O Σρνα και ο Ολυμπιακός

Ο Χρήστος Μεγγλίδης θυμάται τις «κόντρες» του Ντάριο Σρνα με τον Ολυμπιακό προ 12ετίας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

O Σρνα και ο Ολυμπιακός

Πολλές διαφορετικές απόψεις κατατίθενται ως σχόλια για την απόφαση του ΠΑΟΚ να φέρει τον διεθνή Κροάτη μπακ Ντάριο Σρνα, στα 36 του χρόνια για να κλείσει την καριέρα του στην Θεσσαλονίκη.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι μια περίπτωση που έχει μικρές πιθανότητες επιτυχίας, από τη στιγμή που πρόκειται για έναν παίκτη με σοβαρά προβλήματα αγωνιστικής κατάστασης λόγω των θεμάτων που είχε με το ντόπινγκ και την τιμωρία του από τους διεθνείς οργανισμούς. Κι άλλοι λένε ότι ακόμη και τώρα ο Κροάτης μπορεί να προσφέρει στην ελληνική ομάδα, «κουβαλώντας» μια πολύ σπουδαία καριέρα με σχεδόν 500 παιχνίδια στην Σαχτάρ, με Κύπελλο Ευρώπης πριν από 8 χρόνια στον τελικό με την Βέρντερ και με 134 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του έχοντας αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και σε 4 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με το πρώτο εκείνο το θριαμβευτικό της Πορτογαλίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το 2004!

Όπως συμβαίνει πάντα, το γήπεδο θα «δείξει». Κι εκεί θα φανεί τι μπορεί να κάνει στα «τελειώματά» του αυτός ο αναμφίβολα πολύ αξιόλογος στα «ντουζένια» του μπακ-χαφ.

Ο Σρνα είχε βρεθεί πριν από 12 χρόνια στο δρόμο του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ! Δεν είχε καταφέρει να τον νικήσει, αλλά η ισοπαλία που είχε πάρει η Σαχτάρ τον Δεκέμβρη του 2006 ήταν σαν νίκη, διότι η ουκρανική ομάδα είχε συνεχίσει ως τρίτη από το γκρουπ στο Κύπελλο UEFA ενώ ο Ολυμπιακός είχε μείνει τέταρτος και είχε αποκλειστεί από την Ευρώπη. Σε έναν όμιλο, από τον οποίο είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση η Ρόμα και η Βαλένθια.

Ο Κροάτης άσος είχε ταλαιπωρηθεί σε εκείνα τα ματς, τόσο στο Ντόνετσκ, όσο και στο Φάληρο από τους Γεωργάτο στο πρώτο παιχνίδι και Τζόρτζεβιτς στον επαναληπτικό, τους οποίους είχε αντίπαλους στην πλευρά του. Εκείνος, όμως, που είχε πρωταγωνιστήσει για εκείνη την ομάδα του Τροντ Σόλιντ και στα δύο παιχνίδια ήταν ο Νέρι Καστίγιο. Και είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στον Σρνα όσο και στους συμπαίκτες του στην ουκρανική άμυνα. Ο Νέρι είχε βάλει γκολ και στα δύο ματς. Στο Ντόνετσκ είχε δώσει την ασίστ για το πρώτο γκολ του Κωνσταντίνου και είχε πετύχει το δεύτερο τέρμα, στις δύο φορές που ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο σκορ αλλά δεν μπόρεσε τελικά να κρατήσει αυτό το προβάδισμα και το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 2-2. Στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη, η Σαχτάρ είχε ανοίξει το σκορ με τον Ματουζάλεμ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ισοφαρίσει σχετικά νωρίς, στο 54', με σουτ του Καστίγιο από μπαλιά του Ριβάλντο, όμως παρά την πίεσή μέχρι το φινάλε δεν μπόρεσαν να πετύχουν το στόχο τους. Κι ο Σρνα είχε φύγει με χαμόγελα από το Καραϊσκάκη. Το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί ξανά, μετά από 12 χρόνια, στην προσεχή σεζόν. Θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί εκεί και το 2011 σε άλλη μια... ισοπαλία, στο Ελλάδα-Κροατία 0-0 για τα προκριματικά του EURO 2012, όμως ήταν εκτός αποστολής.

Είναι μια μεταγραφή που σίγουρα μπορεί να εξηγηθεί λόγω πατρός και υιού Λουτσέσκου, όπως και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμά της...