Σημαντικότερες απουσίες είχε ο Ολυμπιακός και όχι η ΑΕΚ!

Υποτίθεται ο Εμρέ Μορ αποκτήθηκε για... αντι-Ποντένσε, αλλά ήταν «απών» στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο Μαρτίνς κατάφερε με τα «τρικ» του να μην φανεί η απουσία του Πορτογάλου άσου. Όπως δεν φάνηκε και η απουσία του Φορτούνη σχεδόν όλη τη σεζόν και του Βαλμπουενά από τα ματς του Champions League.

Σημαντικότερες απουσίες είχε ο Ολυμπιακός και όχι η ΑΕΚ!

Έχετε συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός; Έπαιξε σχεδόν όλη τη χρονιά δίχως τον Φορτούνη. Για περίπου δύο μήνες ήταν ανενεργός ο Βαλμπουενά και μάλιστα σε μία περίοδο που ο Φορτούνης ήταν τραυματίας. Τον χειμώνα πωλήθηκε ο Ποντένσε και αποκτήθηκε ο Εμρέ Μορ για να τον αντικαταστήσει, δίχως να πείσει τον Μαρτίνς. Επί της ουσίας δεν αντικαταστάθηκε ο Πορτογάλος.

Τελικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει «τρένο» στο πρωτάθλημα αήττητος και να «γράψει» το έπος του «Εmirates» δίχως τον Φορτούνη και τον Ποντένσε, δύο ποδοσφαιριστές που θα αποτελούσαν «βαρόμετρο» στα χέρια του Μαρτίνς.

Το... αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Ολυμπιακός το τελευταίο του στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα το έκανε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 26 Ιανουαρίου, όταν ο Ποντένσε δεν είχε φύγει ακόμα για τη Γουλβς. Στην Καλογρέζα πάντως δεν είχε αγωνιστεί και είχε... ξεσηκώσει τον κόσμο που πήγε να χαλάσει εκείνη τη βραδιά η μεταγραφή του στους «λύκους».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην πράξη αποδείχθηκε ότι η απουσία του Ποντένσε δεν φάνηκε, καθώς ο Μαρτίνς βλέποντας ότι ο Μορ δεν μπορούσε να βοηθήσει, προχώρησε σε μία σειρά από «τρικ». Καθιέρωσε το 4-3-3, έβαζε τον Βαλμπουενά στα άκρα, προσαρμόζει σιγά-σιγά και τον Φορτούνη στις πτέρυγες και όλα πήραν πλέον το δρόμο προς στην πορεία για το αήττητο!

Όλα αυτά τα αναφέρουμε, επειδή η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα χάλια του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ, επικαλέστηκε τις έξι απουσίες βασικών παικτών. Τι να πει δηλαδή ο Ολυμπιακός που σχεδόν σε όλη τη χρονιά έπαιζε δίχως τον Φορτούνη, έβγαλε σχεδόν όλους τους ομίλους του Champions League δίχως να έχει τον Βαλμπουενά στην ενδεκάδα (όπως δεν τον είχε και στο ΟΑΚΑ) και έχασε τον βασικό του εξτρέμ τον χειμώνα που επί της ουσίας το κενό του δεν καλύφθηκε, επειδή πολύ απλά ο Μορ δεν του «βγήκε» ως επιλογή;

Οπότε, δεν είναι δικαιολογία αυτά τα περί απουσιών. Απλώς, στις απουσίες φαίνεται ποιος έχει «βάθος» στο ρόστερ του και ποιος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει παιδιά από τις ακαδημίες. Ο Ολυμπιακός είχε προνοήσει να αποκτήσει ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής και για τον πάγκο του, εν αντιθέσει με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Μπορούμε να σας φέρουμε κι άλλο παράδειγμα. Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να βάλει τον Τζολάκη στην εστία, καθώς οι Σα και Αλέν ήταν τραυματίες! Αναγκάστηκε λόγω κόπωσης να κρατήσει τον Ελ Αραμπί στον πάγκο. Είχε όμως το υλικό να διαχειριστεί τα κενά και τα διαχειρίστηκε μια χαρά, ασχέτως αν ηττήθηκε με 3-2.

Το φετινό πρωτάθλημα κρίθηκε χάρη στη δουλειά που έχει ρίξει ο Μαρτίνς, αλλά και στην ποιότητα των παικτών. Είναι μία ομάδα που κατάφερε να σταθεί όρθια παρά τις σοβαρές απουσίες που τις προέκυψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και το γεγονός ότι πλέον όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού αναγνωρίζουν ότι πήρε πανάξια το πρωτάθλημα, πάει να πει ότι τελικά η προσπάθεια που έγινε από τον Μαρτίνς και τους παίκτες, ανάγκασε και τους μισητούς αντιπάλους του να τον παραδεχτούν. Το θέμα βέβαια είναι αν ο Μαρτίνς κατάφερε να πείσει κάποιους... Ολυμπιακούς που όλη τη χρονιά «πριόνιζαν την καρέκλα του και τον περίμεναν στη γωνία στο πρώτο στραβοπάτημα.

Αν θέλετε την άποψή μας, είμαστε σίγουροι ότι «καραδοκούν» για την πρώτη «γκέλα» που θα κάνει τη νέα σεζόν, έτσι ώστε να τον ξαναστήσουν στον τοίχο. Δεν αλλάζουν τόσο εύκολα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και ειδικά όταν η άποψή τους δεν είναι... 100% δική τους! Κι ο νοών νοείτω...