Ο Ολυμπιακός και το δικό του ρεκόρ επί Γουλανδρή

Ο Ολυμπιακός είναι επί 39 παιχνίδια αήττητος και κυνηγάει το ρεκόρ που είχε κάνει ο ίδιος επί Γουλανδρή

Ο Ολυμπιακός και το δικό του ρεκόρ επί Γουλανδρή

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το καλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη, ενώ είναι ανάμεσα στις 4 ομάδες που δεν έχουν χάσει αλλά έχουν παράλληλα και την καλύτερη άμυνα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία νίκη από την εξασφάλιση του τίτλου στη Super League, είναι ανάμεσα στις τέσσερις αήττητες ομάδες της Ευρώπης, έχει την τέταρτη καλύτερη άμυνα, συμπλήρωσε 39 ματς χωρίς ήττα, «τρέχοντας» το καλύτερο σερί στην ήπειρό μας και βρίσκεται 20 παιχνίδια από την κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ της ομάδας με πρόεδρο τον Νίκο Γουλανδρή και προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο.

Τρία πρωταθλήματα στη σειρά

Οταν συμπλήρωσε 58 ματς χωρίς ήττα, ανάμεσα στις ήττες από τον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 1972 και τον Απρίλιο του 1974. Πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα στη σειρά, σημειώνοντας ρεκόρ παραγωγικότητας με 104 γκολ στην σεζόν 1973/74. Για να το καταρρίψει η τρέχουσα ομάδα, θα χρειαστεί να μην χάσει στα επτά ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση των play off και τα πρώτα 13 της επόμενης σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που «τρέχει» το καλύτερο αήττητο σερί, ανάμεσα στις ομάδες που εξακολουθούν χωρίς ήττα στην Ευρώπη, αφού συμπλήρωσε 39 αγώνες χωρίς να έχει χάσει.

Η τελευταία φορά που ηττήθηκε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ήταν στις 10 Φεβρουαρίου του 2019 από τον ΠΑΟΚ (3-1) στην Τούμπα για την 20η αγωνιστική.

Πίσω από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται η ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ με 34 παιχνίδια (τελευταία ήττα στις 5/5/19/, 2-3 από την Μπνέι), ακολουθεί η βουλγαρική Λουντογκόρετς με 32 (τελευταία ήττα στις 26/4/19, 2-1 από την Τσέρνο Μόρε) και η Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ με 18 (τελευταία ήττα στις 11/5/19, 2-0 από την Λίνκολν).

Επίσης, ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις αήττητες ομάδες της Ευρώπης, ενώ έχει και την τέταρτη καλύτερη άμυνα ανάμεσα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μετά από την ήττα (3-0) της Λίβερπουλ από την Γουότφορντ στις 29 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει αήττητη ομάδα ανάμεσα στα 10 πρώτα πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA.

Ο Ολυμπιακός την τρέχουσα σεζόν (23 νίκες και 6 ισοπαλίες) εξακολουθεί μόνος αήττητος την διαδρομή στην Super League. Συνολικά έχει συμπληρώσει 39 αγώνες χωρίς ήττα (33-6-0). Η Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) συνεχίζει αήττητη με 19 νίκες και 8 ισοπαλίες, όπως και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) με 22 νίκες και 9 ισοπαλίες. Επίσης αήττητη είναι η Γιουρόπα (16-1-0), στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ, όπου συμμετέχουν 12 ομάδες.

Οι «ερυθρόλευκοι», βρίσκονται επίσης ανάμεσα σε εκείνες τις ομάδες ολόκληρης της Ευρώπης, που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας την 4η καλύτερη οπισθοφυλακή από όλα τα πρωταθλήματα. Ο πρωτοπόρος της ελληνικής Super League, μετά από 29 αγώνες πρωταθλήματος έχει «μαζέψει» δέκα φορές τη μπάλα από την εστία του, επτά από αυτές μπροστά στους φίλους του και τις υπόλοιπες τρεις εκτός έδρας.

Την καλύτερη αμυντική λειτουργία στην «γηραιά ήπειρο», παρουσιάζει η πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν, Καραμπάχ (7 σε 20 αναμετρήσεις), εκεί όμως όπου το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά, μπροστά από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ (8 σε 31 ματς) και την Γιουρόπα (Γιβραλτάρ/9 σε 17 αγώνες). Μετά τον τέταρτο Ολυμπιακό, ακολουθεί η Σλάβια Πράγας από την Τσεχία (11 γκολ σε 31 ματς) και η Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) με 13 γκολ σε 27 ματς.

Από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, την καλύτερη άμυνα μοιράζονται η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ με 21 γκολ παθητικό σε 30 αγώνες.