Κριτική παικτών Ολυμπιακού: «Τούρμπο» Ομάρ και «εκτελεστής» Χασάν

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έδωσε άλλη πνοή στο δεύτερο ημίχρονο και ο Χασάν εκτελούσε. Τη «σφραγίδα» τους άφησαν και οι Φορτούνης και Βαλμπουενά.

Κριτική παικτών Ολυμπιακού: «Τούρμπο» Ομάρ και «εκτελεστής» Χασάν

ΑΛΕΝ: Δεν έφερε ευθύνη στο γκολ, ενώ στη μία φάση που χρειάστηκε να επέμβει σε ένα διαγώνιο σουτ του Φιγκεϊρέδο, ήταν εκεί που έπρεπε.

ΓΚΑΣΠΑΡ: Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε στη δεξιά πλευρά και ήτνα ο άνθρωπος που έδωσε έτοιμο γκολ στον Χασάν για το 1-0. Στο δεύτερο μέρος πέρασε αριστερά, ανέβηκε περισσότερες φορές, όμως, δεν βοήθησε δημιουργικά όσο θα ήθελε.

ΣΙΣΕ: Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με αντίπαλο τον Μάνο και σε γενικές γραμμές, αν εξαιρεθούν κάποιες ενέργειές του με κατοχή της μπάλας περισσότερη ώρα απ’ όσο έπρεπε, δεν ειχε τόσο δύσκολο βράδυ.

ΜΠΑ: Φάβηκε περισσότερο από τον Σισέ, γιατί από το δικό του πεδίο δράσης επιχείρησε ο ΟΦΗ να απειλήσει, αλλά τελικά ήταν – όπως και στο 90% των αγώνων του – παρών και έκοψε τον βήχα των επιθετικών της κρητικής ομάδας.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Δεν ήταν ο γνωστός... Τσιμίκας. Ο 24χρονος αριστερός μπακ είχε κάποιες κούρσες από τα αριστερά, αλλά σίγουρα και ο ίδιος θα περίμενε περισσότερα από τον εαυτό του. Από κάποιο σημείο και μετά προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου εμφάνισε σημάδια κόπωσης, λόγω των πολλών τρεξιμάτων. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο δικαιολογημένα περισσότερο για να προφυλαχθεί.

ΚΑΦΟΥ: Δεν ήταν κακός ο Πορτογάλος χαφ. Μάλιστα στο ξεκίνημα του ματς έκοψε και μία αντεπίθεση του ΟΦΗ με σοβαρές αξιώσεις, ενώ σε γενικές γραμμές έδειξε πειθαρχημένος στο πλάνο του Μαρτίνς, παρότι δεν του βγήκε το ματς όπως θα το ήθελε. Κακό πάντως δεν μπορείς να τον πεις, αλλά έπρεπε ο Μαρτίνς να βγάλει έναν παίκτη από τα χαφ για να ρίξει στη μάχη τον Ελ Αραμπί.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Στο πρώτο ημίχρονο είχε τον «βραχνά» των Σακόρ και Ναμπί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε αρκετές μονομαχίες, ανεβάζοντας αισθητά την απόδοσή του. Αν ήταν πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να σκοράρει κιόλας. Ωστόσο, πρέπει να του πιστωθεί το γεγονός ότι είχε και δύο μπαλιές – λουκούμι που δεν αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του.

ΚΑΜΑΡΑ: Δεν βρέθηκε στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων αγώνων, αλλά και πάλι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ίσως θα έπρεπε να ήταν πιο απλός όταν βρέθηκε σε θέση βολής.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το πρώτο γκολ, ενώ σε αρκετά μεγάλα διαστήματα στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο «ταλαιπώρησε» αρκετά την άμυνα του ΟΦΗ με τις κάθετες κινήσεις του. Αρκετά καλή η παρουσία του, δεδομένων των συνθηκών, χωρίς πάντως να είναι ο Φορτούνης που είδαμε κόντρα στην ΑΕΚ ή στον ΠΑΟΚ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Δεν κυμάνθηκε η απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα. Θα μπορούσε στα πρώτα λεπτά σε μία φοβερή κάθετη μπαλιά του Γκιγιέρμε να άνοιγε νωρίς – νωρίς το σκορ, αλλά έχασε το κοντρόλ. Σε γενικές γραμμές δεν βοήθησε όσο θα ήθελε και ο ίδιος, αλλά είναι και δικαιολογημένο με τα συνεχόμενα ματς και τη ζέστη που επικρατούσε στο Φάληρο. Βγήκε στο ημίχρονο και άφησε τη θέση του στον Βαλμπουενά

ΧΑΣΑΝ: Τρεις φορές βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε τις δύο. Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο το ποσοστό ευστοχίας του. Σίγουρα ήταν εκ των πρωταγωνιστών από τη στιγμή που πέτυχε τα νικητήρια τέρματα του Ολυμπιακού.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Έχασε ένα πέναλτι, αλλά εκείνος το κέρδισε με την εκπληκτική του μπαλιά προς τον Ομάρ που ανατράπηκε από τον Ζοάο Βίκτορ. Είχε αρκετές «γλυκά» γεμίσματα προς την περιοχή του ΟΦΗ, όμως, οι παίκτες του δεν τα εκμεταλλεύτηκαν

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και απέκτησε μία τρομερή ενέργεια η δεξιά πλευρά. Κέρδισε πέναλτι, ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ και θα μπορούσε να του πιστωθεί κι άλλη ασίστ, αν δεν πέταγαν στα σκουπίδια οι συμπαίκτες του τις σέντρες του.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Μπήκε στο 57’ αντί του Καφού και δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε. Πάντως, μετά από μία μαγική μπαλιά του Φορτούνη αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι του Βαλμπουενά, δεν τελείωσε τη φάση όπως ο Ελ Αραμπί που γνωρίζουμε. Δικαιούται κι εκείνος ένα κακό τελείωμα.

ΛΟΒΕΡΑ: Μπήκε στο 84’ αντί του Χασάν και δεν μπορεί να κριθεί.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Μπήκε στο 84’ αντί του Φορτούνη και στο τελευταίο δεκάλεπτο που προσπάθησε ο ΟΦΗ να απειλήσει για την ισοφάριση, είχε αρκετά καλές τοποθετήσεις.