Ο ανίκητος Ζοσέ Σα

Δεν «μασάει» από ΟΑΚΑ ο Ζοσέ Σα, αλλά κόντρα στην ΑΕΚ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχει κι άλλο κίνητρο.

Ο ανίκητος Ζοσέ Σα

Ένα μικρό διάστημα αστάθειας, δίχως πάντως να κοστίσει ούτε στον ίδιο ούτε στον Ολυμπιακό, είχε ο Ζοσέ Σα το τελευταίο διάστημα, αλλά εναντίον του ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη ήταν απολύτως καθοριστικός για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου. Τόσο με την απόκρουση στην εξ επαφής κεφαλιά του Βαρέλα, όταν κράτησε το 1-0 και απέτρεψε να πάρει ξανά το πάνω χέρι ο ΠΑΟΚ, όσο και στην προβολή του Σφιντέρσκι μετά το 2-0, μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να ξαναπάρουν ελπίδες για τα τελευταία λεπτά.

Ο Σα είναι έτοιμος στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ να συνεχίσει την παράδοση πολύ καλών εμφανίσεων που έχει στο ΟΑΚΑ, στους τρεις αγώνες που έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σε αυτούς έχει δεχτεί ένα γκολ κι αυτό από πέναλτι, παρότι είχε αποκρούσει κι άλλο στο ίδιο ματς!

Η πρώτη παρουσία του Πορτογάλου στο ΟΑΚΑ ήταν στην περσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού με το γκολ του Γκερέρο, ενώ φέτος έχει δώσει δύο αγώνες εκεί. Το 1-1 με τον Παναθηναϊκό, όταν είχε κάνει μεγάλη εμφάνιση, είχε αποκρούσει το πέναλτι του Μακέντα και είχε δεχτεί γκολ στο φινάλε με το δεύτερο πέναλτι που είχε καταλογιστεί σε βάρος του Ολυμπιακού. Και το 0-0 απέναντι στην ΑΕΚ, όταν είχε επέμβει αποφασιστικά σε κάθε περίπτωση που χρειάστηκε.

Για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού είναι σημαντικό να συνεχίσει μαζί με την άμυνά του κι αυτόν τον απίθανο απολογισμό που έχουν στα εγχώρια ματς τους τελευταίους μήνες. Σε 11 αναμετρήσεις με τον Πορτογάλο στην εστία, ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει 9 ματς χωρίς να δεχτεί τέρμα. Το ένα ήταν από την Ξάνθη με πέναλτι και το άλλο από τον Άρη στο πρόσφατο 3-1 του πρωταθλήματος, με τον Ιντέγε να σημαδεύει πρώτα το δοκάρι και μετά η μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα.

Ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια ο Σα έχει κρατήσει το μηδέν δύο φορές με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε Κρήτη και Περιστέρι. Και είναι ένα εντυπωσιακό σερί εκτός έδρας αγώνων χωρίς γκολ που θα επιδιώξει να συνεχίσει…