Ο Βασίλης Κωνσταντίνου για Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, το διαζύγιο με Δώνη και το επεισόδιο με Μαρινάκη

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλης Κωνσταντίνου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στους Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, στο διαζύγιο με Δώνη και το επεισόδιο με Μαρινάκη.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου για Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, το διαζύγιο με Δώνη και το επεισόδιο με Μαρινάκη

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου σε μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα soccerplus.gr αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο πλάνο τριετίας του Γιάννη Αλαφούζου, το διαζύγιο με τον Γιώργο Δώνη και το επεισόδιο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Για τα χρέη της ΠΑΕ: «Τα χρέη αυτά ήταν χρέη από την πολυμετοχικότητα, δεν ήταν από τη διοίκηση του κυρίου Βαρδινογιάννη. Ο Βαρδινογιάννης δεν ήταν μόνος του. Στην πολυμετοχικότητα δημιουργήθηκαν αυτές οι οφειλές».

Για το πλάνο Αλαφούζου: «Είχαμε πει από το 2018 και μετά ότι θα βάλουμε ένα οικονομικό πλάνο τριετίας, να φτιάξουμε μια ομάδα και να επενδύσουμε στις ακαδημίες μας, ώστε να υπάρχει ένας κορμός από τις ακαδημίες. Σε τρία χρόνια να τα έχουμε εξοφλήσει όλα και να έχουμε επενδύσει στις ακαδημίες, ακριβώς ό,τι γίνεται μέχρι τώρα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και μέχρι το τέλος του 2021. Ο ιδιοκτήτης έχει βάλει ένα πλάνο τριετίας από το 2018 έως και το 2021».

Για πιθανούς ενδιαφερόμενους για την ΠΑΕ: «Όσα χρόνια ήμουν στον Παναθηναϊκό δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κανένας που στ' αλήθεια να ήθελε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό εκτός από έναν-δυο. Όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να πάνε στον ιδιοκτήτη και να διαφημιστούν ή να βοηθήσουν δεν πήγανε».

Για τα λάθη που έγιναν: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν γίνει αρκετά λάθη. Αν δεν είχαν γίνει λάθη, ο Παναθηναϊκός θα είχε πετύχει την οικονομική εξυγίανση και θα είχε έρθει πιο γρήγορα η αδειοδότησή του για το πρωτάθλημα και για την έξοδό του στην Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν είδε ότι τα λάθη ήταν ανθρώπινα και δεν έγιναν εσκεμμένα».

Για το χρέος σήμερα: «Έχει πέσει κατά πολύ και πλέον είναι διαχειρίσιμο. Ο Παναθηναϊκός έχει προβεί σε διακανονισμούς και μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει ξοφλήσει... Κατά προσέγγιση το χρέος σήμερα κυμαίνεται στα 13 με 15 εκατομμύρια ευρώ. Όταν ανέλαβε ο Αλαφούζος, το χρέος στην ομάδα έφτανε τα 90 εκατομμύρια».

Για το γήπεδο: «Είναι μία από τις λίγες ευκαιρίες που δίνονται στον Παναθηναϊκό να φτιάξει γήπεδο τα επόμενα δύο χρόνια... Υπάρχει από τη μεριά της πολιτείας, από τη μεριά της κυβέρνησης και από τη μεριά του δήμου η δυνατότητα ώστε ο Παναθηναϊκός να φτιάξει τη δική του στέγη, το δικό του γήπεδο, τις δικές του εγκαταστάσεις. Και του δίνεται η ευκαιρία, εφόσον βρουν μαζί λύσεις, για να φτιαχτεί γήπεδο άμεσα. Εάν το καθυστερήσουν, εάν δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, ο Ερασιτέχνης, η ΚΑΕ και η ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός αν δεν φτιάξει τώρα γήπεδο, αυτή την τετραετία, δεν θα φτιάξει ποτέ».

Για το διαζύγιο με τον Δώνη: «Στο χέρι κάθε ιδιοκτήτη είναι να κρατήσει ή να χωρίσει από έναν διευθυντή του. Ο κύριος Αλαφούζος έχει το δικό του σχέδιο ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Μπορεί για τα ελληνικά δεδομένα να μη μας αρέσει αυτός ο τρόπος με τον οποίο ενημερώθηκε ο Γιώργος Δώνης, αλλά αυτό πίστεψε ότι πρέπει να κάνει ο κύριος Αλαφούζος και αυτό έκανε. Τώρα αν ήταν κομψό ή άκομψο, αυτό θα το δείξει η ιστορία».

Για τη σχέση Δώνη και Σουλούκου: «Αυτό το ξέραμε όταν γινόντουσαν οι διαπραγματεύσεις με τον κύριο Δώνη, άρα ο κύριος Αλαφούζος ήταν ενήμερος για αυτή την παράμετρο, ότι δικηγόρος του Δώνη είναι η κυρία Σουλούκου».

Για τη φυγή Βαγιαννίδη: «Τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές με τους μάνατζέρ τους... Όταν πλέον φτάνει η ώρα λόγω εκπνοής των συμβολαίων για ανανέωση, οι μάνατζερ εμφανίζονται απόλυτοι και δεν κάνουν πίσω, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έχουν άποψη για το οικονομικό θέμα και το συμβόλαιο που θα υπογράψουν και εκεί χαλάει η συνεργασία... Ο Βαγιαννίδης ζητούσε πράγματα τα οποία δεν μπορούσαν να γίνουν, κατά την άποψή μου».

Την αποχώρηση Γιαννακόπουλου: «Εγώ πιστεύω ότι μπάσκετ και Ερασιτέχνης χωρίς το όνομα Γιαννακόπουλος δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα εγκαταλείψει τον Ερασιτέχνη και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Τον Δημήτρη τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια, από πολύ πιτσιρικά, που τον έφερνε στα γήπεδα ο πατέρας του, ο Παύλος Γιαννακόπουλος και δεν νομίζω ένα παιδί που έχει μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα και τιμά τόσο πολύ τη φανέλα να φύγει... Γι' αυτό λέω ας βάλουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από το εγώ μας. Και ο Δημήτρης είναι ένας από αυτούς που πρέπει να το ξανασκεφτούν».

Για το επεισόδιο με τον Μαρινάκη στη συνεδρίαση της Super League: «Η στιγμή της ενέργειας του Μαρινάκη έγινε αντικείμενο κριτικής από όλο τον κόσμο και από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν θέλω να τον κρίνω εγώ, εγώ δεν θέλω να κρίνω κανέναν, αυτά τα κρίνει ο κόσμος και εσείς οι δημοσιογράφοι. Ο κύριος Μαρινάκης ήταν εκρηκτικός, όπως είναι και τώρα. Και στο κάτω κάτω της γραφής, είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού και δεν μπορεί κανείς να συμφωνεί με τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Κι ούτε στο δικαστήριο προσπάθησα να πω κάτι καλό για τον Μαρινάκη. Για μένα από τη στιγμή που ο Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Κι εγώ δεν τον βλέπω ως αντίπαλο δικό μου αλλά ως αντίπαλο του συλλόγου. Και από τη στιγμή που είναι αντίπαλος του συλλόγου, δεν μπορώ εγώ να συμφωνώ με τον αντίπαλο».