Φύσσας: «Υπερβολικά όσα μου είπε ο Σα Πίντο για το Ολυμπιακός - Ατρόμητος»!

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, μίλησε για το ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 του 2015 και είπε ότι «Ολυμπιακός και Μαρινάκης δεν έχουν καμιά σχέση με τα γεγονότα» 

Φύσσας: «Υπερβολικά όσα μου είπε ο Σα Πίντο για το Ολυμπιακός - Ατρόμητος»!

Ότι υπερέβαλλε ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Σα Πίντο, για όσα του είπε σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακού - Ατρομήτου εκτίμησε ο Τάκης Φύσσας. κατά την κατάθεση του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το ματς εκείνο του 2015 (σ. 2-1 υπέρ των "ερυθρολεύκων").

Λεγόμενα που ικανοποίησαν την πλευρά των κατηγορουμένων.

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής (και τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού το επίδικο διάστημα), μίλησε για το ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος και τα όσα είπε κρίνονται ως απαλλακτικά για τους κατηγορούμενους.

Τόνισε ρητά μάλιστα, ότι Ολυμπιακός και Μαρινάκης δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα γεγονότα, ενώ για τον Γιώργο Σπανό είπε ότι «είναι ένας κύριος»!

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Φύσσας

«Το 2015 παρακολούθησα το παιχνίδι πολύ αποσπασματικά. Στο τέλος ο προπονητής αποχαιρετούσε τους παίκτες. Τον γνώριζα τον Σα Πίντο. Άκουσα ότι παραιτήθηκε και μετά από μέρες επικοινώνησα μαζί του. Μου είπε τηλεφωνικά όλα αυτά που κατέθεσα στον ανακριτή.

Ότι αισθάνθηκε μια πίεση, ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Ότι του είπαν ο Σπανός και ο Αγγελόπουλος ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιους συγκεκριμένους παίκτες και να βάλει κάποιους άλλους. Θεώρησε ότι παρεμβαίνουν στη δουλειά του. Και αποφάσισε να αποχαιρετήσει τους παίκτες και να παραιτηθεί.

Μετέφερα την κουβέντα αυτή στον κ. Αλαφούζο. Δεν έκανα τίποτα, δεν είχα κάποια στοιχεία. Και μετά από δύο μήνες μετέφερε ο κ. Αλαφούζος στον ανακριτή αυτά που του είχα πει. Και έτσι με κάλεσε ο ανακριτής.

Με ρώτησε ποια είναι η δική μου κρίση. Του είπα για ποιους ποδοσφαιριστές πρόκειται.

Εκ των υστέρων όμως, μίλησα με τον Κατσουράνη και μου είπε ότι ήταν ανέτοιμος και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε. Όχι για κάποιο άλλο λόγο.

Θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτός (σ.σ. Σα Πίντο) υπερέβαλε στα λεγόμενά του. Και μετά έλεγε ότι είπα ψέματα, ότι σηκώθηκα ένα πρωί και τα έβγαλα από το μυαλό μου. Δεν ξέρω που αποσκοπούσε. Μετά γύρισε ξανά στον Ατρόμητο. Γιατί μου τα είπε όλα αυτά; Κατάλαβα ότι ίσως αποσκοπούσε στο να μπει στη λίστα μου, γιατί ήμουν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Ή μήπως για να δικαιολογήσει τη φυγή του από τον Ατρόμητο.

Με τη συμπεριφορά του, πιστεύω 100% ότι για κάποιο λόγο υπερέβαλε όταν μου τα έλεγε.

Μου είπε ότι του ζήτησαν να μην ξεκινήσουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Μετά είδα ότι έβαλε κάποιους (Κυβρακίδης, Ναπολεόνι) από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, αργότερα στο παιχνίδι.

Η κρίση μου το 2015 επηρεάστηκε από τα λεγόμενά του και από την ένταση που μου τα έλεγε. Ήταν πολύ πειστικός όταν τα έλεγε. Μου είπε ότι παραιτήθηκε γιατί έγινε αυτή η παρέμβαση. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ειπωθεί στο ανακριτή. Με κάλεσε, πήγα και του είπα ό,τι μου μετέφερε ο Σα Πίντο.

Εγώ ουδέποτε μίλησα για χειραγώγηση του παιχνιδιού. Ουδέποτε θεώρησα κάτι μεμπτό για το παιχνίδι. Μίλησα μόνο για αυτή την παρέμβαση.

Ο Ατρόμητος δεν ήταν καλός στο παιχνίδι. Έχανε 2-0, όμως μείωσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει στο τέλος».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλη Δημακόπουλο

-Σας είπε άλλο σκοπό για την παρέμβαση;

-Πέραν αυτού, τίποτε άλλο.

-Ο κ. Αλαφούζος έκανε αρνητικές κρίσεις για τη διαιτησία και για άλλα τότε. Μήπως επηρεαστήκατε από αυτό και είπατε κάτι παραπάνω;

-Όχι, δεν με επηρέασε ποτέ ο κ. Αλαφούζος.

-Ακούσατε κάτι για τον Ολυμπιακό ή τον κ. Μαρινάκη σε σχέση με αυτά τα γεγονότα;

-Καμία σχέση δεν έχει ο Ολυμπιακός ή ο κ. Μαρινάκης με αυτά τα γεγονότα.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου του Γιώργου Σπανού και των υπολοίπων του Ατρομήτου, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, ο Τάκης Φύσσας απάντησε:

«Για τον κ. Σπανό πάντα πίστευα ότι είναι ένας κύριος, που αγαπάει το ποδόσφαιρο και έχει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Δεν μου έχει δώσει ποτέ κακή εντύπωση. Τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Αγγελόπουλο».