Θετικός ο Αυγενάκης για παρουσία οπαδών στα γήπεδα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε από τη Super League να αποσταλεί άμεσα υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Θετικός ο Αυγενάκης για παρουσία οπαδών στα γήπεδα

Η ΕΠΟ δεν έδειξε πρόθυμη να γίνουν τα παιχνίδια των ημιτελικών του Κυπέλλου της ερχόμενης εβδομάδας με κόσμο στις κερκίδες, όμως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βλέπει με θετικό μάτι την παρουσία οπαδών στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα ομόφωνα οι ομάδες της Super League συμφώνησαν για την παρουσία κόσμου στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Φυσικά την οριστική απόφαση θα πάρουν οι υγειονομικές αρχές που θα θέσουν και το πρωτόκολλο με το οποίο θα πρέπει να γίνει η επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να αποσταλεί άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο από τη Super League. Είχε επικοινωνία με τον Μηνά Λυσάνδρου και όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα μπαίνει στην τελική ευθεία.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Αργά χθες βράδυ απεστάλη στον υφυπουργό Αθλητισμού η ομόφωνη απόφαση της Super League 1 περί της διεξαγωγής των λοιπών αγώνων της τρέχουσας περιόδου με την παρουσία φιλάθλων.

Ο κ. Αυγενάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της SL1, Μηνά Λυσάνδρου, και συζήτησαν για τα επόμενα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν από πλευράς διοργανώτριας αρχής.

Ο υφυπουργός ζήτησε να αποσταλεί άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο από τη SL1. Δεσμευτικό για την κάθε ΠΑΕ μέλος της, καθότι ως γηπεδούχος θα έχει την ευθύνη πλήρους τήρησής του, εφόσον φυσικά εγκριθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές το αίτημα για παρουσία φιλάθλων.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης διαβίβασε -και ήδη επεξεργάζονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ- μέσω του συντονιστή της, γγΑ Γιώργου Μαυρωτά, τα 17 σημεία εφαρμογής του σχεδίου παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες, που είχαν αποσταλεί σε προγενέστερο χρόνο.

Προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών επιτροπών (υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Super League 1.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού, παρότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της παρουσίας φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πάντοτε όμως σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, καθώς και με την πιστή εφαρμογή από τις ΠΑΕ των πρωτοκόλλων που θα προκύψουν. Με αμοιβαία εμπιστοσύνη και ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά.

Είναι αυτονόητο, βέβαια, ότι τον καθοριστικό λόγο και την τελική έγκριση, σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα, έχουν οι ειδικοί επιστήμονες».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας