Του έβγαλε στη... φόρα όλες τις αδυναμίες!

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε μόνο την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, αλλά ανέδειξε για ακόμη μία φορά στο χορτάρι τις αδυναμίες που έκρυβαν τεχνηέντως οι Θεσσαλονικείς σχεδόν όλη τη χρονιά και τώρα ξαφνικά εμφανίζουν (άδικα) ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον Αμπέλ Φερέιρα.

Του έβγαλε στη... φόρα όλες τις αδυναμίες!

Αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη που είχε αμφισβητηθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου από τον ΠΑΟΚ με επικοινωνιακά τρικ νηπιαγωγείου, μέχρι που ανέβηκε ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη για το ματς της Τούμπας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: στο χορτάρι φαίνεται ποια είναι η πιο καλοδουλεμένη ομάδα, το σύνολο που βγάζει τους καλύτερους αυτοματισμούς, η ομάδα που έχει ποιότητα και δεν ασχολείται με τίποτε άλλο πέρα από το τι συμβαίνει εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας μείνει στις... δάφνες του περσινού νταμπλ, πίστευε ότι στην Τούμπα πριν από τέσσερις μήνες θα παιζόταν το ίδιο έργο με το περσινό 3-1. Αμ δε... Ο Μαρτίνς έμαθε από τα λάθη του και σε συνδυασμό με την καλύτερη προετοιμασία που είχε κάνει, συν φυσικά και το καλύτερο υλικό που παρέταξε στην Τούμπα σε σχέση με πέρσι (δεν υπήρχε Βούκοβιτς ή Νάτχο για παράδειγμα στη φετινή ενδεκάδα), έδειξε στον ΠΑΟΚ ότι δεν έχει καμία τύχη τη φετινή σεζόν.

Ο «Δικέφαλος» είχε ένα σωρό αδυναμίες, οι οποίες δεν ξεκινούσαν από τον προπονητή, όπως τεχνηέντως προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Φερέιρα ως τον αποκλειστικό υπεύθυνο από την προ τεσσάρων μηνών ήττα από τον Ολυμπιακό και έπειτα.

Το θέμα είναι και τι υλικό έχει στα χέρια του ο Πορτογάλος τεχνικός. Προφανώς και έχει κάνει... χοντράδες στη διαχείριση των παιχνιδιών. Φαίνεται ότι έχει χάσει και την εμπιστοσύνη ορισμένων ποδοσφαιριστών και κατ' επέκταση των αποδυτηρίων. Μην ξεχνάμε ότι ο Στοχ τον «κάρφωσε» δημοσίως λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον ημιτελικό, στη συνέχεια βγήκε ο Βιεϊρίνια και «τα έχωσε» μέσω social media στον Στοχ και τελικά ο Σλοβάκος τα... γύρισε. Όλες αυτές οι συμπεριφορές κάτι δείχνουν.

Κυρίως ο Ολυμπιακός χάρη στις ποδοσφαιρικές αρετές του ανέδειξε και στον επαναληπτικό του «Καραϊσκάκης» όλες τις αγωνιστικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» δείχνει να είναι μια ομάδα πελαγωμένη, μια ομάδα που «πίνει θάλασσα» στην πρώτη δυσκολία. Έκανε μία αλλαγή ο Μαρτίνς με την είσοδο του Φορτούνη και αμέσως οι «ασπρόμαυροι» πανικοβλήθηκαν.

Στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές που έχουν δείξει φέτος ότι δεν θυμίζουν σε τίποτα τους παίκτες του παρελθόντος. Ενώ ο Ολυμπιακός έδιωξε ή έχει μονίμως αναπληρωματικούς όσους πιστεύει ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθεια για επιστροφή στον θρόνο του.

Ο Μάτος κατά γενική ομολογία υπήρξε ένας δεξιός μπακ υψηλών προδιαγραφών. Όλη τη φετινή σεζόν όμως δεν μοιάζει με τον... Μάτος. Ο Βιεϊρίνια (δεν έπαιξε στο «Καραϊσκάκης») έχει δείξει επίσης ότι είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής. Στον Πέλκα έχουν φορτώσει εδώ και χρόνια ένα βάρος να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορεί να το σηκώσει. Ο Μαουρίτσιο είναι σε κακή κατάσταση σχεδόν σε όλη τη σεζόν. Όλα αυτά έως τον Φεβρουάριο δεν τα έβλεπαν στη Θεσσαλονίκη, μέχρι που πήγε ο Ολυμπιακός και τα έβγαλε όλα στη... φόρα με εκείνο το 0-1.

Προς Θεού, δεν έχουμε καμία διάθεση να υποτιμήσουμε το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Από την άλλη, δεν γίνεται να μπαίνει σε σύγκριση με το ρόστερ του Ολυμπιακού. Άργησαν να το καταλάβουν στην Τούμπα. Φυσικά, όλα αυτά που αναφέρουμε δεν σημαίνουν ότι ο Φερέιρα δεν έχει ευθύνη. Φυσικά και έχει μεγάλη ευθύνη! Ωστόσο το πρόβλημα του «Δικεφάλου» ξεκινάει από την υπεροψία όλου του οργανισμού, ξεκινώντας από τον Ιβάν και τον Γιώργο Σαββίδη έως τους... νομικούς συμβούλους της ΠΑΕ (θυμόμαστε όλοι τις... οσκαρικές τοποθετήσεις τους στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας).

Οι μεν «ερυθρόλευκοι» πατώντας γκάζι στο β' μέρος προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου, κυνηγούν το αήττητο πρωτάθλημα και το όνειρο του Europa League. Ο δε ΠΑΟΚ συνεχίζει τα πλέι οφ, έχοντας το άγχος ότι μπορεί να βγει τρίτος και να χάσει το εισιτήριο των προκριματικών του επόμενου Champions League. Αυτά παθαίνει όποιος είναι υπερόπτης και ειρωνεύεται τον αντίπαλό του...

Το έχουμε δει στο παρελθόν να συμβαίνει και με άλλες ομάδες. Και η ΑΕΚ πίστεψε πέρσι ότι θα επαναλάμβανε την πορεία της σεζόν 2017-18, δίχως να ενισχυθεί το καλοκαίρι του 2018 (αντιθέτως, αποδυναμώθηκε κιόλας). Επίσης, μην ξεχνάμε και τον προ διετίας Ολυμπιακό, που πίστεψε ότι με ένα τσούρμο αδιάφορους Βέλγους, με ένα σωρό κακομαθημένους ποδοσφαιριστές που έκαναν «γης μαδιάμ» τα αποδυτήρια και προπονητή τον Μπέσνικ Χάσι θα πήγαινε «πάνοπλος» στον «πόλεμο» απέναντι στους ισχυρούς -εξωαγωνιστικά- ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Το ξαναγράφουμε: αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και θεωρούμε ότι αυτός είναι ο πιο χαρακτηριστικός τίτλος για να περιγράψει τη σεζόν 2019-20. Καταλήγοντας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με τον περσινό ΠΑΟΚ και την προπέρσινη ΑΕΚ, που πήραν πρωταθλήματα, είναι ότι όχι μόνο δεν παράτησε την Ευρώπη για να αφοσιωθεί στη Super League, αλλά είχε τρία καρπούζια σε μία μασχάλη. Κι όλα αυτά επειδή δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο! Τόλμησε, ρίσκαρε, πίστεψε στο ρόστερ του, στηρίχθηκε ο προπονητής και δικαιώθηκε...