Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0: Μετέτρεψε το ντέρμπι σε περίπατο

Ο Ολυμπιακός με γκολ των Γκιγιέρμε (5’) και Ελ Αραμπί (21’), εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή του παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, «τέλειωσε» το ντέρμπι πολύ γρήγορα και κράτησε δυνάμεις για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Το τρίτο γκολ ο Καφού στο 91’. Λίγα πράγματα επιθετικά ο Παναθηναϊκός.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0: Μετέτρεψε το ντέρμπι σε περίπατο

Είκοσι πέντε λεπτά αρκούσαν για τον Ολυμπιακό, ώστε να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό, να μην τον αφήσει να ανασάνει, να πάρει τα μέτρα στο γήπεδο και με δύο γκολ των Γκιγιέρμε (5’) και Ελ Αραμπί (21’) να «καθαρίσει» το ματς πολύ νωρία και απλώς να διαμορφώσει το τελικό 3-0 χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα του Καφού στο 91’. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν έναν Παναθηναϊκό που δεν ήταν απειλητικός και ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο όταν του έδωσε κάποιους χώρους ο Ολυμπιακός, δεν μπορούσε να δημιουργήσει μία φάση της προκοπής, πέρα από μία κεφαλιά του Καμπετσή στο 88’.

LIVE: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (21:30)

Οι Πειραιώτες πήραν το ντέρμπι στο… ρελαντί, ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο 45λεπτο και έκαναν την απαιτούμενη διαχείριση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο λόγω ΠΑΟΚ. Ο Μαρτίνς είδε τους Καμαρά, Ομάρ, Γκιγιέρμε σε μεγάλα κέφια, τον Φορτούνη να έχει αρκετά καλά διαστήματα αν και έκανε αβίαστα ορισμένα λάθη σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάτι… καλό και επίσης τον Λοβέρα να παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο 25λεπτο.

Τα γκολ του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 (vid)

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον, πάνε με το πόδι στο γκάζι και ως αήττητοι στο πρωτάθλημα, στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (24/6, 21.30).

ΕΙΧΕ ΕΚΠΛΗΞΗ

Λοβέρα ή Φορτούνης ήταν το δίλημμα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ για τη θέση του Βαλμπουενά στο αριστερό «φτερό». Τελικά, ο Μαρτίνς επιφύλαξε έκπληξη και έβαλε βασικούς και τους δύο, αφήνοντας τον Μασούρα στον πάγκο. Ο Λοβέρα και ο Φορτούνης δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έπαιζαν ακριβώς πάνω στη γραμμή, καθώς περισσότερο κινούνταν προς τον άξονα.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 (vid)

Από εκεί και πέρα, ο Σα ήταν στα γκολπόστ, οι Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας τετράδα στην άμυνα, οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά στα χαφ, ενώ ο Ελ Αραμπί ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Δώνης προχώρησε από την πλευρά του σε «αλχημείες» στα άκρα της άμυνας εξαιτίας των απουσιών των Ινσούα και Γιόχανσον. Πέρασε δεξιά τον Ανουάρ και αριστερά τον Χατζηθεοδωρίδη σε ένα σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Διούδης στα γκολπόερ, οι Κολοβέτσιος και Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, οι Κουρμπέλης και Δώνης στα χαφ, ο Αγιούμπ μπροστά τους, οι Χατζηγιοβάνης και Ζαχίντ στα άκρα της επίθεσης και ο Μακέντα στην κορυφή.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πήγε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του ματς με την κεφαλιά του Κουρμπέλη που κατέληξε άουτ (2’), αλλά οι γηπεδούχοι χάρη σε μία ωραία προσπάθεια που ξεκίνησε από τα δεξιά με τους Ομάρ και Φορτούνη και στη συνέχεια ανέλαβε δράση και ο Λοβέρα από τα αριστερά, ο Γκιγιέρμε έγινε κάτοχος της μπάλας και στην πρώτη τελική των Πειραιωτών έγραψε το 1-0 με ένα άπιαστο σουτ στο 5’.

