Η κριτική των παικτών: Ο υπέροχος Φορτούνης και ο ασταμάτητος Καμαρά

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τον Κώστα Φορτούνη να κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι και τον Μαντί Καμαρά να δείχνει ότι είναι ασταμάτητος.

Η κριτική των παικτών: Ο υπέροχος Φορτούνης και ο ασταμάτητος Καμαρά

ΣΑ

Στο πρώτο ημίχρονο Σα δεν είχε πολλή δουλειά, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν εκεί. Στην επανάληψη έχει μία καλή απόκρουση στο 64’ στο σουτ του Χουλτ, ενώ στο γκολ του Αραούχο βγάζει τη μπάλα στην κεφαλιά και στη συνέχεια δεν μπορεί να κάνει κάτι.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ

Ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση από τον Ομάρ, ο οποίος συνεχίζει να βγάζει ενέργεια στο γήπεδο. Ο Νορβηγός είχε συμμετοχή σε πολλές καλές στιγμές του Ολυμπιακού. Βέβαια στη φάση που ο Αραούχο μείωσε σε 2-1 ο Ομάρ βρίσκεται στο πρώτο δοκάρι και δεν έχει καθόλου καλή αντίδραση.

ΣΕΜΕΔΟ

Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι ο Πορτογάλος κάνοντας εύκολα λάθη. Με το πέρασμα του χρόνου ο Σεμέδο βρήκε τα πατήματα του και μαζί με τον Μπα έφτιαξε ένα πολύ καλό δίδυμο στην άμυνα.

ΜΠΑ

Απλά απροσπέλαστος ο Σενεγαλέζος αμυντικός που έχει κάνει ίσως ένα τέλειο ματς. Ο Λιβάγια βρήκε τον μπελά του με τον νεαρό αμυντικό που του έχει «κλέψει» το πορτοφόλι στο πρώτο ημίχρονο σε φάση που ήταν έτοιμος να εκτελέσει τον Σα. Συγκλονιστική εμφάνιση και πάλι από τον Μπα.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Σοβαρά προβλήματα δεν είχε αμυντικά ο Τσιμίκας, ενώ και πάλι έκανε αρκετές προωθήσεις. Του λείπει, ωστόσο μία καλή σέντρα. Αν και είχε πολλές ευκαιρίες να δημιουργήσει οι σέντρες του δεν βρήκαν στόχο.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που παίζει με πολύ μυαλό και ξέρει να διαχειρίζεται ακόμη και την κούραση του. Ο Μπουχαλάκης στο πρώτο γκολ έχει περάσει μία φανταστική μπαλιά στον Μασούρα, ενώ στο δεύτερο γκολ δημιουργεί τη φάση πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας τη μπάλα. Στην επανάληψη κουράστηκε και υπέπεσε σε κάποια λάθη.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ

Μπήκε στο παιχνίδι λίγο νωθρά κάνοντας κάποια λαθάκια. Γρήγορα, όμως ο Βραζιλιάνος βρήκε τα πατήματα του και ακολούθησε σε ρυθμό τους συμπαίκτες του. Κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και έδωσε πολλές μάχες.

ΚΑΜΑΡΑ

Ακόμη μία γεμάτη εμφάνιση από τον Αφρικανό που συνέχισε και στο ΟΑΚΑ τις υψηλές πτήσεις. Εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς από τον Ααφρικανό, ο οποίος από το 77’ και μετά έπαιξε πιο αριστερά στη μεσαία γραμμή.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Έκανε το καλύτερο του παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του. Από τα πόδια του δημιουργήθηκαν οι περισσότερες καλές στιγμές του Ολυμπιακού σε ένα ματς που θύμισε τον καλό Φορτούνη. Στάθηκε άτυχος στο 19’ όταν το εξαιρετικό σουτ που έκανε έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45’ έχει δώσει την ασίστ στον Καμαρά για το 2-0. Με διαφορά ο κορυφαίος του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Πολύ χρήσιμος σεακόμα ένα παιχνίδι ο Μασούρας, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα στο γκολ του Ελ Αραμπί. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να έχει σημειώσει ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δεν είχε καλή αντίδραση στη φάση του πρώτου μέρους μετά την κάθετη του Φορτούνη, αφού ούτε πάσαρε στον Ελ Αραμπί, ούτε σούταρε.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Έκανε και με την ΑΕΚ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα. Ο Μαροκινός σκόραρε στο 38’ ανοίγοντας το σκορ και φτάνοντας συνολικά τα 27 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πριν το γκολ ο Ελ Αραμπί είχε χάσει, πάντως δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ ήταν απρόσεκτος σε 1-2 περιπτώσεις στις στατικές φάσεις.

ΡΑΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Μπήκε στο παιχνίδι στο 71’ αντί του Φορτούνη και σε ένα σημείο που η επιθετικότητα του Ολυμπιακού είχε περιοριστεί. Παρόλα αυτά έβγαλε ενέργεια και στα τελευταία λεπτά πάλεψε να δημιουργήσει φάσεις.

ΧΑΣΑΝ

Στο 77’ ο Χασάν πήρε τη θέση του Ελ Αραμπί και στο διάστημα που έπαιξε έδωσε πολλές μάχες, αλλά και πάλι μπαίνει σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός δεν έχει το πόδι στο γκάζι.

ΚΑΦΟΥ

Ο Πορτογάλος πέρασε στο παιχνίδι στο 77’ και πάλι είχε αρκετές καλές επαφές με τη μπάλα και δείχνει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

ΛΟΒΕΡΑ

Ο Λοβέρα πέρασε στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις του αγώνα και δεν μπορεί να κριθεί.