ο πρόεδρος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που ξέρει από ποδόσφαιρο και έβλεπε τη δουλειά. Άσχετα με το ποιος είναι ο προπονητής ήταν μία καινούρια ομάδα που χρειάζεται χρόνο. Φάνηκαν από νωρίς τα καλά δείγματα και γι’ αυτό φτάσαμε εδώ. Υπάρχει και άλλος ένας κριτής που είναι πιο σοφός και έξυπνος απ’ όλους. Είναι ο κόσμος που είχε καταλάβει ότι η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήταν εδώ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και έβλεπε την προσπάθεια. Ο κόσμος έβλεπε την εξέλιξη της ομάδας τη δουλειά που γινόταν».

Δεν έκρυψε ακόμα ότι σκέφτεται έναν ευρωπαϊκό τελικό: «Θα ήθελα πάρα πολύ τον τίτλο και του χρόνου. Δεν σταματάμε να δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Όπως λέει και ένας Πορτογάλος ποιητής όσο υπάρχει ζωή υπάρχουν όνειρα. Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να κερδίσουμε όλους τους τίτλους γιατί έχουμε απέναντι μας μία πολύ καλή ομάδα στην Ευρώπη. Δεν το κρύβουμε ότι όνειρο μας είναι να βρεθούμε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό».

Ολοκληρώνοντας τόνισε πως υπάρχουν σημάδια κόπωσης: «Υπάρχουν σημάδια κόπωσης, υπάρχουν παίκτες που είναι κουρασμένοι. Πριν 72 ώρες τελείωσε το προηγούμενο παιχνίδι μας. Είμαστε πρωταθλητές και θέλουμε να τονίσουμε το πόσο πολύ έχουμε προσπαθήσει στη διάρκεια όλης της χρονιάς. Είναι πολλές οι βραδιές που έχουμε κάνει πολύ καλά αποτελέσματα είτε εντός είτε εκτός έδρας. Είχαμε μία συνέπεια και μία δέσμευση απέναντι στον στόχο μας».