Ολυμπιακός: Δεν έκανε με Παναθηναϊκό αυτό που (πρέπει να) κάνει με ΠΑΟΚ

Η τεράστια διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» για τον έναν ή για τον άλλον λόγο δεν κατάφερναν να το αποδείξουν και στην πράξη. Γιατί το βράδυ της Κυριακής (21/6) χρειάστηκαν μόνο ένα ημίχρονο για να το κάνουν; Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Ολυμπιακός: Δεν έκανε με Παναθηναϊκό αυτό που (πρέπει να) κάνει με ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε και αυτό που όφειλε χθες βράδυ κόντρα στον Παναθηναϊκό, παίζοντας με… στυγνό επαγγελματισμό και -επιτέλους- αποτύπωσε στο χόρτο αυτό που γνώριζαν άπαντες πριν από το ματς: ότι η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. Κάτι που ίσχυε και στο πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» για τον έναν ή για τον άλλον λόγο δεν κατάφερναν να το αποδείξουν και στην πράξη.

Η διαφορά του χθεσινού αγώνα σε σχέση με παλαιότερους των τελευταίων ετών ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ότι αυτήν τη φορά οι Πειραιώτες δεν υποτίμησαν τον αντίπαλό τους, δεν μπήκαν χαλαρά στο γήπεδο και είχαν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση, προκειμένου να αποδείξουν και επί τάπητος τη διαφορά που τους χωρίζει από τους «πράσινους».

Όχι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν φόρτσαρε απέναντι στον ΠΑΟ. Δεν μπήκε στο γήπεδο «με το μαχαίρι στα δόντια», όπως έχει κάνει (και όπως πρέπει να κάνει) σε άλλα παιχνίδια φέτος, σε Τούμπα και όχι μόνο. Αυτό που κατάφερε αυτήν τη φορά, όμως, ο Πορτογάλος κόουτς ήταν να παρατάξει μια ομάδα που λειτούργησε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.

Μια μηχανή την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να σταματήσει αυτός ο Παναθηναϊκός, όσο κι αν στα ματς με τον Ολυμπιακό δίνει το 110% τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια, προκειμένου να γεφυρώσει το ποιοτικό χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο ρόστερ.

Μια προσπάθεια που δεν έφτανε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, χάρη στη σοβαρότητα των Πειραιωτών, έστω και για μόνο ένα ημίχρονο, το πρώτο. Τόσο χρειάστηκε.

Πέρα από την αποφυγή της χαλαρότητας που είχε κοστίσει στον Ολυμπιακό σε άλλα ντέρμπι του πρόσφατου παρελθόντος, ένα ακόμη στοιχείο που κρατάμε είναι η παρουσία κάποιων παικτών όπως ο Λοβέρα, ο Φορτούνης και ο Μπουχαλάκης. Ο πρώτος άρπαξε την ευκαιρία της απουσίας του Βαλμπουενά από τα… μαλλιά κι έκανε ματσάρα, ενώ οι άλλοι δύο απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο Μαρτίνς μπορεί να στηρίζεται πάνω τους.