Τους χωρίζει η «άβυσσος»

«Άβυσσος» χωρίζει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό δεν φαίνεται μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας. Ενδεικτικό το παράδειγμα του Ομάρ με τον Ινσούα.

Τους χωρίζει η «άβυσσος»

Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη «τέλειωσε» στο 21’. Μετά από τον εξαιρετικό συνδυασμό των Φορτούνη, Μπουχαλάκη, Ελαμπντελαουί και το ιδανικό τελείωμα του Ελ Αραμπί. Στο 2-0 έπεσαν οι τίτλοι τέλους και ο Ολυμπιακός «καθάρισε» πιο εύκολα απ’ όσο φανταζόταν το «ελ κλάσικο».

Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στη δουλειά τους, την επιμονή τους, το καθαρό μυαλό τους, την ποιότητά τους και το DNA τους κατάφεραν να μετατρέψουν σε περίπατο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που έδειχνε ανήμπορος, παρότι απείλησε στο 2’ με τον Κουρμπέλη, στο 18’ με τον Χατζηγιοβάνη και στο 88’ με τον Καμπετσή. Σου έδινε την εντύπωση ότι ακόμα κι αν πετύχαινε το 0-1, ο Ολυμπιακός θα έβρισκε εύκολα ή δύσκολα τον τρόπο να γύριζε τούμπα το ματς. Ίσως να… ίδρωνε λίγο περισσότερο απ’ όσο ίδρωσε για να φέρει το 3-0, αλλά οι Πειραιώτες έχουν τον τρόπο και κυρίως την ποιότητα και την ψυχραιμία να παίρνουν στο τέλος αυτό που αξίζουν.

Δεν υπάρχει λόγος τη δεδομένη στιγμή να κάνουμε βαθυστόχαστες αναλύσεις. Εμείς θα σταθούμε κυρίως στο κομμάτι της νοοτροπίας. Η αλήθεια είναι ότι είναι ολοφάνερο πώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού θέλουν να αγωνιστούν και για τον Γιώργο Δώνη. Από την άλλη όμως, είναι αδύνατο να απειλήσουν ΑΥΤΟΝ τον Ολυμπιακό. Είναι αδύνατο να του προκαλέσουν προβλήματα και «πονοκεφάλους».

Εκτός από τις εμφανείς αγωνιστικές διαφορές που έχουν οι δύο ομάδες και την… άβυσσο που τις χωρίζει ως προς την ποιότητα των ποδοσφαιριστών, καλό είναι να σταθούμε στους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους σε μερικές μέρες που αναδεικνύει τη διαφορά νοοτροπίας.

Ο μεν Ινσούα που είναι σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τους Αργεντινούς, περιμένει να έρθει η 1η Ιουλίου για να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Δεν δέχτηκε να μείνει έως την ολοκλήρωση των play off. Συν τοις άλλοις προκάλεσε και το επεισόδιο με συμπαίκτες του παραμονή του ντέρμπι, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή.

Ο δε Ομάρ που ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και δεν γνωρίζουμε κιόλας αν θα μείνει, εδώ και μερικούς μήνες κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα». Ωστόσο, είναι ο πρώτος παίκτης στην προπόνηση και πάντοτε ψυχωμένος στους αγώνες. Αυτό για να το κατακτήσει μία ομάδα θέλει χρόνο, συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές, να τους δείχνει εμπιστοσύνη και να τους παρέχει ασφάλεια.

Κατά συνέπεια, τα όσα είδαμε στο χορτάρι του Καραϊσκάκη ήταν τα αναμενόμενα. Καμία απολύτως έκπληξη… Από τη μία υπάρχει μία ομάδα που βγάζει υγεία και από την άλλη μία ομάδα που οι μισοί είναι τσακωμένοι με τους άλλους μισούς και ο προπονητής στα «μαχαίρια» με τη διοίκηση.

Όσο για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ; Έχουμε δυο μέρες μπροστά μας για να μιλήσουμε. Ας περιμένουμε πρώτα να δούμε αν θα διεξαχθεί τελικά με κόσμο ή όχι… Πάντως, αν φοβάται κάποιος, αυτός σίγουρα δεν είναι ο Ολυμπιακός κι ας έχει το εις βάρος του 3-2 του πρώτου ματς.