Αυτό ήταν! Ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στο γήπεδο, ο Καμαρά δεν άφηνε τον Κουρμπέλη να ανασάνει και έχοντας στο πρώτο τέταρτο σε τρελά κέφια τον Λοβέρα, θα μπορούσε να απειλήσει περισσότερο τον Διούδη, αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική πάσα. Τελικά οι επιθέσεις των «ερυθρολεύκων» κοίταξαν κυρίως από την πλευρά των Ομάρ και Φορτούνη να «χτυπήσουν» τον Παναθηναϊκό και το κατάφεραν σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς ήταν… εφιαλτικό το πρώτο 25λεπτο για τον Χατζηθεοδωρίδη.

Τελικά, ο Ολυμπιακός αφού πέρασε την πολύ δύσκολη στιγμή με τον Χατζηγιοβάνη στο 18’ που έδιωξε πάνω από τη γραμμή την μπάλα ο Μπα, ανέβασε τον «δείκτη» του σκορ στο 2-0 στο 21’, έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Ομάρ που έβαλαν στη… μέση τον Χατζηθεοδωρίδη και ο Ελ Αραμπί με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Σε γενικές γραμμές όσο πλησίαζε το ματς προς την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, αν κάποιος δικαιούταν ένα ακόμη γκολ, αυτός ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά σε δύο περιπτώσεις δύο κακές εκτιμήσεις του Ελ Αραμπί είχε ως αποτέλεσμα στη μία να μην φτάσει ποτέ η μπάλα στον Φορτούνη και στη δεύτερη αντί να πάει η μπάλα στον Καμαρά που έφευγε μόνος του απέναντι στον Διούδη, κατέληξε στον Φορτούνη που πιεζόταν και έχασε το κοντρόλ.

Το «τριφύλλι» από την πλευρά του προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορεί για να απειλήσει τον Σα, αλλά ο Χατζηγιοβάνης ήταν ο μοναδικός δραστήριος επιθετικά.

ΣΤΟ... ΡΕΛΑΝΤΙ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΑΦΟΥ

Το δεύτερο μέρος ήταν περισσότερο μία καλή ευκαιρία για τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει κάποιες αλλαγές και οι ποδοσφαιριστές του συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ημιτελικού του Κυπέλλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός έκανε ουσιαστικά την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 91', στο γκολ του Καφού για το 3-0! Μάλιστα, στο 95' θα μπορούσε να φτάσει και στο 4-0 αν πλάσαρε καλύτερα ο Μασούρας.

Ο δε Παναθηναϊκός βρήκε κάποιους χώρους έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπορούσε να τους εκμεταλλευτεί, γιατί όταν πήγαιναν δυναμικά οι Καμαρά, Γκιγιέρμε ή οι στόπερ του πάνω στις φάσεις, τότε ο Σα δεν είχε κανέναν απολύτως "πονοκέφαλο". Η είσοδος του Μπουζούκη στο 72' πήγε να "ζωντανέψει" κάπως την επιθετική γραμμή του "τριφυλλιού", αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πανεύκολη νίκη, μία νίκη στο... ρελαντί και από σήμερα κιόλας το βράδυ κοιτάζει τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερ: 5’ Γκιγιέρμε, 21’ Ελ Αραμπί, 91' Καφού.

Κίτρινες: 35’ Χατζηθεοδωρίδης, 42’ Κουρμπέλης, 43’ Χατζηγιοβάνης, 48’ Γκιγιέρμε, 74’ Ανουάρ, 82’ Ζαγαρίτης, 90’ Γκασπάρ.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί (74’ Γκασπάρ), Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (61’ Καφού), Καμαρά (85’ Μπρούνο), Φορτούνης, Λοβέρα (74’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (61’ Χασάν).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ανουάρ (86’ Καμπετσής), Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης (80’ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης, Δώνης, Αγιούμπ (72’ Μπουζούκης), Zαχίντ (46’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.