Ολυμπιακός: Σαν σήμερα το 23ο πρωτάθλημα στο μπαράζ του Βόλου κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid, pic)

Σαν σήμερα το 1982 ο Ολυμπιακός κατέκτησε στον Βόλο, στο περίφημο μπαράζ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ένα ματς που οι παλιοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ και οι νέοι έχουν ακούσει τόσα πολλά!

Ολυμπιακός: Σαν σήμερα το 23ο πρωτάθλημα στο μπαράζ του Βόλου κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid, pic)

Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο γήπεδο του Βόλου, στο μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, και κατέκτησε το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός εκείνη τη σεζόν (1981-82) δεν είχε ξεκινήσει καλά και μέχρι την 11η αγωνιστική (ήττα στην Τούμπα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ) είχε πετύχει μόνο τρεις νίκες!

Στις 16 Δεκεμβρίου ανέλαβε ο Αλκέτας Παναγούλιας και στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του. Οι «πράσινοι» άφηναν βαθμούς σταδιακά και την 33η αγωνιστική οι «αιώνιοι» ισοβάθμησαν!

Όπως επίσης και στο τέλος της κανονικής διάρκειας στους 50 βαθμούς (έναντι 46 του ΠΑΟΚ και 45 της ΑΕΚ). Έτσι ο τίτλος θα κρινόταν στο μπαράζ του Βόλου που διεξήχθη στις 29 Ιουνίου 1982.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου και μετά σύσσωμη η ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα ασχολιόταν με το αν θα γινόταν η ελληνοποίηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος θα έπαιρνε το όνομα «Μπουμπλής».

Η υπόθεση έφτασε στο ΑΣΕΑΔ και ο Παναθηναϊκός απειλούσε ότι δεν θα κατέβαινε στο μπαράζ.

Τελικά ο Ρότσα ελληνοποιήθηκε, αλλά αυτό μικρή σημασία είχε στο μπαράζ του Βόλου, όπου οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ελπίσει στην κατάκτηση του τίτλου: 1-0 στο 6’ με σουτ του Εσταβίγιο, 2-0 στο 70’ με τον Αναστόπουλο. Ο ΠΑΟ μείωσε στο τελικό 2-1 στο 82’ με κεφαλιά του Ζιάκου.

Για την ιστορία οι νικητές του θρυλικού μπαράζ ήταν οι Σαργκάνης, Μίχος, Σ. Παπαδόπουλος, Βαμβακούλας, Ξανθόπουλος, Κουσουλάκης, Εσταβίγιο, Λεμονής, Μητρόπουλος (77’ Ορφανός), Αναστόπουλος, Κοκολάκης (81’ Τόγιας).

Και οι ηττημένοι ήταν οι Κωνσταντίνου, Καρούλιας, Κόβης, Καψής, Σημαιοφοράκης (65’ Αναστασιάδης), Λιβαθινός, Κατσιάκος, Νικολάε, Κουρόπουλος, Χαραλαμπίδης (65’ Ζιάκος), Ντόκεν.